ΝΕΕΣ ΠΡΟOΠΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΑΣ ΣΤΗ ΣΑΜΟ

ΝΕΕΣ ΠΡΟOΠΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΑΣ ΣΤΗ ΣΑΜΟ

Μετά πολλές προσπάθειες και πολλές αλλαγές προγραμμάτων, λόγω ανωτέρας βίας,  καταφέραμε να πραγματοποιήσουμε από τα τρία μας ταξίδια, το τρίτο που όμως ήταν και ο πιο σημαντικό. Ένα ταξίδι ση Σάμο, όχι απλώς για μια από τις 135 ποιμαντικές επισκέψεις αλλά για μία παρουσία εκεί που θα έδινε τη χαρά σε πολλούς.

Ένα όνειρο ενός αδελφού μας από την Τήνου που εδώ και δύο σχεδόν χρόνια έχει ενταχθεί στην ενορίας της Σάμου που ανήκει στην Καθολική Επισκοπή Χίου (Λέσβου – Σάμου άρχισε να γίνεται πραγματικότητα.

       Ο κ. Μάριος Φώσκολος εδώ και δεκαοκτώ χρόνια είχε εκδηλώσει στον Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου, ότι επιθυμεί να γίνει ιερέας. Η απάντηση του Αρχιεπισκόπου ήταν ένας ζεστός πατρικό εναγκαλισμός .

       Χθες 11 Δεκεμβρίου 2016 στον Ενοριακό Ναό της Μεταστάσεως τη Θεοτόκου στο Βαθύ Σάμου, ο Αρχιεπίσκοπος π. Νικόλαος, με την παρουσία του εφημερίου π. Ριχάρδου, συγγενών από την Τήνο και με την παρουσία ενός μεγάλου αριθμού ενοριτών και φίλων της ενορίας μας στη Σάμο, χειροθέτησε Αναγνώστη και Υποδιάκονο  τον εμψυχωτή της ενορίας τη Σάμου, Μάριο Φώσκολο.

       Ήταν μια ιεροτελεστία πρωτόγνωρη για τα δεδομένα της ιστορία της εκεί Εκκλησίας μας  και όλοι όσοι είχαν τη χαρά και την ευκαιρία να συμμετάσχουν στην όλη ιεροτελεστία, έφυγαν απόλυτα ικανοποιημένοι με μια κοινή ευχή όλων, ο Κύριος να τους δώσει την δυνατότητα και τη χαρά να παραστούν και σε άλλες στιγμές, ακόμη πιο σημαντικές στη νέα πορεία του αγαπητού και δραστήριου Υποδιακόνου και βοηθού εφημερίου Σάμου, Μάριου Φώσκολου.

Ο ίδιος ο υποψήφιος Υποδιάκονος, ο εφημέριος, οι ενορίτες και ο Ναός ήταν  προετοιμασμένοι για την ιστορική ιεροτελεστία που  για πρώτη φορά στην ιστορία, πραγματοποιείται στον συγκεκριμένο ενοριακό Ναό.      

Μετά τη «συναπτή δέηση» της ημέρας έγινε η χειροθεσία  του Μάριου Φώσκολου σε Αναγνώστη ο οποίος και στη συνέχεια διάβασε τα αναγνώσματα της ημέρας.

Μετά την ανάγνωση του Ιερού Ευαγγελίου ο εφημέριος κάλεσε το Μάριο Φώσκολο να προσέλθει για τη χειροθεσία του Υποδιακόνου. Και ο Αρχιεπίσκοπος μίλησε στην Εκκλησία και είπε:

Να χαίρεστε πάντοτε εν Κυρίω.

το επαναλαμβάνω να χαίρεστε!

διότι πλησίον είναι ο Κύριος.

Αυτή είναι η ευχή της Εκκλησίας για την σημερινή τρίτη Κυριακή της Παρουσίας, γι’ αυτό ονομάζεται επίσης και «Κυριακή της χαράς». Αν αυτό αφορά όλες τις ενορίες της Εκκλησίας, αφορά πολύ περισσότερο τη δική μας εδώ ενορία, η οποία σήμερα αισθάνεται μεγάλη χαρά. Μεγάλη χαρά διότι λίγες ημέρες πριν τα Χριστούγεννα βρισκόμαστε εδώ ο επίσκοπος, ο εφημέριος, ο βοηθός του εφημερίου, όλες και όλοι εσείς για να προετοιμαστούμε για τον ερχομό του Κυρίου.

Αγαπητοί μου αδελφοί και Αδελφές,

Αυτό που συμβαίνει σήμερα εδώ είναι μοναδικό και συμβαίνει για πρώτη φορά από τότε που οικοδομήθηκε αυτός ο Ενοριακός μας Ναός στη Σάμο και υπάρχει αυτή η ενορία μας, δηλαδή πριν το 1901.

Σήμερα πραγματοποιείται ένα όνειρο του αγαπητού μας Μάριου, ο οποίος πριν από 20 χρόνια μου είχε εμπιστευθεί την  πρόθεσή  του  να γίνει ιερέας.

        Από τότε μέχρι σήμερα ο Μάριος έζησε πολλά γεγονότα. Κάποια στιγμή ο Κύριος του  έδωσε τη δυνατότητα να σκορπίσει γύρω του το καλό κάνοντας ευεργεσίες σε πολλούς αναγκεμένους αδελφούς και οικογένειες.  Κάποια όμως στιγμή ο Κύριος του είπε: «φθάνει  πια να μοιράζεις  γύρω σου τα υλικά αγαθά, που σου έδωσα», τώρα έφθασε ο καιρός, που πρέπει να προετοιμαστείς για κάτι άλλο ακόμη πιο σημαντικό: Θα σου δώσω πολύ περισσότερα πνευματικά αγαθά, τα οποία θέλω να τα μοιράζεις στους συνανθρώπους σου για τη σωτηρία της ψυχής της δικής σου και των άλλων.

        Ο Μάριος  δοκιμάστηκε σκληρά και άντεξε χάρη στην πίστη του.  Η πίστη του στο Θεό τον βοήθησε να μείνει «ακλόνητος σε κάθε δοκιμασία».

        Ο Κύριος δεν έπαυσε να ενδιαφέρεται για τον Μάριο, ο οποίος κατά καιρούς μου έλεγε: «δεν έχει φύγει από το μυαλό κάτι που σας είχα πει κάποια χρόνια πριν». 

        Τα χρόνια γρήγορα περνούν και φθάσαμε στο έτος 2014. Εφημέριος ορίστηκε στη Σάμο ο π. Ριχάρδος, ο οποίος κάποια στιγμή μου ανάφερε: «Τι θα λέγατε, αν με βοηθούσε λίγο στην ενορία της Σάμου ο Μάριος» Στο αίτημα αυτό, άκουσα τη φωνή του Κυρίου και αμέσως είπα όχι απλώς  «ναι» αλλά με πολύ αισιοδοξία και χαρά  είπα «βεβαίως».

        Η αποστολή του Μάριου στην ενορία μας εδώ στη Σάμο ήταν ότι καλύτερο θα μπορούσε να μας είχε εμπνεύσει ο Κύριος. Άρχισε να βοηθά τον εφημέριο π. Ριχάρδο και να αποδεικνύει ακόμη πιο πολύ και πιο αποτελεσματικά τα χαρίσματά του και την  αγάπη του να υπηρετεί την Εκκλησία του Χριστού, δηλαδή το λαό του Θεού. Σε μια μικρή ενορία , σε μια ακριτική ενορία, την οποία όμως όλοι όσοι την υπηρέτησαν και την  υπηρετούν την  αγάπησαν και την αγαπούν.

Τόσο μεγάλη ήταν η προσφορά του Μάριου και τόσο αποτελεσματική που  θέλησα να τον ανταμείψω για την υποδειγματική του υπηρεσία και με ημερομηνία 21/3/2016 πήρα την απόφαση να τον  διορίσω επισήμως βοηθό του εφημερίου Σάμου του π. Ριχάρδου.

        Φαίνεται πως ήταν εμπνευσμένη η απόφαση. Ο Μάριος  δεν ασχολήθηκε απλώς με την ενορία της Σάμου, αλλά την αγάπησε, την υπηρέτησε και η ενορία με τη σειρά της τον αγάπησε.  Η ποιμαντική του εργασία εδώ ήταν για μένα η καλύτερη απόδειξη, ότι έφθασε η ώρα να πάρουμε νέες αποφάσεις και τις πήραμε μαζί  όταν  μέσα στον Οκτώβριο του 2016 του ζήτησα, αν θέλει να προχωρήσουμε στην χειροθεσία του αναγνώστη και του Υποδιακόνου. Δεν μου απάντησε 'ναι' αλλά έλαμψε από χαρά  και ικανοποίηση το πρόσωπό του που ήταν για μένα η πιο εκφραστική θετική απάντηση του. Στις 21 Νοεμβρίου μου κατέθεσε  τη γραπτή αίτησή  του στην οποία απάντησε αμέσως θετικά  και σήμερα ικανοποιώ και ικανοποιούμε ως Εκκλησία αυτό αίτημα του.

Τι είναι όμως το διακόνημα του Αναγνώστη και τι είναι το Διακόνημα του Υποδιακόνου;  Πολύ σύντομα θα σας πω ότι εκείνος που χειροθετείται αναγνώστης λαβαίνει το επίσημο δικαίωνα να διαβάζει ενώπιον της Εκκλησίας τον λόγο του Θεού.

Ο Υποδιάκονος καθίσταται υπηρέτης του Ιερού  για να βοηθά τον Διάκονο  και να υπηρετεί τον Ιερέα και την τέλεση της λατρείας..

Είναι καθήκον του να φροντίζει  την υπηρεσία στο Ιερό, βοηθώντας  τον Διάκονο και υπηρετώντας τον Ιερέα στις λειτουργικές πράξεις, ιδιαίτερα  κατά την τέλεση της Θείας Λειτουργίας.

Επίσης θα διανέμει, ως τακτικός χορηγός, την Αγία Κοινωνία. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις μπορεί να εκθέτει σε δημόσια προσκύνηση το Πανάχραντο Μυστήριο  και μετά να το εναποθέσει στο Αρτοφόριο, χωρίς όμως να ευλογεί με αυτό  το λαό.

Βοηθά τον Ιερέα και τον Διάκονο στον καθαρισμό των ιερών σκευών.

Μεταφέρει την  Αγία Κοινωνία  σε όσους  δεν μπορούν να λάβουν μέρος στην  τέλεση της Ευχαριστίας.

Αδελφοί μου και αδελφές σας ζητώ να προσεύχεστε διότι και  εκείνος προσεύχεται για σας και σας αγαπά. Όλοι μαζί σήμερα και μαζί του, μαζί με τους αδελφούς του Γιάννη και Αντώνη και το θείο και τις θείες του, θα ζητήσουμε από τον Κύριο να τον συνοδεύει στην  πορεία του και να γίνει το θέλημά του, όποιο και αν είναι αυτό. Η προσευχή μας σήμερα είναι μια δοξολογία, μια ευχαριστία αλλά και μια ικεσία που συνοψίζονται στην κοινή προσευχή μας προς τον Κύριο προς τον οποίο επαναλαμβάνουμε: Μείνε μαζί μας και μαζί του  Κύριε». Αμήν.

Ακολούθησε η χειροθεσία του Μάριου σε Υποδιάκονο και η παρούσα Εκκλησία δέχτηκε αυτό το δώρο με θερμά χειροκροτήματα.

Στο τέλος της όλης ιεροτελεστίας ο  νέος Υποδιάκονος απεύθυνε χαιρετισμούς και ευχαριστίες και είπε:

Σεβασμιότατε, Σεβαστέ πατέρα, αγαπητά μου αδέλφια,  αγαπητοί μου Θεία και θείε, αγαπητά μου ξαδέλφια.

Αγαπητέ αδελφέ Ιωάννη, αγαπητοί μου ενορίτες και φίλοι της ενορίας. 

Πρώτα από όλους θέλω να ευχαριστήσω τον Θεό που με αξίωσε να ζήσω αυτή την στιγμή που μοιράστηκα μαζί σας.

Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους μαζί και το κάθε ένα ξεχωριστά για την εδώ παρουσία σας σήμερα. Σήμερα είναι η ποιο όμορφη και σημαντική στιγμή της ζωής μου!!!

Σας ευχαριστώ πολύ που ήρθατε να χαρείτε μαζί μου.  

Πρωτίστως θέλω να ευχαριστήσω έναν άνθρωπο που αγαπώ και εκτιμώ πάρα πολύ, τον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπό μας, π. Νικόλαο.

Σεβασμιότατε χθες το πρωί που μου είπατε ότι ανεστάλη η απεργία και με ρωτήσατε αν ήθελα να γίνει η χειροθεσία, ήταν ότι ποιο όμορφο μπορούσε να συμβεί. Όταν οι άνθρωποι κάνουν σχέδια, ο Θεός γελάει, εμείς επιλέξαμε Σάββατο να γίνει η χειροθεσία μου αλλά εκείνος είχε άλλα σχέδια, ήθελε Κυριακή, γιατί η Κυριακή είναι η ημέρα που δοξάζουμε το Κύριο.

Θέλω να σας ευχαριστήσω που με καρτερικότητα όλα αυτά τα χρόνια, 20 τον αριθμό, περιμένατε να πω το μεγάλο «Ναι» στον Κύριο. Μπορεί να ταλαντεύτηκα όλο αυτό το διάστημα, αλλά ποτέ δεν τον ξέχασα, πάντα ήταν και θα είναι στην καρδιά μου.  

Θέλω να σας ευχαριστήσω για την στήριξη που μου έχετε προσφέρει και που συνεχίζεται να μου προσφέρετε όλα αυτά τα χρόνια και ιδιαίτερα τα τελευταία, που για μένα είναι δύσκολα.

Θέλω να σας ευχαριστήσω γιατί πράξατε όπως ο καλός πατέρας στην περικοπή του ευαγγελίου,  που ενώ ο γιός της παραβολής απομακρύνθηκε από κοντά του, όταν εκείνος επέστρεψε και πάλι στο σπίτι του πατέρα του, εκείνος  τον δέχτηκε με πολύ αγάπη και γιόρτασε την επιστροφή του. Η ποιμαντορική σας ράβδος έχει τον καλό ποιμένα και εσείς είστε και στην πράξη καλός ποιμένας.

Σεβασμιότατε, κάθε φορά που επισκέπτεστε την ενορία μας, η παρουσία σας, με γεμίζει, και μας γεμίζει, χαρά.

Θέλω  να σας ευχαριστήσω για την εμπιστοσύνη που δείχνετε στο πρόσωπό μου αλλά και για την ευκαιρία που μου δίνεται να υπηρετώ το Κύριο,  ως  εργάτης στον αμπελώνα του.

Σας ευχαριστώ που κάνατε δεκτή την αίτησή μου να προχωρήσω στο διακόνημα  του υποδιακόνου,  ο θερισμός είναι πολύς, οι εργάτες όμως λίγοι, εύχομαι, με την βοήθεια του Θεού, να είμαι πιστός στα νέα μου καθήκοντα και να δώσει ο Κύριος του θερισμού και άλλους εργάτες.

Πριν 20 χρόνια λίγο πριν την επέτειό σας, σας είχα κάνει ένα δώρο, βέβαια επέτειο δεν έχετε σήμερα αλλά ήρθε η ώρα να σας δώσω κάτι που τότε μετά από λίγο καιρό το είχα πάρει πίσω.

θυμάμαι ήταν κάτω από το σπίτι μου  και σας είχα πει :

Σεβασμιότατε, δεν έχω χρήματα να σας κάνω δώρο για την επέτειο σας αλλά θέλω να σας κάνω ένα δώρο , θέλω να γίνω παπάς, θυμάμαι τα λόγια που μου είχατε πει τότε σαν να ήταν τώρα, «αυτό είναι το καλύτερο δώρο που μπορούσες να μου κάνεις»  δυστυχώς όμως τότε μετά από λίγο καιρό το πήρα πίσω …. 

Σας ευχαριστώ, για  την υπομονή σας όλα αυτά τα χρόνια αλλά και για την θετική εξέλιξη του τωρινού μου αιτήματός. Όλα αυτά τα χρόνια περιπλανιόμουν αλλά η ψυχή μου και η καρδιά μου διψούσε για τον Κύριο.

Θυμάμαι τα λόγια του Φαδερ Τζόν που μου είχε πει κάποια στιγμή στη Σύρο  σε μια συζήτηση μας  «Μάριε, ο Θεός όταν ακουμπήσει στον ώμο μας το χέρι του δεν μας αφήνει όσο και αν περιπλανηθούμε,  Θα είναι εκεί, θα μας στηρίζει και θα μας περιμένει.» 

Και πράγματι, περίμενε,  δεν με άφησε όλα αυτά τα χρόνια…. Πολλές φορές ένιωσα ότι ήμουν μόνος στην πορεία μου….  γυρνώντας πίσω, έβλεπα μόνο 2 πατημασιές στο δρόμο μου, και θεωρούσα ότι είναι οι δικές μου, αλλά τελικά ήταν τα δικά του βήματα και  με είχε πάρει στους ώμους του, γιατί είχα αποκάμει.

20 χρόνια μετά, σας ξαναδίνω το δώρο εκείνο και παρακαλάω το Θεό να με αξιώσει να προχωρήσω και ακόμη περισσότερο. Ελπίζω να σας φέρνει την ίδια χαρά που σας είχε φέρει και τότε.

Θέλω να ευχαριστήσω τον παλιό μου εφημέριο,  το π. Μάρκο  Φώσκολο για όλα όσα μου έχει προσφέρει όλα αυτά τα χρόνια της γνωριμίας μας και που με βοήθησε στα πρώτα βήματα της κλήσης μου.

Θέλω να ευχαριστήσω τον εφημέριό μου,  π. Ριχάρδο, για την εμπιστοσύνη, την φιλία και την στήριξη του, όλα αυτά τα χρόνια αλλά και που με βοήθησε να καλλιεργήσω ακόμη περισσότερο την κλήση μου.

Θέλω να ευχαριστήσω τον αδελφό μου, π. Ιωάννη για την φιλία του και την πολύτιμη βοήθεια του, εύχομαι από καρδιάς να λάβει πολύ σύντομα αυτό που επιθυμεί.

Θέλω να ευχαριστήσω, την οικογένειά μου, που με στήριξε και με στηρίζει όλα αυτά τα χρόνια, και που είναι εδώ παρόν,  παρά τα προβλήματα και τις δυσκολίες του ταξιδιού,

Θέλω να ευχαριστήσω τον Θείο και την Θεία μου  που είναι εδώ για να χαρούν και εκείνοι μαζί μου.

Τα ξαδέλφια μου τον Μάρκο και την Γεωργία που ήρθαν σήμερα εδώ για να χαρούν και εκείνοι μαζί μου. Την ξαδέλφη μου την Γεωργία που αν και δεν μπόρεσε να είναι κοντά μου παρότι το ήθελε, λόγω ασθένειας φρόντισε όμως να με σκεφτεί με το δικό της τρόπο.

Θέλω να σας ευχαριστήσω γιατί κάνατε ταξίδι, έξοδα, σας έβγαλα από το πρόγραμμά σας, για να είστε σήμερα κοντά μου σε αυτή την τόσο σημαντική, μεγάλη και όμορφη στιγμή.

Θέλω να ευχαριστήσω τις νύφες μου που φρόντισαν για να μου φτιάξουν τα γλυκά που θα γευτείτε μετά το πέρας της τελετής.

Θέλω να ευχαριστήσω τους συγγενείς, τους συγχωριανούς μου, αλλά και όσους και όσες  που με έχουν στην σκέψη τους, στην προσευχή τους και όσους επικοινωνούν μαζί μου για να μάθουν τα νέα μου δείχνοντας με αυτό τον τρόπο ότι δεν με ξέχασαν. Φυσικά ούτε και εγώ τους έχω ξεχάσει.

Είναι η ποιο μεγάλη και ευτυχισμένη στιγμή της ζωή μου, έχουν έρθει και άλλες ευτυχισμένες στιγμές αλλά σαν την σημερινή δεν μπορεί να συγκριθεί με καμία.

Θέλω να ευχαριστήσω τους νέους ενορίτες μου που με έβαλαν στην οικογένειά τους και με έκαναν να αισθάνομαι σαν μέλος τους, που με δέχθηκαν από την αρχή που ήρθα  και με αγκάλιασαν με την αγάπη τους και την φιλοξενία τους. Θέλω να σας ευχαριστήσω για την συνεχή υποστήριξη αλλά και για την συμμετοχή σας στις τελετές που γίνονται.  Ειλικρινά θέλω να σας ευχαριστώ όλους, παρόντες και απόντες.

Να ευχαριστήσω όσες και όσους ήρθαν σήμερα για να με τιμήσουν με την παρουσία τους.

Θέλω να ευχαριστήσω τις κυρίες που εδώ και αρκετό καιρό κόπιασαν στο να προετοιμάσουν τους ύμνους για την σημερινή τελετή αλλά για την πάντα προθυμία τους να με βοηθήσουν. 

Θέλω να ευχαριστήσω όσους και όσες μου ευχήθηκαν και συμμετείχαν με ποικίλους τρόπους αποστέλλοντας τις ευχές τους.

Θέλω να ευχαριστήσω τον μικρό μας Άνταμ και την οικογένειά του για την πολύτιμη βοήθεια τους. Αλλά και την Καμίλκα που πάντα είναι πρόθυμη να με βοηθήσει.

Θέλω να ευχαριστήσω κάποιους ανθρώπους που αν και δεν βρίσκονται ανάμεσά μας, θα ήθελα πολύ να ήταν εδώ…. Τους γονείς μου που με μεγάλωσαν και με διαπαιδαγώγησαν να είμαι καλός άνθρωπος και που μου μάθανε να πιστεύω στο Θεό αλλά και ένα άνρωπο που δεν θα ξεχάσω ποτέ, τον π. Ρόκκο Ψάλτη ο οποίος ήταν αυτός που με πήγε πριν 19 χρόνια στο collego Greco στη Ρώμη, που με το λόγο του με ενθάρρυνε να αναζητώ τον Κύριο, για να μπορέσω να του πω «Ναι» στο κάλεσμα του. Θυμάμαι, όπου με έβλεπε πάντα χαίρονταν και πάντα είχε ένα καλό λόγο να μου πει. Άνθρωποι που δεν θα ξεχάσω ποτέ, ας είναι αιωνία τους η μνήμη.

Τέλος να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου όλους και όλες που είστε σήμερα εδώ και που ήρθατε να χαρείτε μαζί μου.  Ελπίζω να μην ξέχασα κάποιον η κάποια.

Θέλησα να πραγματοποιηθεί εδώ η χειροθεσία μου και όχι στην Τήνο, γνωρίζοντας ότι βάζω δύσκολα στην οικογένειά μου αλλά και σε άλλα αγαπητά μου πρόσωπα. Ήξερα ότι τους δυσκολεύω για να έρθουν, και ότι ίσως δεν θα τους έχω κοντά μου αυτή την όμορφη στιγμή,  άλλα με αυτή την κίνηση μου  θέλω να ενδυναμώσω την μικρή μας κοινότητα και που την οποία υπηρετώ το τελευταίο διάστημα,  προσεύχομαι  για σας, για τον ιερό κλήρο της Μητροπόλεως μας,  αλλά και για την ενδυνάμωση της ενορίας.

Η ενορία αυτή είχε ένδοξο παρελθόν, ζηλευτό σε όλο το νησί της Σάμου, οι παλιοί στην Σάμο, θυμούνται με θέρμη τις ένδοξες ημέρες της ενορίας, μπορεί να έχει και μέλλον, για αυτό σας καλώ, όλα τα μέλη να βοηθήσουμε όλοι μαζί προς αυτή την κατεύθυνση, να βοηθήσουμε να συνεχίσει να γράφει λαμπρές σελίδες στο βιβλίο της ιστορίας της, να είστε κομμάτι αυτής της ιστορίας.

Κατά το μήνα αυτό,  θα δοθούν πολλά εφόδια πνευματικής τροφής και πολλές ευκαιρίες να βρεθούμε όλοι μαζί για να προσευχηθούμε και να προετοιμαστούμε για τις Άγιες μέρες που έρχονται, αλλά και να συμμετάσχουμε στο ύψιστο μυστήριο, αυτό  της Θείας ευχαριστίας. Σας  καλώ λοιπόν, εσάς που έρχεστε, να συνεχίσετε να έρχεστε και εσάς που ήρθατε για πρώτη φορά σήμερα, να ξανά έρθετε, να αγκαλιάσετε με θέρμη το πρόγραμμα και την προσπάθεια που γίνεται και να συμμετέχετε στις ακολουθίες και ιδιαίτερα στην Θεία Λειτουργία της Κυριακής έτσι ώστε όλοι μαζί ενωμένοι να ευχαριστούμε τον Κύριο για όσα μας έχει προσφέρει και συνεχίζει να μας προσφέρει αλλά και να συμβάλουμε όλοι μαζί στην ενδυνάμωση της μικρής μας ενορίας που τόσο αγαπάμε.

Σας ευχαριστώ όλους μαζί αλλά και τον κάθε ένα και την κάθε μία σας ξεχωριστά, μέσα από  την καρδιά μου για την παρουσία σας εδώ σήμερα, θα προσεύχομαι για σας και σας παρακαλώ να προσεύχεστε και για μένα, να με βοηθήσει ο Θεός εγώ ο ανάξιος δούλος του, να εκτελώ το θέλημά του όσο ποιο καλά γίνεται και να δώσει και άλλους εργάτες στον αμπελώνα του.

Αμήν!!!      

Μετά την τελική ευλογία και την απόλυση προσφέρθηκε σε όλους τους παρόντες πλούσιο κέρασμα από τους συγγενείς και φίλους του νέου Υποδιακόνου μας.

 [module-606]

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

19 ΙΟΥΛΙΟΥ ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΜΑΚΡΙΝΗΣ

Ήταν το πρωτότοκο παιδί του Βασίλειου και της Εμμέλειας και καταγόταν από τον Πόντο. Η οικογένειά της ήταν ευλογημένη αφού τα αδέλφια της είναι ο

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ 15ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 19 Ιουλίου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου