Μήνυμα για την Ημέρα της Γυναίκας

Αρ.Πρωτ183/2021
Αρ. Φακ. 900/900Ζ

Τήνος 8/3/2021

Μήνυμα για την Ημέρα της Γυναίκας

Nkolalaos_Arxiepiskopos.jpg

Αγαπητές μου,
Εσείς οι γυναίκες, χάρη στην κλήση σας και την αποστολή σας, έχετε στα χέρια σας και τις ηθικές τύχες της ανθρωπότητας, όχι μόνο επειδή είστε το «ιερό», όπου αναπτύσσεται το μυστήριο της ζωής, αλλά και διότι ζώντας δίπλα στον άνδρα, ως σύζυγοι και μητέρες, κρατάτε στα χέρια σας τις καρδιές τους και επομένως την εξουσία και τη δύναμη να τις προσανατολίζετε και να τις κατευθύνετε.
Δεν υστερείτε ούτε στο καθήκον των προνομιούχων και αναντικατάστατων παιδαγωγών. Μένετε κοντά στα παιδιά σας, όπως μόνο μια μητέρα μπορεί να σταθεί. Τα κατανοείτε, τα καθοδηγείτε και τα διορθώνετε με εκείνη την τρυφερότητα και ευαισθησία που μόνο μια μητρική καρδιά διαθέτει.
Συνοδεύετε τα παιδιά σας και στη θρησκευτική πορεία τους.
Με τη δική σας μαρτυρία πίστης τους μεταδίδετε τη χαρά που νιώθετε όταν βιώνετε την προσωπική σας πίστη.
Εύχομαι ο Κύριος να σας ευλογεί, με τις ικεσίες της Παναγίας της κατ’ εξοχήν Γυναίκας, Μητέρας του Θεού και των ανθρώπων.

Με αγάπη Χριστού
+ Νικόλαος
Καθολικός Αρχιεπίσκοπος

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

27η Κυριακή του Έτους, Γ

  27η ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ, Κύκλος Γ ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ (Εσθ 4, 17γ) Τα πάντα, Κύριε, είναι υποταγμένα σ’ εσένα, και κανείς δεν μπορεί

Πρόγραμμα Ενοριών 1-2/10/2022

   Οικισμός Ενορία 1–2 Οκτωβρίου 2022 Αγάπη Αγίου Αγαπητού – Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου – Άνδρος Καθεδρικού Ναού Αγίου Ανδρέα – Βωλάξ Γεννήσεως της Θεοτόκου  Σάββατο

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου