Ο έρανος για τους Αγίους Τόπους

Ο έρανος για τους Αγίους Τόπους

Καγιοι_τοποι_φή_2.JPG

Μια ευκαιρία ώστε να μελετήσουμε εντονότερα το Μυστήριο του Θανάτου και της Αναστάσεως του Ιησού, αλλά και ένας τρόπος να γίνουνε προσκυνητές μαζί στην Ιερουσαλήμ, είναι ο ετήσιος οβολός της Μεγάλης Παρασκευής για τους Αγίους Τόπους.
Εξαιτίας της πανδημίας οι δυσκολίες έχουν ενταθεί.
Με μια επιστολή ο Καρδινάλιος Sandri μας καλεί να σκεφτούμε αυτήν την ετήσια συγκέντρωση χρημάτων για τους Αγίους Τόπους. Πρέπει να είναι για όλους “μια ευκαιρία να μην αποστρέψουμε το βλέμμα μας, να μην προσπεράσουμε και να μην αγνοήσουμε τις καταστάσεις ανάγκης και δυσκολίας των αδελφών που ζουν στους Αγίους Τόπους”.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η φροντίδα των Αγίων Τόπων εξαρτάται από τον καθένα μας.
Λίγη ιστορία, σχετικά με το πώς δημιουργήθηκε αυτή η συγκέντρωση χρημάτων για τους Αγίους Τόπους.
Ξεκίνησε από την επιθυμία των Παπών να διατηρήσουν έναν ισχυρό δεσμό μεταξύ όλων των Χριστιανών στον κόσμο και των Αγίων Τόπων.
Τα τελευταία χρόνια ήταν ο Παύλος ο 6ος εκείνος ο οποίος έδωσε μια αποφασιστική ώθηση μέσω της Αποστολικής Παραίνεσης ”Nobis in Animo” της 25ης Μαρτίου 1974.
Οι Πατέρες Φραγκισκανοί, στους οποίους έχει ανατεθεί η επιμέλεια των Αγίων Τόπων, μέσω του Εράνου μπορούν να συνεχίζουν την αποστολή: τη συντήρηση των Αγίων Τόπων, την υποστήριξη και την ανάπτυξη της τοπικής Χριστιανικής μειονότητας, τη Λειτουργία, τα αποστολικά έργα, τη βοήθεια στους προσκυνητές.
Ας μην ξεχνάμε τη δέσμευσή μας για αλληλεγγύη.

π. Ριχάρδος

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου