Ο Άχμεντ χαμογελά και χορεύει με το καινούργιο προσθετικό μέλος

Ο Άχμεντ χαμογελά και χορεύει με το καινούργιο προσθετικό μέλος

Ο 5χρονος Άχμεντ, που έχασε το πόδι του στον πόλεμο, χορεύει από χαρά για το νέο προσθετικό μέλος του και το βίντεο γίνεται ανάρπαστο.

Ο μικρός Άχμεντ χαμογελά χαρίζοντας πιο πλατύ χαμόγελό του, σηκώνει τα χέρια του ψηλά και λικνίζεται στον ρυθμό της μουσικής, υπό τα χειροκροτήματα όσων τον παρακολουθούν: ένα βίντεο που τον δείχνει να γιορτάζει με την ψυχή του για το προσθετικό μέλος που απέκτησε στο δεξί του πόδι, σε ένα ιατρικό κέντρο στην Καμπούλ έχει συγκινήσει το Αφγανιστάν κι όχι μόνο.

Το βίντεο, διάρκειας περίπου 20 δευτερολέπτων, αναρτήθηκε στο Twitter την Δευτέρα και σε διάστημα 24 ωρών το έχουν δει πάνω από 500.000 φορές.

Πρωταγωνιστής ο Άχμεντ Σάγιεντ Ραχμάν, ηλικίας 5 ετών, που χορεύει ενθουσιασμένος, σε ένα ορθοπεδικό κέντρο του Ερυθρού Σταυρού στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, υπό τις επευφημίες και την ενθάρρυνση του ιατρικού προσωπικού και των υπολοίπων ασθενών.

«Δεν σταματάει να χορεύει και να επιδεικνύει τη χαρά του που απέκτησε ένα προσθετικό μέλος για το πόδι του», το οποίο είχε ακρωτηριαστεί ακριβώς κάτω από το γόνατο, περιγράφει η μητέρα του παιδιού Ραΐσα, την οποία συνάντησε το Γαλλικό Πρακτορείο στο ιατρικό κέντρο.

«Είμαι πολύ ευτυχισμένη για εκείνον που απέκτησε αυτό το προσθετικό μέλος και μπορεί τώρα να είναι αυτόνομος» συμπλήρωσε η γυναίκα.

Ο Άχμεντ είναι «ένας μακροχρόνιος ασθενής» εξηγεί η φυσικοθεραπεύτριά του Σεμίν Σαργουάρι, που εργάζεται από τα 18 της σε αυτό το ιατρικό κέντρο, το οποίο περιθάλπει ανθρώπους που ακρωτηριάστηκαν στον πόλεμο.

«Ήρθε να αλλάξει (το προσθετικό μέλος του) διότι μεγάλωσε». Αυτό που μόλις έλαβε είναι το τέταρτο κατά σειρά.

«Καθώς είναι ένα παιδί που θέλει να παίξει, ήθελε να αποκτήσει ένα προσθετικό μέλος και να προσαρμοστεί ταχύτερα» σε σύγκριση με τους ενήλικες ασθενείς. «Δεν ήθελε απλά να κάθεται μέσα».

Ο Άχμεντ και οι γονείς του, αγρότες στο επάγγελμα, προέρχονται από την επαρχία Λογκάρ, νότια της Καμπούλ, μια περιοχή όπου μαίνονται οι μάχες μεταξύ των κυβερνητικών δυνάμεων και των Ταλιμπάν.

«Η κόρη μου ήταν μαζί του έξω, όταν εκείνος ήταν μόλις 8 μηνών, και τραυματίστηκαν από σφαίρες» κατά την ανταλλαγή πυρών μεταξύ των αντιμαχόμενων πλευρών, αφηγείται η μητέρα του.

Και τα δύο παιδιά έμειναν ανάπηρα. Όμως, ο Άχμαντ, από τη στιγμή που έβαλε το πρώτο προσθετικό μέλος του, σε ηλικία 1 έτους, έμαθε να χορεύει, συνεχίζει η μητέρα του.

Ο ενθουσιασμός του παιδιού είναι μεταδοτικός. Το βίντεο σχολιάστηκε εκτενώς, με τους χρήστες να χαιρετίζουν το θάρρος και το κουράγιο του ή ακόμα και να προσφέρουν βοήθεια.

«Αυτό είναι το χαμόγελο της νίκης εναντίον όλων των δυσκολιών της ζωής» γράφει ένας χρήστης του Διαδικτύου.

Μονάχα το 2018, 3.804 άμαχοι σκοτώθηκαν, μεταξύ αυτών περισσότερα από 900 παιδιά, και 7.000 και πλέον τραυματίστηκαν στο Αφγανιστάν, σύμφωνα με τον ΟΗΕ. Πρόκειται για τη φονικότερη χρονιά που καταγράφηκε ποτέ με θύματα άμαχους στον αφγανικό πόλεμο.

Πηγή: athensvoice.gr

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ 3ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 27 Ιανουαρίου 2023                                       Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν

Πρόγραμμα Ενοριών

   Οικισμός Ενορία 28–29 Ιανουαρίου 2023 Αγάπη Αγίου Αγαπητού – Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου – Άνδρος Καθεδρικού Ναού Αγίου Ανδρέα – Βωλάξ Γεννήσεως της Θεοτόκου  Κυριακή 09.30

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου