Με τους δημοσιογράφους στο αεροπλάνο προς Χιλή

Με τους δημοσιογράφους στο αεροπλάνο προς Χιλή

Προχθές, στο αεροπλάνο που τον έφερνε στη Χιλή, για το 22ο Αποστολικό του Ταξίδι, ο Άγιος Πατέρας ως συνήθως   πήγε να χαιρετήσει τους δημοσιογράφους που τον συνόδευαν.  Μετά από μία σύντομη εισαγωγή από τον Διευθυντή του Γραφείου Τύπου της Αγίας Έδρας, Greg Burke, ο Πάπας απεύθυνε στους δημοσιογράφους μερικά λόγια., τα οποία και μεταφέρουμε:

Greg BurkeΆγιε πατέρα ευχαριστούμε. Σας ευχαριστούμε πριν απ’ όλα  για τη σημερινή πρωινή σκέψη σας. Όλοι λάβαμε την κάρτα με τη φωτογραφία  του παιδιού στο Nagasaki. Και σας ευχαριστούμε προπάντων  για τη δυνατότητα  να ταξιδεύσουμε μαζί σας. Είμαστε πλήρεις. Εβδομήντα άτομα,  συμπεριλαμβανομένων 12  από τη Χιλή και το Περού, επομένως δώδεκα νέα πρόσωπα. Επωφελούμαι  να τους πω  ότι είναι ένας χαιρετισμός , όχι μια ευκαιρία για  εβδομήντα ερωτήσεις. Αυτά. Ίσως εσείς θα θέλατε να μας πείτε κάτι…….

Πάπας ΦραγκίσκοςΚαλημέρα. Σας εύχομαι καλό ταξίδι. Μου είπαν από την Alitalia ότι η πτήση από τη Ρώμη στο Σαντιάγκο  είναι μία συνεχής πτήση η πιο μακρινή που έχει η Alitalia:  δεκαπέντε ώρες  και σαράντα λεπτά, ή είκοσι δεν θυμάμαι….θα έχουμε καιρό να ξεκουραστούμε , να εργαστούμε.  Σας ευχαριστώ για την εργασία σας  που αυτές τις ημέρες θα είναι τόσο δεσμευτική: τρεις μέρες σε μία Χώρα, τρεις μέρες σε μία άλλη χώρα . Για μένα  δεν θα είναι  τόσο δύσκολη στη Χιλή διότι σπούδασα εκεί ένα χρόνο , έχω πολλούς φίλους  και τους γνωρίζω καλά . Ενώ στο Περού  γνωρίζω λιγότερους,  διότι πήγα δύο ή τρεις φορές  για συνέδρια και συναντήσεις . Έπειτα ο Greg μίλησε γι’ αυτό  που σας έδωσα , την κάρτα με το παιδί από το Nagasaki. Αυτή τραβήχτηκε το έτος 1945, στο πίσω μέρος υπάρχουν τα στοιχεία. Είναι ένα αγοράκι  με το αδελφάκι του  στην πλάτη του, ενώ περιμένει  τη σειρά του για την αποτέφρωση  στο Nagasaki, μετά την ατομική βόμβα. Εγώ συγκινήθηκα όταν είδα αυτή τη φωτογραφία  και τόλμησα να γράψω  μόνο: “Ο καρπός του πολέμου”. Και σκέφτηκα να την ξανατυπώσω  και την μοιράσω , διότι  μια φωτογραφία σαν κι αυτή  συγκινεί   περισσότερο από χίλιες λέξεις. Γι' αυτό θέλησα να την συμμεριστώ μαζί σας. Και σας ευχαριστώ και πάλι για την εργασία σας!

Greg Burke: Κι εμείς σας ευχαριστούμε!

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Πρόγραμμα Ενοριών 3-4 Δεκεμβρίου 2022

 Οικισμός Ενορία 3-4 Δεκεμβρίου 2022 Αγάπη Αγίου Αγαπητού – Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου – Άνδρος Καθεδρικού Ναού Αγίου Ανδρέα – Βωλάξ Γεννήσεως της Θεοτόκου  Κυριακή

Mελέτη  του Ευαγγελίου της ημέρας.

ΠΑΡΑχΣΚΕΥΗ ΤΗΣ 1ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ 2 Δεκεμβρίου 2022                                   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου