Να προσευχόμαστε ζητώντας από τον Κύριο το δώρο της ΒΡΟΧΗΣ

Να προσευχόμαστε ζητώντας από τον Κύριο το δώρο της ΒΡΟΧΗΣ

Μια τέτοια  αίτηση προς το Θεό είναι άραγε θεμιτή ακόμα και σε μια κοινωνία Εκλαϊκευμένη;
Βεβαίως και οι πιστοί οφείλουν να προσεύχονται σε περίοδο ανομβρίας για την απόκτηση βροχής. Ο πιστός με αυτό τον τρόπο, με μια τέτοια συμπεριφορά αναγνωρίζει τη δική του ανικανότητα. Μόνο ο Θεός μπορεί να επέμβει πάνω στη φύση.
Δεν ανατρέχουμε, σίγουρα στη μαγεία.
Η χριστιανική προσευχή  είναι η μεγάλη εμπιστοσύνη στο Θεό Πατέρα. Για το λόγο αυτό τις ώρες που έχουμε ανάγκη προστρέχουμε στον Ουράνιο Πατέρα μας.
Άλλο είναι να του ζητάμε να βρέξει για το «γούστο μας»  και άλλο για μια ζωτική ανάγκη της οικολογίας. Όλοι είμαστε υπεύθυνοι για τις οικολογικές επιπτώσεις της ανομβρίας. 
Καλώ όλους να προσευχηθούν για την πολυπόθητη βροχή.
«Εσύ Κύριε επισκέπτεσαι τη γη και την αναζωογονείς. Ο ποταμός του Θεού είναι πλήρης από νερό» (ψαλμ. 65,10)

Μετά από αυτές τις σκέψεις προτείνω στους ιερείς μας: κάθε φορά που χρησιμοποιούν στη Θεία Λειτουργία τη «δέηση των πιστών» να προσθέτουν στο τέλος και την παρακάτω:
Κύριε, από τον οποίο λαβαίνουν ενέργεια  και ύπαρξη όλα τα δημιουργήματα,  χορήγησε  στη διψασμένη γη μας  το δώρο της βροχής , ώστε  να μη στερηθούμε του πολύτιμου αυτού αγαθού  που  τόσο έχουμε ανάγκη, γι’  αυτό σε παρακαλούμε: 

 

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΕΜΠΤΗ  ΤΗΣ 3ης  ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΤΕΣΣΡΑΚΟΣΤΗΣ 23 Μαρτίου 2023    Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν Επικαλούμαι το 

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου