ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ


+ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΚΑΘΟΛΙΚΟΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ
ΝΑΞΟΥ-ΤΗΝΟΥ- ΑΝΔΡΟΥ-ΜΥΚΟΝΟ

 

Τήνος 12/05/2018

ΜΗΝΥΜΑ 
ΓΙΑ ΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ

Με την ευκαιρία της γιορτής της μητέρας επιθυμώ να απευθύνω σε όλους και ιδιαίτερα στους νέους μερικές σκέψεις αγάπης για τη μητέρα:
Η κάθε μητέρα έχει τη δική της ομορφιά. Μια ομορφιά πολύμορφη που κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει. Σε κάθε μητέρα υπάρχει πλούτος χαρισμάτων, τρυφερότητα και ανεξήγητη γλυκύτητα. Είναι ένας ανεκτίμητος θησαυρός.
Είναι εκείνη που μας δείχνει το δρόμο της ζωής. Τα λόγια της είναι πολύτιμα και γεμάτα αγάπη. Μας οδηγεί από το χέρι και μας συνοδεύει ακόμη και όταν υποφέρει. Μέσα στην καρδιά της βασιλεύει μια γλυκύτατη υπομονή και ανοχή.
Τα χέρια της μητέρας, κι αν είναι ρυτιδιασμένα, έχουν μια ζεστασιά που διαχέεται σ’ όλο το σπίτι. Να μη ξεχνούμε τις χαρές και τις λύπες που κάθε μητέρα νιώθει για τα παιδιά της. Και στις στιγμές του πόνου μας είναι πάντα παρούσα
Κάθε μητέρα ζει σταδιακά το μαρτύριο της αγάπης για τα παιδιά της.
Μας μεταδίδει τόση δύναμη και μας ηρεμεί στις σκοτεινές στιγμές της ζωής μας. Στις δύσκολες στιγμές σ’ εκείνη απευθυνόμαστε.
Ακόμη και η επίπληξη της μητέρας είναι πράξη αγάπης και πρέπει να γίνεται δεκτή με ευγνωμοσύνη.
Στη μητέρα μας μπορούμε ν’ ανοίγουμε διάπλατα την καρδιά μας. Να εμπιστευθούμε τις ταπεινώσεις μας, τις θλίψεις μας και τις αποτυχίες μας. Εκείνη ξέρει να μας παρηγορήσει και να μας υποδείξει τρόπους να τις ξεπεράσουμε. Εκείνη οδηγεί τα πάντα σε ένα αίσιο τέλος.
Κι’ όταν ταράσσεται η καρδιά μας, σ’ εκείνη να απευθυνόμαστε, διότι θα μας δεχθεί με τρυφερότητα και θα μας δώσει ατέλειωτα φιλιά.
Μητέρα είσαι η μόνη που ξέρεις να συγχωρείς διότι η καρδιά σου είναι άβυσσος αγάπης.
Σ' όσους δεν έχουν πια κοντά τους τη μητέρα τους, απευθύνω μία ιδιαίτερη σκέψη: Μη ξεχνάτε ότι η μητέρα σας είναι πιο κοντά σας απ’ ότι πιστεύετε.
Και τώρα σας αγαπά και ενδιαφέρεται για σας. Να την παρακαλείτε, διότι εκείνη δεν σας ξεχνά επειδή παραμένει μητέρα σας.
Συγχαρητήρια σε όλες τις μητέρες. Να είστε ευτυχισμένες διότι εσείς μας δώσατε τη ζωή και μην ξεχνάτε πως μια μητέρα σαν κι εσάς έγινε Μητέρα του Θεού.

+Νικόλαος, Αρχιεπίσκοπος

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ 15ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 19 Ιουλίου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΕΜΠΤΗ ΤΗΣ 15ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 18 Ιουλίου 2024 Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου