ΝΥΧΤΑ ΧΡΙΣΟΥΓΕΝΝΩΝ ΣΤΗ ΣΑΜΟ

ΝΥΧΤΑ ΧΡΙΣΟΥΓΕΝΝΩΝ ΣΤΗ ΣΑΜΟ

Με μεγάλη συμμετοχή τελέστηκε χθες στην ενορία της Μεταστάσεως της Θεοτόκου στο Βαθύ της Σάμου η Μεταμεσονύκτια Θεία Λειτουργία των Χριστουγέννων.

Ο Ναός ασφυκτικά γεμάτος, ως υποδιάκονος αυτής της ενορίας  λίγες στιγμές έχω δει τόσο πολύ κόσμο, που δεν σκέφτηκε το τσουχτερό κρύο ή την χαμηλή θερμοκρασία, ούτε το αργά της ώρας, από νωρίς  ήταν όλοι εδώ για να γιορτάσει την Γέννηση του Κυρίου.

Μία ομάδα μεταναστών έχοντας προετοιμάσει τις προηγούμενες ημέρες τους ύμνους, έψαλε με τις αγγελικές τους φωνές και ομόρφυναν την τελετή.

Την Θεία Λειτουργία Τέλεσε ο ιερέας  π. Φερνάντο, της Μοναχικής Κοινότητας του Ενσαρκωμένου Θείου Λόγου που εδρεύει στην Ξιναρα  Τήνου και ο οποίος ήρθε από την Τήνο παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν για να τελέσει μαζί μας τα ιερά Μυστήρια.

Τα αναγνώσματα ακούστηκαν στα Γαλλικά ενώ το Ευαγγέλιο αναγνώσθηκε στα Ελληνικά. Ο Λειτουργός κατά την διάρκεια της ομιλίας του αναφέρθηκε στο νόημα της ημέρας και την σημαντικότητα αυτής της ημέρας.

Ο Ναός είχε φορέσει τα γιορτινά του για να γιορτάσει την ανάμνηση του ερχομού του  Μεσσία στην Γη αναμένοντας τον δεύτερο ερχομό, που μέσα στην δόξα του θα έρθει και πάλι να κρίνει ζώντες αι νεκρούς.

Ευχαριστούμε το Σεβασμιότατο και τον εφημέριό μας που με την μεριμνά τους μας έστειλαν ιερέα έτσι ώστε να γιορτάσουμε την Γέννηση του Σωτήρα μας Χριστό.

 

υμφ

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ 7ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 23 Φεβρουαρίου 2024 Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν Επικαλούμαι το  Πνεύμα 

Πρόγραμμα Θείων Λειτουργιών 24-25.2.2024

Οικισμός Ενορία  24 -25 Φεβρουαρίου 2024 Αγάπη Αγίου Αγαπητού 24/2 Σάββατο   17.00 Θεία Λειτουργία Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου – Άνδρος Καθεδρικού Ναού Αγίου

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου