Ο Πάπας Φραγκίσκος έστειλε μήνυμα στον ιδρυτή των Wikileaks

Ο Πάπας Φραγκίσκος έστειλε μήνυμα στον ιδρυτή των Wikileaks

 Ο_ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ_ΕΣΤΕΙΛΕ_ΜΗΝΥΜΑ_ΣΤΟΝ_ΙΔΡΥΤΗ_ΤΩΝ_WIKILEAKS.jpg

Την Κυριακή των Βαΐων και μετά από μια δύσκολη νύχτα ο Julian Assange δέχθηκε ένα προσωπικό και ευγενικό μήνυμα από τον Πάπα Φραγκίσκο. Του το παρέδωσε στην πόρτα του κελιού ο (Aγγλικανός) Πάστορας της φυλακής.
Η οικογένειά μας εκφράζει την ευγνωμοσύνη της στους Καθολικούς και τους άλλους Χριστιανούς που μάχονται για την ελευθερία του. Αυτό μετέδωσε μέσω twitter η σύντροφος του Assange, Stella Morris.
Θυμίζουμε ότι ο ιδρυτής του ανεξάρτητου μέσου ενημέρωσης, σε συνεργασία με την αμερικανίδα στρατιωτικό Chelsea Manning διέρρευσαν προ δεκαετίας χιλιάδες σελίδες απόρρητων πληροφοριών των ΗΠΑ, προσπαθώντας να αποδείξουν ότι οι πολίτες, σε παγκόσμιο επίπεδο, παρακολουθούνται παράνομα.
Μετά από 7 χρόνια φιλοξενίας στην πρεσβεία του Ισημερινού, ο Assange κρατείται, ήδη 2 χρόνια, στις φυλακές υψίστης ασφαλείας Belmarsh του Λονδίνου, αναμένοντας απόφαση της Αγγλικής Δικαιοσύνης για τη έκδοσή του στις ΗΠΑ, όπου κινδυνεύει με ποινή φυλάκισης, σε απομόνωση, εφ` όρου ζωής…
Το περιεχόμενο του μηνύματος του Ποντίφικα δεν έγινε, ως τώρα, γνωστό,

Πληροφόρηση και φωτογραφία από ιταλική ιστοσελίδα Articolo 21

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ 24ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 22 Σεπτεμβρίου 2023                                     Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου