Ο Δον Ιωάννης Μπόσκο στην Τήνο

Ο Δον  Ιωάννης Μπόσκο στην Τήνο

Χθες 31 Ιανουαρίου 2019 ήταν η τελευταία Πέμπτη του μήνα  αλλά και η εορτή του Αγίου Ιωάννη Μπόσκο γνωστού στην Καθολική Εκκλησία και όχι μόνο, για το μοναχικό Τάγμα των Σαλεσιανών Πατέρων.

Η Εκκλησία μας, όπως κάθε τελευταία Πέμπτη του μήνα συνάχθηκε και προσευχήθηκε για τις ιερατικές και μοναχικές κλήσεις. Μαζί με τον Αρχιεπίσκοπό μας λειτούργησαν οι ιερείς: π. Γεώργιος Ανδριώτης, π. Μάρκος Βιδάλης, π.  Θεόδωρος Κοντίδης και ο π. Δημήτριος Δαλέζιος.

Ο Σεβασμιότατος στην ομιλία τους αναφέρθηκε στη ζωή του Αγίου Ιωάννη Μπόσκο, ενός Αγίου ο οποίος είναι γνωστός στην Εκκλησία για την υπηρεσία του προς τα παιδιά και τους νέους και την ίδρυση του μοναχικού τάγματος των Σαλεσιανών Πατέρων.

Ένα παιδί ορφανό από πατέρα σε ηλικία 2 ετών που χάρη στην πίστη της μητέρας του Μαργαρίτας μεγάλωσε σε ανάστημα και πίστη ενώπιον του Θεού και των ανθρώπων. Χάρη στις πολλές θυσίες της μητέρας του μπήκε στο ιεροσπουδαστήριο και στις 5 Ιουνίου 1941  χειροτονήθηκε Ιερέας.

Η όλη δράση του είχε το στίγμα της παρουσίας Θεού, χάρη στην απόλυτη εμπιστοσύνη του ιδίου στη Θεία Πρόνοια που συνεχώς τον στήριζε στην μεγάλη προσπάθεια να ιδρύσει δύο μεγάλα έργα στη ζωή του με τη φώτιση του Αγίου Πνεύματος:το ΟΡΑΤΟΡΙΟ και το Μοναχικό Τάγμα των ΣΑΛΕΣΙΑΝΩΝ.

Δύο έργα που έφεραν κοντά στην Εκκλησία τα παιδιά και τη νεολαία μέσα από τη συνεχή φροντίδα του Δον Ιωάννη Μπόσκο ο οποίος πρόσφερε όλη τη ζωή του στην υπηρεσία τους. Αυτή την υπηρεσία του προς τους νέους και τα παιδιά την ονόμασε Ορατόριο, διότι είναι ως βάση την προσευχή. Η λέξη Ορατόριο προέρχεται από τη λατινική λέξη oratio, που σημαίνει προσευχή.

Δεν είναι τυχαίο, ότι χθες 31 Ιανουαρίου 2019 στην Ποιμαντική Ενότητα της Στενής οι δύο νέοι ιερείς π. Φερνάνδος και π. Ιωσήφ, μετά τη Θεία Λειτουργία προς τιμήν του Αγίου, προχώρησαν στα εγκαίνια του  ΟΡΑΤΟΡΙΟΥ της Στενής, το οποίο ήδη λειτουργεί τον τελευταίο καιρό και έχει δώσει τα πρώτα θετικά αποτελέσματα.

Είθε η νέα αυτή πρωτοβουλία να συνεχιστεί και να επεκταθεί και σε άλλες ενορίες, όπου αυτό είναι δυνατό, ώστε μέσα από το πνεύμα του Αγίου Ιωάννη Μπόσκο και προπάντων την πίστη και την εμπιστοσύνη όλων μας στο Θεό να προσφέρει υπηρεσία στα παιδιά και τους νέους που αναζητούν νέους τρόπους για να αισθανθούν τον Κύριο κοντά τους, ο οποίος και σήμερα μας επαναλαμβάνει: «αφήστε τα παιδιά να έρθουν σε μένα» Ματθ. 19, 13-15).

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΡΙΤΗ ΤΗΣ 7ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 18 Ιουνίου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Επίσκεψη Δημοτικού Σχολείου Εξωμβούργου στο Θρησκευτικό & Λαογραφικό Μουσείο Πατέρων Ιησουιτών στα Λουτρά

Επίσκεψη Δημοτικού Σχολείου Εξωμβούργου στο Θρησκευτικό & Λαογραφικό Μουσείο Πατέρων Ιησουιτών στα Λουτρά Την τιμητική του είχε το Δημοτικό Σχολείο Εξωμβούργου που επισκέφθηκε, την Τετάρτη

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου