«Ο Ιησούς και η προσευχή με έσωσαν».

«Ο Ιησούς και η προσευχή με έσωσαν».

Emanuela Tittocchia (photo Gettyimages)

Η Emanuela Tittocchia, ηθοποιός και τηλεοπτική παρουσιάστρια, είναι μια όμορφη μαρτυρία για το πώς ο Ιησούς ακούει τις προσευχές της καρδιάς.
Η ζωή της Emanuela Tittocchia συχνά έχει δοκιμαστεί σοβαρά. Αλλά η μαρτυρία της για την πίστη μας κάνει να αντιληφθούμε, για άλλη μια φορά, την αποτελεσματικότητα και τη δύναμη της προσευχής και πόσο σημαντικό είναι να εμπιστευόμαστε τον εαυτό μας στα χέρια του Ιησού, που δεν μας εγκαταλείπει ποτέ.

Αυτό που συνέβη στην ηθοποιό χρονολογείται πριν από αρκετά χρόνια, αλλά η μαρτυρία είναι πολύ πρόσφατη. Τα λόγια της ηθοποιού, που συμπεριλήφθηκε πρόσφατα στο καστ του "Don't stop dreaming 2", στην πραγματικότητα, αναφέρθηκαν στην στήλη του Cristiani Today και επικεντρώθηκαν σε ένα θέμα κυρίως, την πράξη της εμπιστοσύνης στον Κυρίο. Όταν η Emanuela ήταν πολύ νεαρή, στην ηλικία των 19 ετών, είχε περισσότερα από μερικά προβλήματα με το φαγητό, τόσο πολύ που αποφάσισε να σταματήσει να τρώει για μεγάλο χρονικό διάστημα. Όπως συμβαίνει συχνά σε αυτές τις περιπτώσεις, το σώμα υφίσταται αλλαγές από φυσική και μεταβολική άποψη. Η Emanuela, μετά από λίγο καιρό, είχε χάσει πολύ βάρος και έδειξε τη βούλησή της να «επιστρέψει στις προηγούμενες διαστάσεις της».

Emanuela Tittochia: η πρώτη εγχείρηση
Στην επιθυμία της να επιστρέψει στην Emanuela που ήταν πριν, η ηθοποιός αποφάσισε να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση αύξησης του μαστού. Την έκανε ένας γνωστός Ρωμαίος χειρουργός, η επέμβαση φάνηκε πως πήγε καλά, όμως, αφού επέστρεψε στο σπίτι, τότε άρχισε να έχει σοβαρά προβλήματα υγείας. Στην πραγματικότητα, η Emanuela μας λέει ότι το σώμα της αντέδρασε άσχημα στη χειρουργική επέμβαση: ο πυρετός άρχισε να αυξάνεται και οι ιατρικές συμβουλές ήταν όλες οι ίδιες, να πάει αμέσως στο νοσοκομείο.

Η εμπειρία του νοσοκομείου
Φτάνοντας στο νοσοκομείο, η ηθοποιός συνειδητοποίησε πόσο σοβαρή ήταν η κατάσταση της. Η τιμή της αιμοσφαιρίνης παρέμεινε πολύ χαμηλή, ενώ ο πυρετός δεν μειώθηκε. Οι γιατροί είπαν στην Emanuela ότι, παρόλο που οι συνθήκες ήταν ιδιαίτερες, θα χρειαστεί ακόμα μια επέμβαση για να σταματήσει η εσωτερική αιμορραγία. Όμως μια μέρα πριν από την επέμβαση, μια επίσκεψη από μια φίλη της άλλαξε τη ζωή της για πάντα.

Η επίσκεψη της Debora
Η Debora είναι μια πολύ καλή φίλη της Emanuela και, όπως κάθε καλή φίλη, την επισκέφτηκε εκείνες τις μέρες. Αλλά η Debora δεν την επισκέφθηκε μόνο: η φίλη της έφερε μαζί της μια εικόνα που απεικονίζει τον Ευσπλαχνικό Ιησού, την εικόνα που περιγράφει η αδελφή Faustina. Η Emanuela, όπως αναφέρει η στήλη Cristiani Today, με αυτήν την εικόνα στο χέρι της, προσευχήθηκε έντονα, όλη τη νύχτα, εμπιστευόμενη στα χέρια του Ευσπλαχνικού Ιησού.

Η δύναμη της προσευχής
Η μαρτυρία της ηθοποιού υπογραμμίζει τη δύναμη της προσευχής: εκείνα τα λόγια, που προέρχονταν από την καρδιά της Emanuela, έφτασαν κατευθείαν στον Ιησού. Η Εμμανουέλα αισθάνθηκε αμέσως καλά, κάλεσε μια νοσηλεύτρια, η οποία μπόρεσε να επιβεβαιώσει πως ο πυρετός είχε εξαφανιστεί. Οι γιατροί την επόμενη μέρα αποφάσισαν ότι δεν ήταν απαραίτητο το χειρουργείο: οι τιμές είχαν επιστρέψει σταθερές, και ο πυρετός είχε φύγει. Η Emanuela ήταν καλύτερα.

Emanuela και η πίστη
Η ηθοποιός δεν έκρυψε ποτέ την πίστη της, ακόμα και όταν οι καταστάσεις την έβαλαν σε δοκιμασία. Στην πραγματικότητα, η ηθοποιός, στο πλαίσιο της συνέντευξής της, μίλησε για το πώς μερικές φορές η εξήγηση της αγάπης για τον Ιησού, σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να είναι δύσκολη, λόγω κάποιων «διακρίσεων». Αλλά είναι ακριβώς η πίστη που δίνει αυτή την ώθηση, όπως συνέβη στους Αποστόλους που, καθοδηγούμενοι από το Άγιο Πνεύμα, ανήγγειλαν τον Λόγο του Θεού σε όλο τον κόσμο.
Αυτή η εμπειρία άλλαξε βαθιά την ψυχή της Emanuela: «Άρχισα να είμαι παρούσα πολύ περισσότερο στον Ναό της Θείας Ευσπλαχνίας». Από τότε, η ηθοποιός έχει γίνει επίσης μια από τους εθελοντές που ασχολούνται την ημέρα της Θείας Ευσπλαχνίας, προσφέροντας βοήθεια στους πολλούς πιστούς που πλησιάζουν στον Ναό.
  

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΤΡΙΤΗ ΤΗΣ 26ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 27 Σεπτεμβρίου 2022                                              Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου