Στη Myanmar ένα μικρό ποίμνιο αλλά αλάτι της γης

Στη Myanmar ένα μικρό ποίμνιο αλλά αλάτι της γης

Οι πρώτες δηλώσεις για το ταξίδι του Πάπα στη Myanmar, το χαρακτηρίζουν ως ταξίδι με έντονες ημέρες  και πολλές συναντήσεις με όλες τις αντιπροσωπείες της Ασιατικής Χώρας.

Αυτά ανέφερε στον απεσταλμένο του ραδιοφώνου του Βατικανού κ. Alessandro di Bussolo, ο Σεβασμιότατος Felix Lian Khen Thang, Επίσκοπος της Kalay και Πρόεδρος της Ιεράς Συνόδου  της Χώρας.  «Εμείς οι Καθολικοί είμαστε μια μικρή Εκκλησία, θέλουμε όμως να είμαστε«το αλάτι της γης και το φως του κόσμου"».

Ο Σεβασμιότατος Felix Lian Khen Thang, μιλά για «θεραπεία» της Χώρας μόνο "μέσω  του διαθρησκευτικού και οικουμενικού διαλόγου". Βασικό γι’ αυτή τη διαδικασία  είναι  "η αγαθοεργή υπηρεσία" της Εκκλησίας  σε συνεργασία με όλους, χωρίς διακρίσεις, με γυναίκες και άνδρες κάθε πολιτισμού, θρησκείας και χρώματος

Έκφραση μιας πολυθρησκευτικής πραγματικότητας, στην Myanmarπου με τα λόγια του Πάπα Φραγκίσκου  χαρακτηρίζεται ως  "ένας πλούτος μέσα από διαφορές".

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη  του Ευαγγελίου της ημέρας

ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2022     Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου