«Μείνε μαζί μου, Κύριε»

«Μείνε μαζί μου, Κύριε»

Εάν περνάτε μια περίοδο αμφιβολίας ή κατάθλιψης, μπορεί να είναι δύσκολο να ξαναβρείτε την παρηγοριά και την ανακούφιση. Για να μην βυθιστείτε και υποκύψετε στα κύματα της απελπισίας, το σημαντικότερο είναι να μην γυρίσετε την πλάτη σας στον Θεό. Αυτό είναι το νόημα αυτής της προσευχής του Πάτερ Πίο (1887-1968), του διάσημου ιταλού Καπουτσίνου που έφερε τα στίγματα του Ιησού, η αγιοποίηση του οποίου έγινε το 1999:

Μείνε μαζί μου Κύριε, επειδή έχω ανάγκη να ξέρω ότι είσαι παρόν για να μη σε ξεχάσω. Εσύ ξέρεις με τι ευκολία σε εγκαταλείπω.

Μείνε μαζί μου Κύριε, γιατί είμαι αδύναμος και χρειάζομαι τη δύναμή σου για να μην πέφτω τόσο συχνά.

Μείνε μαζί μου Κύριε, γιατί είσαι όλη μου η ζωή και δίχως Εσένα, δεν αισθάνομαι θέρμη.

Μείνε μαζί μου Κύριε, γιατί είσαι το φως μου και χωρίς Εσένα, βρίσκομαι στο σκοτάδι.

Μείνε μαζί μου Κύριε, για να κάνω γνωστό σε όλους το θέλημά σου.

Μείνε μαζί μου Κύριε, για να μπορώ να ακούω τη φωνή σου και να σε ακολουθώ.

Μείνε μαζί μου Κύριε, γιατί θέλω να σε αγαπώ ακόμη περισσότερο και να είσαι πάντα παρόν στη ζωή μου.

Μείνε μαζί μου Κύριε, εάν επιθυμείς να είμαι πάντα πιστός σε εσένα.

Μείνε μαζί μου Κύριε, γιατί, η ψυχή μου είναι τόσο φτωχή, επιθυμεί να αποτελεί για Σένα τόπο παρηγοριάς, φωλιά αγάπης.

Μείνε μαζί μου Κύριε Ιησού, γιατί βραδιάζει και η μέρα φεύγει… δηλαδή η ζωή περνά, ο θάνατος, η κρίση, η αιωνιότητα πλησιάζουν και είναι απαραίτητο να ανακτήσω τις δυνάμεις μου για να μην σταματήσω την πορεία μου και γι αυτό Σε χρειάζομαι. Βραδιάζει και ο θάνατος πλησιάζει. Φοβάμαι το σκοτάδι, τον πειρασμό, την ξηρασία, τους σταυρούς, τους πόνους. Πόσο Σε χρειάζομαι, Ιησού μου, αυτή τη νύχτα εξορίας.

Μείνε μαζί μου Κύριε, γιατί μέσα στη νύχτα αυτής της ζωής και κατά τους κινδύνους της Σε χρειάζομαι. Κάνε ώστε να μπορώ να σε αναγνωρίζω όπως οι μαθητές σου κατά τον τεμαχισμό του άρτου. Είθε η ευχαριστιακή κοινωνία να είναι το φως που διαλύει το σκοτάδι, η δύναμη που με στηρίζει και η μοναδική χαρά της καρδιάς μου.

Μείνε μαζί μου Κύριε, διότι κατά την ώρα του θανάτου επιθυμώ να παραμείνω ενωμένος μαζί Σου, εάν όχι με την κοινωνία, τουλάχιστον με τη χάρη και την αγάπη.

Μείνε μαζί μου Κύριε, δεν Σου ζητώ τη θεϊκή παρηγοριά επειδή δεν την αξίζω, αλλά το δώρο της παρουσίας σου, Ω! Ναι, σου το ζητώ.

Μείνε μαζί μου Κύριε, επειδή έχεις ό,τι αναζητώ: την αγάπη σου, τη χάρη σου, την επιθυμία σου, την Καρδιά σου, το Πνεύμα σου. Σε αγαπώ και δεν ζητώ άλλη ανταμοιβή παρά να σε αγαπώ περισσότερο με μια σταθερή και ειλικρινή αγάπη. Θέλω να σε αγαπώ με όλη μου την καρδιά εδώ στη γη, για να συνεχίζω να σε αγαπώ τέλεια και καθ’ όλη την αιωνιότητα. Αμήν.

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

4η Κυριακή του Πάσχα (B)

4η   ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ (B)        ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Ψλ.33(32),5-6         Από το έλεος του Κυρίου η γη είναι γεμάτη. Με το Λόγο του

ΜΕΛΕΤΗ_ΤΟΥ_ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ.jpg

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ 3ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 25 Μαΐου  2024     Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν Επικαλούμαι

Η_ΜΕΛΕΤΗ_ΤΟΥ_ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ_2.jpg

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ 3ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 24 Μαΐου  2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν  Επικαλούμαι το 

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου