Νέο Κοινωνικό Κέντρο της Κάριτας Ελλάς στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Νέο Κοινωνικό Κέντρο της Κάριτας Ελλάς στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ


Μετά την Αθήνα, η Κάριτας Ελλάς θέτει σε λειτουργία το Κοινωνικό Κέντρο «Caritas Social Spot», στη Θεσσαλονίκη, Πολυτεχνείου 31, 4ος όροφοςόπου θα πραγματοποιούνται κοινωνικές δραστηριότητες για τις κοινότητες προσφύγων και μεταναστών.

Το Κέντρο εντάσσεται στο Πρόγραμμα «Μετάβαση» – Συμμετοχή, Ενδυνάμωση και κοινωνική ένταξη των προσφύγων / μεταναστών στην Ελλάδα.

Βασικός στόχος των σχεδιαζόμενων δράσεων είναι να μετριάσει την ψυχολογική επιβάρυνση των προσφύγων και μεταναστών με την παροχή κοινωνικής υποστήριξης συμπεριλαμβανομένων κοινωνικών, εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων και δραστηριοτήτων ενσωμάτωσης στις γειτονιές.

Το Κέντρο θα λειτουργεί στην Πολυτεχνείου 31, 4ος όροφος, Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00 – 18:00 (τηλέφωνα επικοινωνίας: 2316009947) και θα υποδέχεται πρόσφυγες από τις Δομές Φιλοξενίας αλλά και από το Πολεοδομικό Συγκρότημα της Θεσσαλονίκης.

Οι υπηρεσίες που θα παρέχονται αφορούν σε:

·        Κοινωνική Υπηρεσία

·        Εκπαιδευτικά προγράμματα (μαθήματα ελληνικών και αγγλικών)

·        Πρόσβαση στο Internet- Skypeγια επικοινωνία με τις υπηρεσίες ασύλου.

·        Υλοποίηση υπηρεσιών επαγγελματικού προσανατολισμού και συμβουλευτικής

·         Νομική Υπηρεσία

·         Παρακολούθηση εκπαιδευτικών σεμιναρίων

·        Διευκόλυνση της προσαρμογής και ένταξης στην τοπική κοινωνική και πολιτισμική πραγματικότητα

·        Χώροι δημιουργικής απασχόλησης γυναικών και ανδρών

·        Οργάνωση επιμορφωτικών και ψυχαγωγικών εκδηλώσεων και δραστηριότητες δημιουργικής αξιοποίησης του ελεύθερου χρόνου τους

·        Δραστηριότητες σωματικής ενδυνάμωσης και άσκησης

·        Λοιπές ψυχαγωγικές και πολιτιστικές δράσεις

To έργο υλοποιείται από την Κάριτας Ελλάς σε συνεργασία με την Κάριτας Γερμανίας και χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας. Η χρηματοδότηση του έργου έχει εξασφαλιστεί για το διάστημα από Ιούλιο 2017 έως Ιούνιο 2018.

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ 3ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 27 Ιανουαρίου 2023                                       Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν

Πρόγραμμα Ενοριών

   Οικισμός Ενορία 28–29 Ιανουαρίου 2023 Αγάπη Αγίου Αγαπητού – Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου – Άνδρος Καθεδρικού Ναού Αγίου Ανδρέα – Βωλάξ Γεννήσεως της Θεοτόκου  Κυριακή 09.30

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου