“Μικρό σπίτι της ευσπλαχνίας»

Μικρό σπίτι της ευσπλαχνίας»

Το μικρό σπίτι της Ευσπλαχνίας στην πόλη Gela, που ιδρύθηκε πριν από λίγα χρόνια με πρωτοβουλία του Πάπα Φραγκίσκου ,  τον περασμένο Νοέμβριο, εγκαινίασε ένα κοιτώνα  για άτομα χωρίς μόνιμη κατοικία, στο Μοναστήρι των Αυγουστινιανών, που άφησαν  την πόλη  εξ αιτίας της έλλειψης νέων μοναχικών κλήσεων

Ήδη αρκετά πρόσωπα, 15 ιταλοί και  άλλοι από άλλα κράτη , βρήκαν εκεί φιλοξενία και ζουν εκεί με τον π. Λίνο ιδρυτή αυτού του Μικρού Σπιτιού και  Υπεύθυνου του Ναού του Αγίου Αυγουστίνου της Gela.

“Θέλω να υπενθυμίσω – λέει ο π. Λίνο – ότι στο Μοναστήρι, υπάρχει η δυνατότητα δωρεάν νυχτερινής φιλοξενίας και ζεστά γεύματα για τους φτωχούς αδελφούς. Αυτό το έργο που ήταν ένας από τους καρπούς  του Ιωβηλαίου έτους της Ευσπλαχνίας είναι ανοικτό όλο το εικοσιτετράωρο  και διατηρείται μόνο από τη Θεία Πρόνοια, από ιδιώτες που υποστηρίζουν  τις δραστηριότητές μας  και από την εργασία  120 εθελοντών που καθημερινά  και δωρεάν προσφέρουν στο κέντρο  ακρόασης, στην τραπεζαρία, στη διανομή δεμάτων τροφίμων και ενδυμάτων, σχολικής ύλης  και κοιτώνα. Προετοιμαζόμαστε να εγκαινιάσουμε  μία ιατρική φροντίδα  για τις 600 οικογένειες  που βοηθούμε  και όσους θα την ζητήσουν”.

“Οι περισσότεροι από μας  βρίσκεται στα ζεστά σπίτια τους- συνεχίζει ο νεαρός ιερέας -. Αλλά τόσοι άλλοι  είναι αναγκασμένοι να κοιμούνται στο δρόμο, στο κρύο εκτεθειμένοι  σε κινδύνους, στις κακές καιρικές συνθήκες, με κίνδυνο της ζωής τους. Μόνοι και απομονωμένοι. Είναι οι  αόρατοι της πόλης μας. Είναι τα «άχρηστα κλαδιά» ενός κόσμου  που τα πετά, που δεν πρέπει να θυμόμαστε μόνο όταν αυτοί οι αδελφοί  μας , ο καθένας με την ιστορία του και την αξιοπρέπειά του , πεθαίνει από το κρύο διότι δεν υπάρχει κάποιος να ασχοληθεί μαζί τους”.

“Ας ενεργοποιηθούμε όλοι  για να τους προσφέρουμε  μια σκεπή και να τους κάνουμε να νιώσουν  τη ζεστασιά  μιας αδελφικής αγκαλιάς, ιδιαίτερα αυτές τις μέρες της παγωνιάς.

Ζητούμε από όλους να μας υποδείξουν ή να συνοδέψουν  αυτούς τους αδελφούς μας  στο μικρό μας σπίτι της Ευσπλαχνίας  που βρίσκεται στην πλατεία Αγίου Αυγουστίνου. Ευχαριστώ όλους εκείνους  μας στηρίζουν και μας βοηθούν να συνεχίζουμε αυτή την υπηρεσία μας για του «μικρούς εκλεκτούς του Κυρίου”, καταλήγει ο π. Λίνος.

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΡΙΤΗ ΤΗΣ 7ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 18 Ιουνίου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Επίσκεψη Δημοτικού Σχολείου Εξωμβούργου στο Θρησκευτικό & Λαογραφικό Μουσείο Πατέρων Ιησουιτών στα Λουτρά

Επίσκεψη Δημοτικού Σχολείου Εξωμβούργου στο Θρησκευτικό & Λαογραφικό Μουσείο Πατέρων Ιησουιτών στα Λουτρά Την τιμητική του είχε το Δημοτικό Σχολείο Εξωμβούργου που επισκέφθηκε, την Τετάρτη

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου