«Μην αφήνετε να σας αποθαρρύνουν οι προφήτες της καταστροφής»

«Μην αφήνετε να σας αποθαρρύνουν  οι προφήτες της καταστροφής»

Σε ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμα προς την Familia Grandedel Hogarde Cristo, έναν οργανισμό που ασχολείται με τους νέους που αντιμετωπίζουν συνθήκες κοινωνικής ευπάθειας ή εξάρτησης, ο Φραγκίσκος προτρέπει να σπέρνουν την ειρήνη

«Εκεί όπου ίσως υπήρχε ένας σπόρος για καταστροφή, να σπέρνεται για την οικοδόμηση». Είναι ένα από τα αποσπάσματα του βιντεοσκοπημένου μηνύματος στην ισπανική γλώσσα, το οποίο έστειλε ο Πάπας στην Familia Granceden Hogarde Cristo, η οποία πρόσφατα γιόρτασε τη δέκατη επέτειό της στον ναό της Παναγίας του Luján, στην Αργεντινή.

Η υποδοχή των νέων που αντιμετωπίζουν δυσκολίες

Για τον οργανισμό που ασχολείται με τους νέους που αντιμετωπίζουν συνθήκες κοινωνικής ευπάθειας ή εξάρτησης, ο Ποντίφικας ελπίζει ότι θα συνεχίσει να βοηθά τους νέους ώστε να έχουν ένα μέλλον, επικροτώντας την «μυστικιστική στάση» όσων εργάζονται προς όφελός τους. «Εκεί όπου υπήρχε πρόβλημα, ανοίγεται ένα μονοπάτι που οδηγεί στη λύση του», υπογραμμίζει ο Φραγκίσκος: «κανείς δεν μπορεί να μείνει στο Hogarde Cristo – συνεχίζει – δίχως να κοιτάζει το μέλλον, χωρίς ελπίδα,», επειδή εκεί υπάρχει μια «ανοιχτή καρδιά για ελπίδα, για οικοδόμηση, για τα νέα παιδιά, για τους νέους».

Μην αφήσετε να σας νικήσουν οι προφήτες της καταστροφής

Γι αυτό το λόγο, οι νέοι του Hogar «μπορούν να δώσουν μαρτυρία γι αυτή την ελπίδα που τους έκανε να αναπτυχθούν ως άτομα, ως άντρες, ως γυναίκες, κοιτάζοντας προς το μέλλον». Τέλος τους προέτρεψε να μη φοβούνται, να μην αποθαρρύνονται: «μην κουράζεστε και μην αφήνετε μερικές φορές, να σας νικούν οι προφήτες της καταστροφής, ή η κούραση», καταλήγει ο Ποντίφικας.

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ 34ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 26 Νοεμβρίου 2022                                              Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το Πνεύμα

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου