Ο κατ’ εξοχήν μετανάστης

Ο κατ’ εξοχήν μετανάστης

Ομάδες  μεταναστών από το εξωτερικό, σχημάτισαν  πόλεις   των οποίων οι παραδόσεις  και οι νόμοι συμβίωσης αντικατοπτρίζουν  εκείνες των πόλεων από τις οποίες προέρχονται. Να γιατί υπάρχει Νέα Ιωνία, Νέα Σμύρνη, Νέα Φιλαδέλφεια κλπ. Ένας μετανάστης  πριν από δυο χιλιάδες χρόνια άφησε την πατρίδα του, τον Ουρανό, για να έλθει να κατοικήσει στη γη. Κι εκείνος έφερε  στο νέο τόπο κατοικίας του τις παραδόσεις, τις συνήθειες , τους νόμους της πατρίδας του, του Ουρανού, της οικογένειάς του, της Αγίας Τριάδας.

Περιφερόμενος, διδάσκοντας,  με τη ζωή του υπερασπιζόταν  μια νέα νοοτροπία, τη νοοτροπία του Παραδείσου. Πολλοί που τον συναντούσαν , αισθανόντουσαν  μια δυνατή έλξη και άρχισαν  να κάνουν δικό τους και να ζουν  τον τρόπο  ζωής του έξοχου Μετανάστη.

Συνειδητοποιούσαν  ότι έχουν ένα Πατέρα, που από πάντοτε τους αγαπούσε  και θεραπευόντουσαν από κάθε  κακό και την ορφάνια.

Ο ουρανός μετέτρεψε και εμψύχωσε τη γη και την ονόμασε  Νέα Γη.

Αυτού του  έξοχου Μετανάστη γιορτάζουμε τα γενέθλια στις 25 Δεκεμβρίου 2016.

Καλά  Χριστούγεννα

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Ιταλίας: Στις 26 Ιουλίου έρανος σε όλoυς τους Ναούς της Ιταλίας για τη Βενεζουέλα

Πρόκειται για την αγκαλιά της Εκκλησίας της Ιταλίας προς την Εκκλησία της Βενεζουέλας, μια κοινή χειρονομία που μηδενίζει τις αποστάσεις, ξεπερνά τον ωκεανό και γίνεται

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του νεοευρεθέντος ιστορικού ηλιακού ρολογιού στο Αποστολικό Κέντρο «Πίστη και Πολιτισμός» στην Ξυνάρα

  Το βράδυ της Τετάρτης 8 Ιουλίου, στο Αποστολικό Κέντρο «Πίστη και Πολιτισμός» της Καθολικής Αρχιεπισκοπής Νάξου, Τήνου, Άνδρου και Μυκόνου, πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του νεοευρεθέντος ιστορικού