Μήνυμα για την Ημέρα της Γυναίκας

Αρ.Πρωτ183/2021
Αρ. Φακ. 900/900Ζ

Τήνος 8/3/2021

Μήνυμα για την Ημέρα της Γυναίκας

Nkolalaos_Arxiepiskopos.jpg

Αγαπητές μου,
Εσείς οι γυναίκες, χάρη στην κλήση σας και την αποστολή σας, έχετε στα χέρια σας και τις ηθικές τύχες της ανθρωπότητας, όχι μόνο επειδή είστε το «ιερό», όπου αναπτύσσεται το μυστήριο της ζωής, αλλά και διότι ζώντας δίπλα στον άνδρα, ως σύζυγοι και μητέρες, κρατάτε στα χέρια σας τις καρδιές τους και επομένως την εξουσία και τη δύναμη να τις προσανατολίζετε και να τις κατευθύνετε.
Δεν υστερείτε ούτε στο καθήκον των προνομιούχων και αναντικατάστατων παιδαγωγών. Μένετε κοντά στα παιδιά σας, όπως μόνο μια μητέρα μπορεί να σταθεί. Τα κατανοείτε, τα καθοδηγείτε και τα διορθώνετε με εκείνη την τρυφερότητα και ευαισθησία που μόνο μια μητρική καρδιά διαθέτει.
Συνοδεύετε τα παιδιά σας και στη θρησκευτική πορεία τους.
Με τη δική σας μαρτυρία πίστης τους μεταδίδετε τη χαρά που νιώθετε όταν βιώνετε την προσωπική σας πίστη.
Εύχομαι ο Κύριος να σας ευλογεί, με τις ικεσίες της Παναγίας της κατ’ εξοχήν Γυναίκας, Μητέρας του Θεού και των ανθρώπων.

Με αγάπη Χριστού
+ Νικόλαος
Καθολικός Αρχιεπίσκοπος

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

23 ΙΟΥΛΙΟΥ ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΜΠΡΙΓΚΙΤΗΣ

Αποτελεί μια από της προστάτιδες αγίες της Ευρωπαϊκής Ηπείρου που τιμήθηκε από τους πιστούς για τις «Αποκαλύψεις» της, δηλαδή για τα θεια οράματα που είχε.

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΡΙΤΗ ΤΗΣ 16ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 23 Ιουλίου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Πρόγραμμα Θείων Λειτουργιών 27-28.7.2024

Οικισμός Ενορία  27 – 28 Ιουλίου 2024 Αγάπη Agapi Αγίου Αγαπητού – Αετοφωλιά Aetofolia Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου – Άνδρος Andros Καθεδρικού Ναού Αγίου Ανδρέα

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου