Ο ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΟΣ ΝΟΥΝΤΣΙΟΣ ΣΤΑ ΚΑΛΑΜΙΤΣΙΑ

Ο ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΟΣ ΝΟΥΝΤΣΙΟΣ ΣΤΑ ΚΑΛΑΜΙΤΣΙΑ

Το πρωινό της Τρίτης 26 Ιουλίου 2016 επισκέφθηκαν τα Καλαμίτσια ο Αποστολικός Νούντσιος Σεβασμιότατος Joseph Edward Adams και ο Αρχιεπίσκοπος Νάξου-Τήνου Σεβασμιότατος Νικόλαος. Παρόν ήταν ο Αντιδήμαρχος Νάξου κ. Μανώλης Πολυκρέτης.

Σκοπός της επίσκεψης αυτής ήταν η επιτόπια αυτοψία της παρούσας κατάστασης των κτηριακών εγκαταστάσεων του πάλαια ποτέ θερινού θέρετρου των Πατέρων Ιησουιτών της Νάξου, το οποίο σήμερα διαχειρίζεται ο Τίμιος Σταυρός.

Ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Μελάνων κ. Γαβρίλης Κονδύλης, βασιζόμενος σε προφορικές μαρτυρίες αλλά και σε προσωπικές γνώσεις έκανε μια λεπτομερέστατη “ξενάγηση” στις ακόμα προσβάσιμες αίθουσες, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για την ακεραιότητα του κτηρίου.

Τόσο ο Αποστολικός Νούντσιος όσο και ο Αρχιεπίσκοπος έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον στο να ασχοληθούν εντατικότερα με την υπόθεση των Καλαμιτσίων για την αποκατάσταση και συντήρησή τους. Για να γίνει αυτό εκκλησιαστικές, πολιτικές και πολιτιστικές αρχές του τόπου χρειάζεται να συνεργαστούν. Φαίνεται πως κάτι πάει να ξεκινήσει.

πγπ

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Εννεαήμερο Ιεράς Καρδίας (3η ημέρα)

  ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΤΟΥ ΕΝΝΕΑΗΜΕΡΟΥ –Εις το όνομα του Πατρός, και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. –Αμήν. 1.Πράξη συντριβής: Αμάρτησα, Θεέ μου,

ANGELUS 3ης Ιουλίου 2022

  ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ  ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΥΡΙΟΥ Πλατεία Αγίου Πέτρου Κυριακή, 3 Ιουλίου 2022   Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές, καλημέρα! Στο Ευαγγέλιο της Θείας Λειτουργίας της σημερινής

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου