“Να μην υποκύψετε στο κακό του κληρικαλισμού”

“Να μην υποκύψετε στο κακό του κληρικαλισμού”


“Σας παρακαλώ, μην υποκύψετε στο κακό του κληρικαλισμού, που απομακρύνει το λαό, ιδιαίτερα τους νέους από την Εκκλησία.” Αυτό υπογράμμισε ο Πάπας Φραγκίσκος  σε όσους συμμετείχαν στη γενική συνέλευση  Lo ha sottolineato των Ιεραποστόλων της Ιεράς Καρδίας, τους οποίους δέχτηκε σε ιδιαίτερη ακρόαση το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2017.

Στην ομιλία ο Ποντίφικας κάλεσε τα μέλη του θρησκευτικού Ινστιτούτου Ποντιφικού δικαίου, που ιδρύθηκε το 1854 στη Γαλλία από τον Ιερέα  Jean Jules Chevalier (1824-1907), να ζουν μεταξύ τους «την αληθινή αδελφοσύνη» που δέχεται  την διαφορετικότητα αξιοποιεί το θησαυρό των χαρισμάτων καθενός”.

Ο Άγιος Πατέρας τέλος, τους ενθάρρυνε  να «μην φοβούνται  να συνεχίσουν και να αυξήσουν  την κοινωνία με τους λαϊκούς που συνεργάζονται στην αποστολή τους”.

Το θρησκευτικό αυτό Ινστιτούτο διαθέτει σήμερα  γύρω στα  290 κέντρα σκορπισμένα  σε όλο τον κόσμο. Τα μέλη  είναι  1.961, εκ των οποίων 1.383 ιερείς με μία συνεχή αύξηση των κλήσεων στην Νότια Αμερική , την Ωκεανία  και την Ασία.

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

a_fragkiskos_2014_2.jpg

Ωράριο Θείων Λειτουργιών

   Οικισμός Ενορία 2-3 Ιουλίου 2022 Αγάπη Αγίου Αγαπητού Σάββατο 19.30 Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου – Άνδρος Καθεδρικού Ναού Αγίου Ανδρέα – Βωλάξ Γεννήσεως της

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΕΟΡΤΗ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΠΕΤΡΟΥ ΚΑΙ ΠΑΥΛΟΥ Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου