Ναι στο διάλογο, Όχι στη βία

Ναι στο διάλογο, Όχι στη βία

Ο βοηθός επίσκοπος της Μαναγουά, κατά την ημέρα του Πάσχα, επανέλαβε ότι ο "διάλογος είναι η μόνη ειρηνική λύση" στην κρίση. Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης συνεχίζονται.

Εκατοντάδες πιστοί χαιρέτισαν θερμά τον Mgr. Ο Σίλβιο Χοσέ Μπάεζ, βοηθό Επίσκοπο της Μαναγουάης, ο οποίος γιόρτασε το Πάσχα στην ενορία του Santo Cristo de Esquipulas, πριν μετακομίσει στη Ρώμη για κάποιο χρονικό διάστημα κατόπιν αιτήματος του Πάπα Φραγκίσκου.

Η Νικαράγουα είναι μια χώρα δικαιοσύνης και ελευθερίας

Στην ομιλία του ο Ιεράρχης  ο πρόδρομος παρουσία μία σύντομη μελέτη πάνω στην  Ανάσταση του Ιησού, καλώντας τους παρόντες να αναζητήσουν ειρήνη, παρά τη βία που βιώνει η χώρα για ένα χρόνο: «Ο τάφος είναι άδειος – είπε – ο Χριστός αναστήθηκε, ας μην επιτρέψουμε να ζει  σε έναν κοινωνικό τάφο, δεν πρέπει η Νικαράγουα μα είναι τάφος,  η Νικαράγουα είναι μια χώρα ελεύθερων ανδρών και γυναικών που αγαπούν τη δικαιοσύνη και την ελευθερία ».

Ελπίδα στο διάλογο, όχι στη βία

Ο κ. Báez επανέλαβε ότι "ο διάλογος είναι η μόνη ειρηνική λύση και είναι αυτός που μπορεί να αποφύγει τις χειρότερες συνέπειες". είναι αναγκαίο να έχουμε ελπίδα στον διάλογο, αλλά – πρόσθεσε – πρέπει να πούμε την αλήθεια ότι αυτή η κυβέρνηση δεν θέλει να ξεκινήσει διάλογο» και συνέχισε:« Ούτε η ελευθερία ούτε η ζωή διαπραγματεύονται ». Την απελευθέρωση των πολιτικών κρατουμένων, που – όπως είπε- "δεν έπρεπε ποτέ να φυλακιστούν." Τέλος, έκανε  αυτή την έκκληση: "Ζήστε την πίστη σας …  κανείς δεν θα σας αφαιρέσει  την ελπίδα ή θα σας κάνει να πέσετε στη βία"  να είστε ένας λαός που αποποιείται τη βία, μην αφήνετε τον εαυτό σας να προκληθεί, να πιστεύετε στη δύναμη της αγάπης και της συμφιλίωσης ».

Η προσευχή του Πάπα Φράνσις για τη Νικαράγουα

Ο Πάπας Φραγκίσκος, στο Πασχαλινό Μήνυμά του, απεύθυνε αυτή την προσευχή για τη Νικαράγουα:

"Ο Αναστημένος  Κύριος ας διαφωτίζει τις προσπάθειες που καταβάλλονται στη Νικαράγουα για να βρούμε το συντομότερο δυνατό μια ειρηνική και διαπραγματευόμενη λύση προς όφελος όλων των Νικαραγουανών".

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Γενική ακρόαση του Πάπα Φραγκίσκου, 29 Νοεμβρίου 2023

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΓΕΝΙΚΗ ΑΚΡΟΑΣΗ                                                                           Αίθουσα Παύλος Στ’ Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2023     Κατήχηση. Το πάθος για τον ευαγγελισμό: ο αποστολικός ζήλος του πιστού.

ΦΡΑΣΕΙΣ_ΚΑΙ_ΙΔΕΕΣ_ΓΙΑ_ΜΕΛΕΤΗ.jpg

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023               Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου