Μία απρόσμενη επίσκεψη σε ηλικιωμένη γυναίκα

Μία απρόσμενη επίσκεψη σε ηλικιωμένη γυναίκα

Όχι μια συνηθισμένη Παρασκευή, αλλά ένα Σάββατο της ευσπλαχνίας. Προχθές αργά το απόγευμα, ο Πάπας Φραγκίσκος έφθασε απρόσμενα με το αυτοκίνητό του Ford Focus μπλε  στην οδό  Alessandria, στην περιοχή Salario στη Ρώμη, που εκείνη την ώρα ήταν ολότελα έρημη, για να επισκεφθεί προσωπικά, μία ηλικιωμένη κυρία, που γνώρισε και ήταν σε ακινησία στο σπίτι της διότι ήταν άρρωστη και πολλές φορές είχε ζητήσει να τον συναντήσει.  Ελάχιστοι αναγνώρισαν το μπλε αυτοκίνητο  και χωρίς να το πιστεύουν παρά τον καύσωνα αποφάσισαν  να περιμένουν τον Ποντίφικα στην έξοδο, μπροστά στην κεντρική πόρτα. Με τον Πάπα ήταν μονάχα οι σωματοφύλακες και μερικοί αστυνομικοί  με πολιτικά που έμειναν στον είσοδο της πολυκατοικίας όπου έμενε η γυναίκα.

Η επίσκεψη κράτησε περίπου μία ώρα και όταν κατέβηκε  στο δρόμο ο Πάπας Φραγκίσκος βρήκε μια μικρή ομάδα  κατοίκων  που τον δέχτηκε  και τον χαιρέτησε με  την αγάπη που του δείχνουν πάντα. Έσφιξε το χέρι σε όλους, χαρίζοντας αγκαλιές και χαμόγελα. Ιδιαίτερα ο Πάπας  σταμάτησε  να παίξει με ένα παιδάκι, ενώ  μία νέα κυρία όταν τον είδε, δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά της από συγκίνηση. Ένας άλλος κύριος  του δώρισε ένα μικρό σταυρό. Όταν έμαθε για την επίσκεψη του Αγίου Πατέρα  ένας άρρωστος που μένει στην  ίδια πολυκατοικία με την ηλικιωμένη  κυρία, τον πλησίασε  για να λάβει ενθάρρυνση  και να ζητήσει  την προσευχή του, πράγμα που ο Πάπας τον διαβεβαίωσε. Αφού μπήκε στο αυτοκίνητο , ο Πάπας Φραγκίσκος συνέχισε να χαιρετά τους παρόντες, ευλογώντας τους.

Μια στιγμή πολύ σημαντική για την περιοχή εκείνη, που ο Ποντίφικας  γνωρίζει πολύ καλά. Σε λίγες εκατοντάδες μέτρων στην πλατεία Buenos Aires, υπάρχει πράγματι η Εκκλησία της Παναγίας της Πονεμένης  όπου εκείνος από τότε που ήταν Καρδινάλιος, πήγαινε με το λεωφορείο για να βρει  τους συναδέλφους του.

+N

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Το κήρυγμα της Κυριακής

  20η ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ, ΚΥΚΛΟΣ Γ Ακούγοντας σήμερα την ευαγγελική περικοπή διερωτάται κανείς αν είναι δυνατόν να έχουν βγει από το στόμα του Κυρίου

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ 19ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 13 Αυγούστου 2022   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου