Μυανμάρ και Μπαγκλαντές: επίσημη ανακοίνωση του ταξιδιού του Πάπα Φραγκίσκου

Μυανμάρ και Μπαγκλαντές:
επίσημη ανακοίνωση του ταξιδιού του Πάπα Φραγκίσκου

Είναι επίσημο: ο Πάπας Φραγκίσκος θα επισκεφθεί από τις 27 Νοεμβρίου έως τις 2 Δεκεμβρίου τη Μυανμάρ (Βιρμανία) και το Μπαγκλαντές. Αυτό κοινοποίησε σήμερα, Δευτέρα 28 Αυγούστου 2017, το Γραφείο Τύπου της Αγίας Έδρας.

Ο Ποντίφικας θα μεταβεί πρώτα, από τις 27 έως τις 30 Νοεμβρίου, στη Μυανμάρ, όπου θα επισκεφτεί την πρώην πρωτεύουσα Γιανγκόν (γνωστή επίσης και με το παλιό όνομά της Ρανγκούν) και στη συνέχεια τη νέα πρωτεύουσα Naypyidaw (από το 2005)

Πρόκειται για το πρώτο ταξίδι ενός ρωμαίου Ποντίφικα στις χώρες της νοτιοανατολικής Ασίας που στην πλειοψηφία τους ασπάζονται τον βουδισμό.

Από τις 30 Νοεμβρίου έως τις 2 Δεκεμβρίου ο Άγιος Πατέρας θα μεταβεί στο Μπαγκλαντές – μια μουσουλμανική χώρα -, όπου θα επισκεφτεί την πρωτεύουσά της, τη Ντάκα.

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

14η ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ, Κύκλος Γ

14η ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ   Κύκλος Γ ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ (Ψλ 48 [47], 10-11) Αναπολούμε, Κύριε, το έλεός σου, μέσα στο ναό σου. Όπως,

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ 12ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 25 Ιουνίου 2022 Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου