ΜΙΑ ΕΚΠΛΗΞΗ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ

ΜΙΑ ΕΚΠΛΗΞΗ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ

Πριν από λίγες ημέρες έλαβα αυτή την όμορφη έκπληξη.
Μια μαθήτρια του Δημοτικού σχολείου, μου έστειλε μία επιστολή και τρεις φωτογραφίες που με έφεραν πίσω στο 1972. Την ευχαριστώ και θεωρώ τόσο πολύτιμη αυτή την ανάμνηση που θεώρησα χρήσιμη για όσες και όσοι θα ήθελαν να δουν πως ήταν το έτος 1972!
Η επιστολή της μαθήτριάς μου και οι  τρεις φωτογραφίες που την συνοδεύουν ξεδιπλώνουν  μια άλλη εποχή εξ ίσου όμορφη  με τη σημερινή αν έχουν κάποια παρόμοια έκπληξη  οι άνθρωποι μετά από 47 χρόνια δηλαδή το έτος 2066!!!!

Ώρα καλή Σεβασμιώτατε!

Επικοινωνώ μαζί σας από το "απέναντι" νησί, την ιδιαίτερη πατρίδα σας και ειδικότερα από το Πάγο, όπου υπήρξατε και δάσκαλος πριν από πολλά χρόνια….

Προσπαθώντας να τακτοποιήσω ντουλάπια στο πατρικό μου, βρήκα τα συν/να που βλέπετε και αφού υπέκλεψα την διεύθυνσή σας από τους αποδέκτες των Ενοριακών Καμπάνων, σκέφθηκα να σας τα στείλω μαζί με μια φωτογραφία εκείνης της εποχής με τους μαθητές σας στο Δημοτικό Σχολείο Πάγου. Από τους εικονιζόμενους, απουσία παίρνει ο Μάριος Ξανθάκης που απεβίωσε τον Μάιο που μας πέρασε…

Προσωπικές θύμησες  πολλές, από τις πιο όμορφες όμως τα χριστουγεννιάτικα τραγούδια που μας έπαιζε το πικ απ που φέρνατε τις γιορτές και μια απογευματινή εκδρομή  στα χωράφια του "Μπραϊμη", (κοντά στο πατρικό σπίτι του π.Σάββα Φρέρη),όπου παίζατε ποδόσφαιρο με όλα τα παιδιά.
Τελειώνοντας και με την ελπίδα ότι αυτό το μήνυμα είναι η αιτία για ένα σύντομο διάλειμμα από τις υποχρεώσεις σας,  σας εύχομαι καλή εβδομάδα, καλή  δύναμη, πάντα υγεία κι επιτυχίες στην αποστολή σας.

Φρέρη Κατερίνα
(Υπάλληλος στην Αγροτική Τράπεζα Τήνου μέχρι 19/2/1995)

 

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη  του Ευαγγελίου της ημέρας

ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΗΣ 7ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 29 Μαΐου 2023   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου