ΝΕΟΣ “ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ” ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΕΔΡΑΣ

ΝΕΟΣ “ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ” ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ  ΕΔΡΑΣ

Στην αρχής της θητείας του ο Πάπας Φραγκίσκος θεσμοθέτησε τη “Γραμματεία για τα Οικονομικά” της Αγίας Έδρας, με πρώτο Πρόεδρο τον αυστραλό καρδινάλιο Pell/ Αυτή είναι υπεύθυνη για την καθημερινή διοικητική και οικονομική εποπτεία των Οργανισμών και των Υπηρεσιών της Αγίας Έδρας και του Κράτους του Βατικανού και ανεξάρτητη από το “Συμβούλιο για την Οικονομία “, το οποίο έχει περισσότερο καθοδηγητικό ρόλο και στο οποίο προΐσταται ο καρδινάλιος Μονάχου Reinhard Marx. Από 1 ½ έτους η Γραμματεία στερούταν επικεφαλής, μετά την επιστροφή Pell στην Αυστραλία, για να αντικρούσει βαριές κατηγορίες εναντίον του για σεξουαλικά αδικήματα.
Ο Πάπας όρισε την 13-11-2019 νέο υπεύθυνο ένα 60χρονο Ισπανό Ιησουίτη τον π. Juan Antonio Guerrero, με σπουδές Οικονομίας, Φιλοσοφίας και Θεολογίας, από το 2017 στη Ρώμη ως υπεύθυνο για τις διεθνείς δραστηριότητες που διευθύνει το Τάγμα του ( Γρηγοριανό Πανεπιστήμιο, Κολλέγια, Αστεροσκοπείο Βατικανού, Βιβλικό και Ανατολικό Ινστιτούτο κ.ά.) και Σύμβουλο του Γενικού Ηγουμένου. Προηγουμένως είχε διατελέσει, ανάμεσα σε άλλα καθήκοντα, οικονόμος του Τάγματος, υπεύθυνος σχολείων, επαρχιακός ηγούμενος Ισπανίας και ιεραπόστολος στη Μοζαμβίκη, απ` όπου και η φωτογραφία.
Δεν αναμένεται να λάβει το επισκοπικό αξίωμα και δήλωσε ότι αναλαμβάνει με ταπεινότητα και εμπιστοσύνη τα νέα του καθήκοντα για να προσφέρει ότι καλύτερο μπορεί στη διαφανή διαχείριση των υλικών αγαθών που προσφέρονται στην Εκκλησία για την εκπλήρωση της αποστολής της . 

Πληροφόρηση και φωτογραφία από καθολικές ιστοσελίδες

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
μέλος της Συνοδικής Επιτροπής “Δικαιοσύνη και Ειρήνη”
 

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

3η Κυριακή του Πάσχα (B)

3η   ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ (B)     ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Ψλ 66[65],1-2                         Αλαλάξετε στο Θεό όλη η γη, ψάλετε στη δόξα του Ονόματός

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ 2ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 18 Μαΐου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου