“Να προσεύχεστε ώστε τα γηρατειά μου να είναι γόνιμα και χαρούμενα”

“Να προσεύχεστε ώστε τα γηρατειά μου να είναι γόνιμα και χαρούμενα”

Καμία επίσημη ιεροτελεστία, κανένας ιδιαίτερος εορτασμός. Ο Πάπας  τέλεσε το πέρασμα των 80 ετών με την τέλεση της Θείας Λειτουργίας  χθες τις πρωινές ώρες  στο Παρεκκλήσιο του Αγίου Παύλου εντός της Βασιλικής  του Αγίου Πέτρου μαζί με τους παρόντες στη Ρώμη Καρδιναλίους.

Ο Άγιος Πατέρας με μία ομιλία  εκ βάθους καρδίας και χωρίς γραπτό κείμενο  μίλησε για ανάμνηση, ευγνωμοσύνη, χάρη και αμαρτία, για χαρά και ευτυχία.  Τέλος ευχαρίστησε όλους  διότι όπως είπε: «θελήσατε να με συνοδεύσετε  αυτή την ημέρα.  τα γηρατειά έρχονται στους ώμους μας, ξαφνικά. Όμως είναι και ένας σταθμός  της ζωής, είναι για να δώσουμε ζωή, χαρά, ελπίδα. Τα γηρατειά  είναι ήρεμα, θρησκευτικά αλλά και γόνιμα».

«Να προσεύχεστε για μένα,  ώστε και τα δικά μου γηρατειά είναι έτσι.: ήρεμα, θρησκευτικά  και γόνιμα, αυτό σας ζητώ ως δώρο για τα γενέθλιά μου».

 

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΕΜΠΤΗ ΤΗΣ 19ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 11 Αυγούστου 2022   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

11 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΚΛΑΡΑΣ

  Το βράδυ της Κυριακής των Βαΐων του 1211 ή 1212 μια όμορφη δεκαοχτάχρονη νεαρή φεύγει από το πατρικό της στην Ασίζη και πηγαίνει στην

Γενική Ακρόαση Τετάρτης 10 Αυγούστου 2022

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΓΕΝΙΚΗ ΑΚΡΟΑΣΗ   Αίθουσα Παύλος Στ’ Τετάρτη, 10 Αυγούστου 2022    Κατήχηση περί Γήρατος – 16. «Πηγαίνω να σας ετοιμάσω τόπο» (Ιω 14,2).

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου