Ο εφημέριος του Maradona

5

Ο εφημέριος του Maradona

Ο εφημέριος του Maradona αποκάλυψε μια κρυμμένη του πρωταθλητή: βαθιά και απλή ανθρωπιά βγαλμένη από μία εξομολόγηση που απαιτητικά ζήτησε ο Diego.
Για τον Maradona, μετά το θάνατό του ειπώθηκαν τα πάντα και παραπάνω. Έγινε λόγος για την πίστη του, λαϊκή και ειλικρινής, που έφθασε σαν ένα φάρο σ’ εκείνο το πλοίο μέσα στην καταιγίδα που υπήρξε η βασανισμένη ζωή του. Μετά το θάνατό του, τα ΜΜΕ ξανάφεραν στη μνήμη και τα θλιβερά γεγονότα της διαμάχης για τη μοιρασιά της κληρονομιάς του.

Η διήγηση του εξομολογητή του Αργεντινού πρωταθλητή
Όμως η Diego, ο πρωταθλητής που έκανε ονειρεύονται όλοι στα γήπεδα ποδοσφαίρου τόσου Ναπολιτάνους, φαίνεται ότι πέθανε φτωχός. Η πίστη του, αυτή στον Ιησού Χριστό, ενώπιον των μεγάλων δυσκολιών, πού ίσως δημιουργήθηκαν και από την ειδωλολατρία εκ μέρους των θαυμαστών του, ήταν πιθανώς η μόνη μεγάλη στήριξη, πριν φθάσει στον ουρανό.
Ένα δεδομένο που τώρα μαρτυρείται ακόμη περισσότερο από μία αποκάλυψη που έγινε από ένα αργεντινό ιερέα, τον εφημέριο Gustavo Rubio της Ενορίας της María Auxiliadora de Berisso. Ο ιερέας πράγματι διηγήθηκε στο Radio Diez μία περίπτωση πολύ σημαντικής. Αυτή που ο πρωταθλητής Maradona του ζήτησε, με μεγάλη επιθυμία, να εξομολογηθεί.
Η ζωή του Maradona μέσα σε μία χριστιανική οικογένεια
Εάν πράγματι ο Maradona μεγάλωσε σε μία χριστιανική οικογένεια, με Καθολική μητέρα και πολύ ευλαβή, που ήταν ικανή να μεταδώσει στα παιδιά της την πίστη της στον Κύριο, ο υιός χρειάστηκε πολλά χρόνια γι να φθάσει σε μία συνάντηση με τον Ιησού. Αυτό συνέβη στην εφηβική ηλικία, όταν διαπίστωσε ότι μέσα του είχε διατηρήσει σε μια εσωτερική και ιδιαίτερη , τη διδασκαλία της μητέρας του.
Τη στιγμή που ο Diego επέστρεψε στην πίστη, τα μεγάλα κηρύγματα της αγαπημένης του μητέρα, Doña Tota, επέστρεψαν άφθονα. Τότε κάλεσε μια μέρα τον ιερέα στο Gimnasia La Plata, το γήπεδο που προπονούσε ο “Pibe de Oro”. Όταν ο ιερέας έλαβε την πρόσκληση , σκέφτηκε χωρίς αμφιβολία ότι τον κάλεσε να ευλογήσει το γήπεδο. Έτσι ο ιερέας, με αυτή τη σκέψη, πήγε στο γήπεδο.
Τα λόγια του Diego στον εξομολογητή του και η σχέση με τη μητέρα του
Όταν όμως έφθασε στο γήπεδο, είχε μια έκπληξη. Ο Diego είχε μια ένθερμη επιθυμία να εξομολογηθεί. Έτσι απευθύνθηκε στον ιερέα ζητώντας του μιλήσει ιδιαιτέρως. Ο π. Gustavo διηγήθηκε στη ραδιοφωνική εκπομπή ότι ο Maradona ζήτησε την ευλογία του, επιθυμώντας να έχει τη ευλογία του Θεού πάνω του και πάνω στη ζωή του, ταλαιπωρημένη και ασταθή. Και εκτός από αυτό φυσικά και πάνω στην ομάδα του.
“Ζητώ από το Θεό την ειρήνη”, είπε ο Maradona στον ιερέα. “Μετά μου είπε ότι επέστρεψε στην Εκκλησία και είχε συναντήσει τον Πάπα Φραγκίσκο”, διηγείται ο εφημέριος, που τον άκουσε με μεγάλη προσοχή, να του ανοίγει την καρδιά, να μιλά για τη ζωή του, τις σχέσεις του, τους γονείς του. Ίσως πολύ πιθανώς ακόμη και τα λάθη του που σημάδεψαν τη ζωή του και δυσκολευόταν να τα εγκαταλείψει, παρόλο που το ήθελε.
Η άφεση του για τις αμαρτίες του και τα δάκρυα στα μάτια του
Ο Maradona ζήτησε συγνώμη για τις αμαρτίες που διέπραξε, τις υποθέσεις που άφησε αιωρούμενες, για τα λάθη που ολοκλήρωσε, που όμως να αποφύγει να μετανιώσει άμεσα. Ενώ μιλούσε συγκινήθηκε και εξέφρασε το θαυμασμό του για τους γονείς του. Τα δάκρυα έτρεχαν στα μάτια του, όταν εξηγούσε στον ιερέα ότι η μητέρα του ήταν μία μεγάλη πιστή. Η πίστη της όμως ήταν «απλή, πολύ απλή». Η “Doña Tota είχε θέσει τα πάντα στα χέρια του Θεού”, εκμυστερεύτηκε Diego στον ιερέα.
Είναι γεγονότα ενός ανθρώπου φοβισμένου , αλλά που ζητούσε τη συγνώμη διότι αναζητούσε τον Κύριο, μέσα στην ειρήνη και μόνο που μόνο Εκείνος μπορεί να δώσει. Ο Diego, γεννημένος σε μια οικογένεια «απλής» όπως συχνά επαναλάμβανε , τον είχε κυριέψει. Τώρα ο Maradona βρίσκεται, τελικά, ενώπιον της ευσπλαχνίας του Θεού.

+N

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου