ΝΕΑ ΣΦΡΑΓΙΣΗ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ ΣΤΗΝ ΑΛΓΕΡΙΑ

ΝΕΑ ΣΦΡΑΓΙΣΗ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ ΣΤΗΝ ΑΛΓΕΡΙΑ

Το γειτονικό Μαρόκο, επίσης μουσουλμανική χώρα, εξασφαλίζει θρησκευτική ελευθερία στις χριστιανικές κοινότητες και θεώρησε ύψιστη τιμή την εκλογή του τοπικού καθολικού Επισκόπου ως «Καρδιναλίου» Η κυβέρνηση της Αλγερίας, αντίθετα, «σφραγίζει» εκκλησίες, χωρίς να ανακοινώνει την αιτία. Τουλάχιστον 15 χριστιανικοί ναοί έχουν τεθεί εκτός χρήσης από τον Ιανουάριο 2018, παρά τις διαμαρτυρίες των υπευθύνων τους, αλλά και μουσουλμάνων θρησκευτικών ηγετών. Η χώρα αντιμετωπίζει συνεχείς αντικυβερνητικές διαδηλώσεις, πολλοί ιμάμηδες έχουν κατηγορηθεί ότι αντιμάχονται την ενότητα της χώρας, αλλά γιατί οι μικρές χριστιανικές κοινότητες βρέθηκαν στο στόχαστρο των Αρχών δεν υπάρχει εξήγηση.    

Πρόσφατα σφραγίσθηκε “ oΝαός του Ευαγγελίου» στην περιοχή  του Tizi Ouzoi,  ο μεγαλύτερος προτεσταντικός ναός της χώρας, Η κοινότητα των 1200 πιστών υπάρχει επίσημα από 23ετίας. Στην ίδια περιοχή σφραγίσθηκε και ο ναός της Makouda. Οι χριστιανοί ηγέτες συνιστούν υπομονή και πίστη στον Κύριο.

Εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης θεωρούν ότι το καθεστώς προσπαθεί να χωρίσει το λαό και να τον πιέσει σε βίαιες διαδηλώσεις, που θα δικαιολογήσουν την ένοπλη επέμβαση του Στρατού. Πάντως οι περισσότεροι ιμάμηδες έχουν ζητήσει από τους πιστούς να σταθούν στο πλευρό των χριστιανών και να δείξουν ότι τους  θεωρούν εξίσου «Αλγερινούς με πλήρη δικαιώματα».

Πληροφόρηση και φωτογραφία από AsiaNews.it

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
μέλος της Συνοδικής Επιτροπής “Δικαιοσύνη και Ειρήνη”

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου