O Καρδινάλιος Leonardo Sandri στον Καθεδρικό Ναό των Αθηνών

O Καρδινάλιος Leonardo Sandri στον Καθεδρικό Ναό των Αθηνών

“Να αναγνωρίζουμε τον Ιησού Χριστό στο πρόσωπο
των φτωχών και των αναγκεμένων” 

«Να διαφυλάξουμε ένα ευρύ και βαθύ όραμα  της ύπαρξης της Εκκλησίας , όπου η μόνη βεβαιότητα είναι ότι το κέντρο παραμένει ο Ιησούς Χριστός : Εκείνος πρέπει να αναζητηθεί, να κηρυχθεί, να αναγγελθεί, να αγαπηθεί, να αναγνωριστεί στο πρόσωπο των φτωχών, να είναι ο υπηρετούμενος και τελικά ο αναμενόμενος».

Αυτή την  προτροπή απεύθυνε  ο Καρδινάλιος  Leonardo Sandri, Πρόεδρος της Ρωμαϊκής Συνόδου για τις Καθολικές Ανατολικές Εκκλησίες,  την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2019  κατά την τέλεση της Θείας Λειτουργίας  στον Καθεδρικό Ναό της Αρχιεπισκοπής των Καθολικών Αθηνών, ένα από τους σταθμούς της επίσκεψής του (11-17 Νοεμβρίου) στην  Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα.

«Όλες οι θεσμικές μας δομές, αν και αναγκαίες – τόνισε ο Εκλαμπρότατος  – πρέπει να είναι στην υπηρεσία του ανθρώπου και να φανερώσουν αυτό που μόλις απαριθμήσαμε σ΄ αυτήν την ανάσα της μεταξύ μας κοινωνίας,  που είναι μια  αντανάκλαση της Τριαδικής ζωής μέσα μας και στη συνοδική διάσταση που δηλώνει  ότι, βρισκόμαστε σε πορεία  μέσα στο χρόνο της ιστορίας, συνειδητοποιώντας  επίσης το ποιος βρίσκονται   δίπλα μας: τόσοι πολλοί που έγιναν δεκτοί στη διάρκεια αυτών των χρόνων, που  κτυπούν τις πόρτες της Ευρώπης και αναζητούν νέα ελπίδα για τον εαυτό τους, τις οικογένειές τους. Πρέπει να τους  βοηθήσουμε να θέλουν να οικοδομήσουν  μαζί μας το καλό για την παλαιά  και ίσως μερικές φορές πάρα πολύ γηραιά ήπειρο μας».

Η αποστολή μας είναι αποστολή ευαγγελισμού που έχει τον απόστολο Παύλο ως «υπόδειγμα και μοντέλο του χριστιανού».

"Εκκλησία του Θεού που βρίσκεσαι στην Αθήνα, δεν έχει σημασία αν είσαι ένα «μικρό ποίμνιο» και συναγμένο από κάθε γωνιά της γης, με τις ιστορικές παρουσίες και τις συνεχείς νέες αφίξεις. Αυτό που έχει σημασία – είπε ολοκληρώνοντας  ο Καρδινάλιος  Sandri – είναι να είσαι πιστή  στην αποστολή σου,  να είσαι  το προζύμι για τη ζύμη  μέσα στην  κοινωνία, στο χώρο εργασίας, στα έργα φιλανθρωπίας, να αναζητάς τους νέους και όταν τους βρεις να τους συνοδεύεις, ιδιαίτερα στον πανεπιστημιακό κόσμο, με υπομονετικό διάλογο  που ποτέ δεν πρέπει να εγκαταλείψεις  στις σχέσεις σου με τους αδελφούς  της Ορθοδόξου Εκκλησίας”.

 

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Ινδία: Παγκόσμια Ημέρα Μετανάστη και Πρόσφυγα

ΙΝΔΙΑ: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΑ (29/9/24) ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ 450 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ   Η Καθολική Εκκλησία, από το 1914, έχει καθιερώσει την Παγκόσμια Ημέρα