Νέο Ευρωπαϊκό συμπόσιο για τους νέους στην Κρακοβία το 2020

Νέο Ευρωπαϊκό συμπόσιο για τους νέους στην Κρακοβία το 2020

Η αναγγελία δόθηκε στο τέλος των εργασιών της συνάντησης μεταξύ των εθνικών αντιπροσώπων  για την ποιμαντική των νέων   και το σύνολο των Συνόδων της Ιεραρχίας  της Ευρώπης  που έγινε στην αρχή του Μαρτίου στη Ρώμη. Το νέο συμπόσιο θα είναι  στο όνομα του Αγίου  Πάπα Ιωάννη Παύλου Β.

Στη διάρκεια των εργασιών που ξεκίνησαν με τον χαιρετισμό του Καρδιναλίου Angelo Bagnasco, Αρχιεπίσκοπο της Γένοβας  και Πρόεδρο  της Συνόδου της Καθολικής Ιεραρχίας  της Ιταλίας. Aκολούθησαν διάφορες εισηγήσεις  αφιερωμένες  στη Σύνοδο του Οκτωβρίου και στην Παγκόσμια Ημέρα της Νεολαίας – όπως διαβάζουμε στο τελικό ανακοινωθέν  του Συμβουλίου  των Συνόδων της ιεραρχίας  της Ευρώπης – επέτρεπαν τη δημιουργία μίας βάσης  για μια κοινή εργασία  με τους νέους  εν όψει  των δύο μεγάλων αυτών στιγμών της Χάρης που βιώθηκαν.

Ο π. Michele Falabretti, υπεύθυνος για την Ποιμαντική Υπηρεσία προς τους νέους της Ιταλίας, έκανε μία διαδρομή  «Στην προετοιμασία των ημερών  της Συνόδου.  Την καινοτομία αυτής της νέας συνάντησης». Ζητήθηκε από τον Paul Metzlaff, ανταποκριτή του Γραφείου για την ποιμαντική της γερμανικής νεολαίας  να διηγηθεί  το πώς : « Οι νέοι υπήρξαν πρωταγωνιστές της Συνόδου και την ενεργό συμμετοχή τους στις εργασίες». Ο Ιησουίτης π. Giacomo Costa,  εδικός Γραμματέας  της Συνόδου για τους νέους  παρουσίασε «το τελικό κείμενο, Ανάλυση και μελλοντικές προοπτικές».

Η μεγάλη συμμετοχή των Πολωνών νέων  στην ΠΗΝ   υπήρξε η ευκαιρία  για τον π. Emil Parafiniuk, Υπεύθυνο για την ποιμαντική της νεολαίος στην Πολωνία, να ξαναφέρει στη μνήμη όσα βιώθηκαν στον Παναμά “Εσείς δεν είστε το μέλλον αλλά το παρόν του Θεού. Ο Πάπας Φραγκίσκος  και οι νέοι στον Παναμά.” Ενώ ο π.  João Chagas, υπεύθυνος του Γραφείου  για τους νέους του  Οργανισμού για τους Λαϊκούς, την Οικογένεια και τη Ζωή, χάραξε μία διαδρομή για να συνδέσει μαζί τα γεγονότα με την  καθημερινότητα «Μετά την ΠΗΝ.  Η ποιμαντική για τους νέους και η καθημερινότητα».

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Ολοκληρώθηκε το Αποστολικό Ταξίδι του Πάπα Φραγκίσκου στο Κονγκό – Κινσάσα και στο Νότιο Σουδάν

Το «προσκύνημα ειρήνης» όπως είχε χαρακτηρισθεί από τον ίδιο τον Ποντίφικα το ταξίδι του στο Congo R.D. και στο Νότιο Σουδάν, ολοκληρώθηκε. Το πρώτο πραγματοποιήθηκε

Μελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΤΕΤΑΡΤΗ ΤΗΣ 5ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 8 Φεβρουαρίου 2023   ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ Ανάγνωσμα από το κατά Μάρκο Άγιο Ευαγγέλιο (7, 14-23) Κάλεσε

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου