Ο έρανος για τους Αγίους Τόπους

Ο έρανος για τους Αγίους Τόπους

Καγιοι_τοποι_φή_2.JPG

Μια ευκαιρία ώστε να μελετήσουμε εντονότερα το Μυστήριο του Θανάτου και της Αναστάσεως του Ιησού, αλλά και ένας τρόπος να γίνουνε προσκυνητές μαζί στην Ιερουσαλήμ, είναι ο ετήσιος οβολός της Μεγάλης Παρασκευής για τους Αγίους Τόπους.
Εξαιτίας της πανδημίας οι δυσκολίες έχουν ενταθεί.
Με μια επιστολή ο Καρδινάλιος Sandri μας καλεί να σκεφτούμε αυτήν την ετήσια συγκέντρωση χρημάτων για τους Αγίους Τόπους. Πρέπει να είναι για όλους “μια ευκαιρία να μην αποστρέψουμε το βλέμμα μας, να μην προσπεράσουμε και να μην αγνοήσουμε τις καταστάσεις ανάγκης και δυσκολίας των αδελφών που ζουν στους Αγίους Τόπους”.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η φροντίδα των Αγίων Τόπων εξαρτάται από τον καθένα μας.
Λίγη ιστορία, σχετικά με το πώς δημιουργήθηκε αυτή η συγκέντρωση χρημάτων για τους Αγίους Τόπους.
Ξεκίνησε από την επιθυμία των Παπών να διατηρήσουν έναν ισχυρό δεσμό μεταξύ όλων των Χριστιανών στον κόσμο και των Αγίων Τόπων.
Τα τελευταία χρόνια ήταν ο Παύλος ο 6ος εκείνος ο οποίος έδωσε μια αποφασιστική ώθηση μέσω της Αποστολικής Παραίνεσης ”Nobis in Animo” της 25ης Μαρτίου 1974.
Οι Πατέρες Φραγκισκανοί, στους οποίους έχει ανατεθεί η επιμέλεια των Αγίων Τόπων, μέσω του Εράνου μπορούν να συνεχίζουν την αποστολή: τη συντήρηση των Αγίων Τόπων, την υποστήριξη και την ανάπτυξη της τοπικής Χριστιανικής μειονότητας, τη Λειτουργία, τα αποστολικά έργα, τη βοήθεια στους προσκυνητές.
Ας μην ξεχνάμε τη δέσμευσή μας για αλληλεγγύη.

π. Ριχάρδος

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

27η Κυριακή του Έτους, Γ

  27η ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ, Κύκλος Γ ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ (Εσθ 4, 17γ) Τα πάντα, Κύριε, είναι υποταγμένα σ’ εσένα, και κανείς δεν μπορεί

Πρόγραμμα Ενοριών 1-2/10/2022

   Οικισμός Ενορία 1–2 Οκτωβρίου 2022 Αγάπη Αγίου Αγαπητού – Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου – Άνδρος Καθεδρικού Ναού Αγίου Ανδρέα – Βωλάξ Γεννήσεως της Θεοτόκου  Σάββατο

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου