ΜΗΝΥΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

+ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΚΑΘΟΛΙΚΟΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ
ΝΑΞΟΥ-ΤΗΝΟΥ-ΑΝΔΡΟΥ-ΜΥΚΟΝΟΥ
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΠΑΝΤΟΣ ΑΙΓΑΙΟΥ

 

Αρ.Πρωτ.77/2020
Αρ. Φακ. 900/900Ζ

Τήνος 8/3/2020

ΜΗΝΥΜΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

Αγαπητές μου,

Σήμερα, 8 Μαρτίου είναι η παγκόσμια "Ημέρα της Γυναίκας".

Είναι η ημέρα που προσφέρονται λουλούδια, απευθύνονται χαιρετισμοί, γράφονται μηνύματα και δίνονται δώρα. Πέραν όμως απ’ όλα αυτά, θέλω να προσθέσω μαζί σας και  μια άλλη όμορφη έννοια που πρέπει να προσλαμβάνει αυτή η γιορτή. Και το κάνω αυτό με ένα δικό μου τρόπο, χρησιμοποιώντας  την προσευχή   που απευθύνω μαζί σας στην κατ’ εξοχήν  Γυναίκα, τη Μεγαλόχαρη Παναγία, στην οποία όλοι, γυναίκες και άνδρες θαυμάζουμε, όχι μόνο τη φυσική  γοητεία και τη θηλυκότητα της αλλά  προπάντων το αρχέτυπο της γυναίκας "της εποχής μας":

Πείτε λοιπόν μαζί μου:

«Αγία Μαρία, μητέρα της αναμονής , που ανακουφίζεις τον πόνο των μητέρων για τα παιδιά τους,  που εγκατέλειψαν το σπίτι τους μια μέρα και δεν επέστρεψαν πιά.

Αγία Μαρία, πανέμορφη  γυναίκα, συμφιλίωσέ μας με την ομορφιά. Κάνε μας να καταλάβουμε  ποια θα είναι η ομορφιά που θα νιώσουμε, αν σώσουμε τον κόσμο.

Αγία Μαρία, γυναίκα της σιωπής, οδήγησέ μας στις πηγές της ειρήνης. Ελευθέρωσέ μας από την πολιορκία των  περιττών λόγων  πριν απ’ όλων των δικών μας και έπειτα όλων των άλλων.

Αγία Μαρία,  γυναίκα του λαού,  δίδαξέ μας  να μοιραζόμαστε με τους άλλους τις χαρές και τις ελπίδες, τη θλίψη και τις ανησυχίες που σηματοδοτούν το μονοπάτι του πολιτισμού της αγάπης που οδηγεί στο Λόγο του Θεού.

Αγία Μαρία, γυναίκα του πρώτου βήματος, όταν η αμαρτία μας κατακλύζει και παραλύει τη ζωή μας, να μην αναβάλλουμε την αναζήτηση της μετάνοια μας. Πρόβλεψε  την κραυγή μας και έλα σε βοήθειά μας.

Αγία Μαρία, γυναίκα της εποχής μας, μείνε μαζί μας. Εσύ είχες προβλέψει ότι όλες οι γενεές θα σε αποκαλούν μακαρία. Ε λοιπόν, μεταξύ   αυτών των γενεών υπάρχει και δική μας.

Αγία  Μαρία, γυναίκα όλων των ημερών της ζωής μας, προετοίμασέ μας  για την τελευταία ημέρα. Βοήθησέ μας, να φθάσουμε χωρίς φόβο στο λιμάνι της σωτηρίας.   Φρόντισε σε παρακούμε να ετοιμάσεις το απαραίτητο διαβατήριο  για την άλλη Πατρίδα.

Αγία  Μαρία, θαρραλέα γυναίκα, εσύ που στο Γολγοθά, ακόμα και χωρίς να πεθάνεις, κατέκτησες το φοίνικα του μαρτυρίου,  δώσε μας κουράγιο να βαδίσουμε προς το δικό μας Γολγοθά.

Αγία Μαρία, γυναίκα της ανάπαυσης,  κάνε να νιώσουμε  τη γεύση του Λόγου του Θεού που μας προσφέρει η ανάπαυση της Κυριακής. Βοήθησε μας να ανακαλύψουμε στο Ναό του Κυρίου την ομορφιά της συνάντησης με τον Υιό σου και τους αδελφούς μας, χωρίς να υπολογίζουμε το χρόνο.

Αγία Μαρία, γυναίκα  ερωτευμένη, κάνε μας  να καταλάβουμε ότι η αγάπη είναι πάντα αγία, διότι οι ακτίνες της  ξεκινούν από τη μοναδική πυρκαγιά της αγάπης του Θεού.

Αγία Μαρία Μητέρα της Υγείας, καταφεύγουμε σ’ εσένα και σε παρακαλούμε να στρέψεις το ευσπλαχνικό βλέμμα σου, προς όλους εκείνους που υποφέρουν εξαιτίας της νέας μάστιγας , του , που ταλαιπωρεί το ανθρώπινο γένος, σπέρνοντας πόνο και θάνατο σε κάθε γωνιά της γης. Προστάτεψέ μας από αυτή τη νέα ασθένεια και, με τη μεσιτεία σου προς τον Ουράνιο Πατέρα, ας σταματήσει η μετάδοσή της».

Με αγάπη Χριστού

+Νικόλαος
Καθολικός Αρχιεπίσκοπος Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου