Νέο Ευρωπαϊκό συμπόσιο για τους νέους στην Κρακοβία το 2020

Νέο Ευρωπαϊκό συμπόσιο για τους νέους στην Κρακοβία το 2020

Η αναγγελία δόθηκε στο τέλος των εργασιών της συνάντησης μεταξύ των εθνικών αντιπροσώπων  για την ποιμαντική των νέων   και το σύνολο των Συνόδων της Ιεραρχίας  της Ευρώπης  που έγινε στην αρχή του Μαρτίου στη Ρώμη. Το νέο συμπόσιο θα είναι  στο όνομα του Αγίου  Πάπα Ιωάννη Παύλου Β.

Στη διάρκεια των εργασιών που ξεκίνησαν με τον χαιρετισμό του Καρδιναλίου Angelo Bagnasco, Αρχιεπίσκοπο της Γένοβας  και Πρόεδρο  της Συνόδου της Καθολικής Ιεραρχίας  της Ιταλίας. Aκολούθησαν διάφορες εισηγήσεις  αφιερωμένες  στη Σύνοδο του Οκτωβρίου και στην Παγκόσμια Ημέρα της Νεολαίας – όπως διαβάζουμε στο τελικό ανακοινωθέν  του Συμβουλίου  των Συνόδων της ιεραρχίας  της Ευρώπης – επέτρεπαν τη δημιουργία μίας βάσης  για μια κοινή εργασία  με τους νέους  εν όψει  των δύο μεγάλων αυτών στιγμών της Χάρης που βιώθηκαν.

Ο π. Michele Falabretti, υπεύθυνος για την Ποιμαντική Υπηρεσία προς τους νέους της Ιταλίας, έκανε μία διαδρομή  «Στην προετοιμασία των ημερών  της Συνόδου.  Την καινοτομία αυτής της νέας συνάντησης». Ζητήθηκε από τον Paul Metzlaff, ανταποκριτή του Γραφείου για την ποιμαντική της γερμανικής νεολαίας  να διηγηθεί  το πώς : « Οι νέοι υπήρξαν πρωταγωνιστές της Συνόδου και την ενεργό συμμετοχή τους στις εργασίες». Ο Ιησουίτης π. Giacomo Costa,  εδικός Γραμματέας  της Συνόδου για τους νέους  παρουσίασε «το τελικό κείμενο, Ανάλυση και μελλοντικές προοπτικές».

Η μεγάλη συμμετοχή των Πολωνών νέων  στην ΠΗΝ   υπήρξε η ευκαιρία  για τον π. Emil Parafiniuk, Υπεύθυνο για την ποιμαντική της νεολαίος στην Πολωνία, να ξαναφέρει στη μνήμη όσα βιώθηκαν στον Παναμά “Εσείς δεν είστε το μέλλον αλλά το παρόν του Θεού. Ο Πάπας Φραγκίσκος  και οι νέοι στον Παναμά.” Ενώ ο π.  João Chagas, υπεύθυνος του Γραφείου  για τους νέους του  Οργανισμού για τους Λαϊκούς, την Οικογένεια και τη Ζωή, χάραξε μία διαδρομή για να συνδέσει μαζί τα γεγονότα με την  καθημερινότητα «Μετά την ΠΗΝ.  Η ποιμαντική για τους νέους και η καθημερινότητα».

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Γενική ακρόαση του Πάπα Φραγκίσκου, 29 Νοεμβρίου 2023

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΓΕΝΙΚΗ ΑΚΡΟΑΣΗ                                                                           Αίθουσα Παύλος Στ’ Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2023     Κατήχηση. Το πάθος για τον ευαγγελισμό: ο αποστολικός ζήλος του πιστού.

ΦΡΑΣΕΙΣ_ΚΑΙ_ΙΔΕΕΣ_ΓΙΑ_ΜΕΛΕΤΗ.jpg

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023               Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου