“Μεγαλύτερη τόλμη” στην Εκκλησία

“Η Εκκλησία στην Κολομβία καλείται να δεσμευτεί με μεγαλύτερη τόλμη στην μόρφωση  των μελών της, ιδιαίτερα εκείνων που έχουν αναλάβει συγκεκριμένη  Αυτό εξήγησε ο Άγιος Πατέρας, προτρέποντας να «αυξάνουν σε τόλμη και σε ευαγγελικό θάρρος».

Στην Medellín, τον προτελευταίο σταθμό του αποστολικού του ταξιδιού στην Νοτιοαμερικανική Χώρα , ο Πάπας Φραγκίσκος το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2017, δήλωσε ότι το να ακολουθεί κάποιος το Χριστό  χρειάζονται τρεις να τηρούνται τρεις λέξεις: «κίνηση», «ανανέωση» «συμμετοχή».

Στην ομιλία του ο Ποντίφικας  κάλεσε τους πιστούς  να μην προσκολλούνται «σε κάποιο στυλ, σε κάποιες πρακτικές  που μας πλησιάζουν περισσότερο με φαρισαϊκό τρόπο, παρά με τον τρόπο του Ιησού”.

Δεν πρέπει να μένουμε «παράλυτοι από μια ερμηνεία και μία αυστηρή πρακτική του νόμου», αλλά να προχωρήσουμε  «στο ουσιώδες» , να προχωρήσουμε «σε βάθος  σε ότι αξίζει και έχει αξία για τη ζωή».

Λοιπόν «όχι μια ψυχρή προσκόλληση  τους κανόνες και τους νόμους, ούτε χειρότερα μια απλή εκτέλεση  μερικών εξωτερικών πράξεων που δεν οδηγούν σε μία πραγματική αλλαγή της ζωής», ούτε και  «συνήθεια».

Όποιος θέλει να ακολουθήσει το Χριστό  δεν πρέπει να φοβάται «να ανανεώνεται». «Η Εκκλησία ωθείται από το Άγιο Πνεύμα  για να αφήσει τις ευκολίες της  και τις  προσκολλήσεις της», «είναι πάντα μια ανανέωση» και «δεν ανανεώνεται από  πείσμα της, αλλά διότι είναι βασισμένη στη σταθερή πίστη».

Η τρίτη λέξη είναι  “συμμετοχή» έναντι «όσων πεινούν, πείνα για το Θεό , πείνα για την αξιοπρέπεια, διότι  έμειναν γυμνοί.” Ως χριστιανοί, συνέχισε ο Πάπας, πρέπει «να τους βοηθήσουμε να γευθούν το Θεό, να μην τους εμποδίζουμε ή να τη τους απαγορεύουμε  αυτή τη συνάντηση. Δεν μπορούμε να είμαστε χριστιανοί που σηκώνουν συνεχώς την πινακίδα: « απαγορεύεται η είσοδος», ούτε να θεωρούμε ότι αυτός ο χώρος είναι ιδιοκτησία μου μου».

“Εμείς είμαστε απλοί υπηρέτες»  και δεν μπορούμε να είμαστε εκείνοι που εμποδίζουν  μια τέτοια συνάντηση, διότι  « η Εκκλησία  δεν είναι δική μας, είναι του Θεού. Εκείνος είναι ο Κύριος  του αγρού και του θερισμού».

+N 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

23 ΙΟΥΛΙΟΥ ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΜΠΡΙΓΚΙΤΗΣ

Αποτελεί μια από της προστάτιδες αγίες της Ευρωπαϊκής Ηπείρου που τιμήθηκε από τους πιστούς για τις «Αποκαλύψεις» της, δηλαδή για τα θεια οράματα που είχε.

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΡΙΤΗ ΤΗΣ 16ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 23 Ιουλίου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Πρόγραμμα Θείων Λειτουργιών 27-28.7.2024

Οικισμός Ενορία  27 – 28 Ιουλίου 2024 Αγάπη Agapi Αγίου Αγαπητού – Αετοφωλιά Aetofolia Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου – Άνδρος Andros Καθεδρικού Ναού Αγίου Ανδρέα

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου