Ο κατ’ εξοχήν μετανάστης

Ο κατ’ εξοχήν μετανάστης

Ομάδες  μεταναστών από το εξωτερικό, σχημάτισαν  πόλεις   των οποίων οι παραδόσεις  και οι νόμοι συμβίωσης αντικατοπτρίζουν  εκείνες των πόλεων από τις οποίες προέρχονται. Να γιατί υπάρχει Νέα Ιωνία, Νέα Σμύρνη, Νέα Φιλαδέλφεια κλπ. Ένας μετανάστης  πριν από δυο χιλιάδες χρόνια άφησε την πατρίδα του, τον Ουρανό, για να έλθει να κατοικήσει στη γη. Κι εκείνος έφερε  στο νέο τόπο κατοικίας του τις παραδόσεις, τις συνήθειες , τους νόμους της πατρίδας του, του Ουρανού, της οικογένειάς του, της Αγίας Τριάδας.

Περιφερόμενος, διδάσκοντας,  με τη ζωή του υπερασπιζόταν  μια νέα νοοτροπία, τη νοοτροπία του Παραδείσου. Πολλοί που τον συναντούσαν , αισθανόντουσαν  μια δυνατή έλξη και άρχισαν  να κάνουν δικό τους και να ζουν  τον τρόπο  ζωής του έξοχου Μετανάστη.

Συνειδητοποιούσαν  ότι έχουν ένα Πατέρα, που από πάντοτε τους αγαπούσε  και θεραπευόντουσαν από κάθε  κακό και την ορφάνια.

Ο ουρανός μετέτρεψε και εμψύχωσε τη γη και την ονόμασε  Νέα Γη.

Αυτού του  έξοχου Μετανάστη γιορτάζουμε τα γενέθλια στις 25 Δεκεμβρίου 2016.

Καλά  Χριστούγεννα

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Γενική Ακρόαση Πάπα Φραγκίσκου, 22 Μαρτίου 2023

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΓΕΝΙΚΗ ΑΚΡΟΑΣΗ                                                                           Πλατεία Αγίου Πέτρου Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2023   Κατήχηση. Το πάθος για τον ευαγγελισμό: ο αποστολικός ζήλος του πιστού. Η

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ 2023 ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν  Επικαλούμαι το 

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου