Μια πρόταση γάμου μπροστά στον Πάπα!

Μια πρόταση γάμου μπροστά στον Πάπα!

Μια πρόταση γάμου μπροστά στον Πάπα Φραγκίσκο. Αυτή είναι η ασυνήθιστη κίνηση με την οποία ο εξόριστος πολιτικός της Βενεζουέλας, Dario Ramirez, εξέπληξε, την Κυριακή 27 Αυγούστου 2017 κατά τη διάρκεια της ακρόασης στο Βατικανό, τους συμμετέχοντες στο συνέδριο της ICLN, την σύντροφό του και ανέτρεψε – με την άδεια του καρδιναλίου αρχιεπισκόπου της Βιέννης, Christoph Schönborn – το πρωτόκολλο.

Μετά τη συνομιλία του με τον Πάπα Φραγκίσκο για την κατάσταση στη Βενεζουέλα, ειδικά για το θέμα των πολιτικών κρατουμένων, ο Ramirezγονάτισε στο ένα γόνατο και έκανε μπροστά στον Πάπα που εξεπλάγην, πρόταση γάμου στην αρραβωνιαστικιά του Maryangel Espinal.

«Εξήγησα στον Άγιο Πατέρα ότι η γυναίκα στο πλευρό μου ήταν η γυναίκα της ζωής μου, ότι την συνάντησα στην εκκλησία, ότι ο Θεός την είχε φέρει στη ζωή μου και ότι επιθυμούσα να της ζητήσω να με παντρευτεί. Έτσι γονάτισα με το ένα γόνατο και έκανα την ερώτηση», διηγήθηκε ο Ramirez, ο οποίος πριν από τρία χρόνια αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το καθεστώς του προέδρου Nicolás Maduro.

Στην βιντεοσκόπηση της σκηνής, η οποία μεταδόθηκε από το «National Catholic Register», ακούγονται τα χειροκροτήματα και ο Πάπας που φαίνεται να απαντά, με έκπληξη: «Μπροστά στον Πάπα!», για να απευθυνθεί στη συνέχεια προς την Maryangel Espinal. «Εσείς δεν μιλάτε – σας ζήτησε να τον παντρευτείτε, τι λέτε;». «Βεβαίως, ναι», απαντά στη συνέχεια η νεαρή γυναίκα, αποδεχόμενη το δαχτυλίδι που της προσέφερε ο πολιτικός. Ο Πάπας ευλόγησε το ζευγάρι.

Ο Dario Ramirez δήλωσε ότι είχε λάβει την άδεια από τον καρδινάλιο Schönborn για να πραγματοποιήσει την ασυνήθιστη κίνηση μπροστά στον Πάπα. «Είπα ότι θα έμενε στην ιστορία του ICLN» και ο καρδινάλιος απάντησε: «Θα μείνει στην ιστορία της Εκκλησίας!» «Ο Πάπας έμεινε έκπληκτος, τα μέλη του πρωτοκόλλου ήταν λίγο θυμωμένα, αλλά στο τέλος όλοι γελάσαμε πολύ», κατέληξε ο Ramirez. (pdm)

Μετάφραση: ρφ

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Πρόγραμμα Θείων Λειτουργιών 30.9–1.10 2023

Οικισμός Ενορία 30 Σεπτεβρίου – 1 Οκτωβρίου 2023 Αγάπη Αγίου Αγαπητού Κυριακή 09.00 Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου – Άνδρος Καθεδρικού Ναού Αγίου Ανδρέα – Βωλάξ Γεννήσεως

Γενική ακρόαση του Πάπα Φραγκίσκου, 27 Σεπτεμβρίου 2023

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΓΕΝΙΚΗ ΑΚΡΟΑΣΗ                                                                           Πλατεία Αγίου Πέτρου Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου 2023   Κατήχηση. Το αποστολικό ταξίδι στη Μασσαλία επί τη ευκαιρία των «Μεσογειακών Συναντήσεων»

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου