Μία μοναχή ορίζεται οικονόμος της Εκκλησίας της Βενετίας.

5

Μία μοναχή ορίζεται οικονόμος της Εκκλησίας της Βενετίας.

Ο Πατριάρχης Βενετίας Francesco Moraglia διόρισε την Αδελφή Simone Pereira de Araújo, 48 ετών, από τις Κόρες του Σαν Τζουζέπε ντελ Καμπερλόττο, Οικονόμο των περιουσιακών στοιχείων της Εκκλησιαστικής του Επαρχίας.
Ο πατριάρχης Francesco Moraglia, αφού άκουσε τη γνώμη του Διοικητικού Συμβουλίου Οικονομικών Υποθέσεων και του Σώματος των Συμβούλων του, διόρισε την αδελφή Simone Pereira de Araújo, της Συνέλευσης των Θυγατέρων του Αγίου Ιωσήφ του μακαρίου Luigi Caburlotto, ως υπεύθυνη για τη διαχείριση των περιουσιακών στοιχείων του Πατριαρχείου. Η αδελφή Simone διαδέχεται τον Don Andrea Longhini, ο οποίος είχε τελειώσει τη θητεία του.
«Αυτή η ονομασία ήταν μια έκπληξη για το Μοναχικό Τάγμα το οποίο ανήκω – σχολιάζει η αφιερωμένη γυναίκα στην εβδομαδιαία εκκλησιαστική εφημερίδα Gente veneta – αλλά έγινε δεκτή με πνεύμα πίστης και υπηρεσίας προς την Εκκλησία. Γι ‘αυτό μου δόθηκε η ευκαιρία να θέσω τον εαυτό μου σε διαθεσιμότητα. Θέλω να αντιμετωπίσω τη νέα ευθύνη με πνεύμα συνεργασίας και ειλικρίνειας σε μια πραγματικότητα που δεν γνωρίζω, αλλά στην οποία, είμαι σίγουρη, θα έχω τη βοήθεια εκείνων που εργάζονται ήδη στον διοικητικό τομέα. Ο ιδρυτής μας, ο μακάριος πατέρας Luigi Caburlotto, ο οποίος στη ζωή του αντιμετώπιζε πάντα το διοικητικό περιβάλλον με σοφία, διορατικότητα και πνεύμα απόσπασης και υπακοής, θα είναι ένα σοφό και συνετό μοντέλο και οδηγός για μένα. “
Γεννημένη στο Πόρτο Φελίζ στη Βραζιλία το 1972, η αδελφή Σιμόνε μπήκε στις θυγατέρες του Σαν Τζουζέπε ντελ Καμπερλότο το 1995. Στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας, αποφοίτησε από την παιδαγωγικές και τις θρησκευτικές επιστήμες, ενώ μεταξύ 2006 και 2012 παρακολούθησε στο Πανεπιστήμιο της Βενετίας “San Pio X”, μαθήματα του Κανονικού Δικαίου και απέκτησε διδακτορικό πτυχίο. Από το 2011 έως το 2016 ήταν σύμβουλος στη Βραζιλία και γραμματέας της επαρχίας και στη συνέχεια, από τον Ιούλιο του 2016, εκπρόσωπος της Εκκλησιαστικής επαρχίας.
Υπήρξε διευθύντρια του σχολείου. Το 2017 η αδελφή Simone επέστρεψε στη Βενετία και έκτοτε ζούσε στο Ηγουμενείο των Θυγατέρων του Αγίου όπου είχε το ρόλο συμβούλου και γενικής γραμματέας του ινστιτούτου. Το 2018 και το 2019 ήταν επίσης καθηγήτρια κανονικού δικαίου στη Σχολή “San Pio X”. Σύμφωνα με τον Κώδικα του Κανονισμού, θα έχει κυρίως καθήκοντα οικονόμου – βάσει των ενδείξεων του Συμβουλίου Οικονομικών Υποθέσεων – και θα διαχειρίζεται τα περιουσιακά στοιχεία του πατριαρχείου υπό την εποπτεία του Πατριάρχη και θα παρουσιάζει ετησίως τον απολογισμό των εσόδων και εξόδων.

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου