Με ένα κλικ, ο καρδινάλιος Parolin ανοίγει το κλειστό κανάλι του Παναμά

Με ένα κλικ, ο καρδινάλιος Parolin ανοίγει το κλειστό κανάλι του Παναμά

Ο Υπουργός του Κράτους του Βατικανού επισκέπτεται το σύστημα των φραγμάτων που επιτρέπει μέσα από μια απόσταση 80 χιλιομέτρων να περάσουμε από έναν ωκεανό σε έναν άλλο.

«Θα επιθυμούσαμε η αυτού Εξοχότητα να ανοίξει το φράγμα». Ο Υπουργός του Κράτους Pietro Parolin, το απόγευμα του Σαββάτου 26 Ιανουαρίου, μετά από πρόσκληση της Αρχής της Διώρυγας του Παναμά, έκανε μια σύντομη επίσκεψη στις δομές που διέπουν το πολύπλοκο σύστημα των φραγμάτων και δέχθηκε την πρόκληση να καθίσει σε μια από τις θέσεις που είναι υπεύθυνες για τη διέλευση περίπου 40 μεγάλων πλοίων την ημέρα και προς τις δύο κατευθύνσεις, από τον Ατλαντικό προς τον Ειρηνικό και αντιστρόφως. Ο καρδινάλιος ο οποίος συνόδευε τον Πάπα Φραγκίσκο στην Παγκόσμια Ημέρα της Νεολαίας, δέχθηκε το αίτημα, ακολούθησε τις οδηγίες κάνοντας κλικ στο ποντίκι και ανοίγοντας το φράγμα που επέτρεψε σε ένα μεγάλο κρουαζιερόπλοιο να ολοκληρώσει το τελευταίο στάδιο της διέλευσής του και να κατέβει στο επίπεδο που Ειρηνικού. «Ας ελπίσουμε ότι δεν έχουμε κάνει κάποια ζημιά!» σχολίασε χαμογελώντας ο καρδινάλιος Parolin.

Η Διώρυγα του Παναμά εγκαινιάστηκε το 1914, το 1994 θεωρήθηκε από την Αμερικανική Εταιρεία Πολιτικών Μηχανικών ένα από τα επτά θαύματα του σύγχρονου κόσμου, πέρασε υπό την δικαιοδοσία του Παναμά το 1999. Στις 4 Σεπτεμβρίου 2010, την διέσχισε το εκατομμυριοστό πλοίο. Από το 2016, είναι διαθέσιμο και ένα δεύτερο κανάλι το οποίο διπλασίασε την ικανότητα της διωκεανικής διέλευσης ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί στην ζήτηση του παγκόσμιου εμπορίου. Χάρη σε αυτό το πέρασμα, τα μεγάλα πλοία που μεταφέρουν κοντέινερ, μπορούν να εξοικονομήσουν δύο εβδομάδες ναυσιπλοΐας η οποία σε διαφορετική περίπτωση θα ήταν απαραίτητη, προκειμένου να περάσουν από τον έναν ωκεανό στον άλλο.

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ευχήθηκε στον Σεβ. Αρχιεπίσκοπο ΡΚαθολικών Τήνου κ. Ιωσήφ

Σήμερα το απόγευμα, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ , συνοδευόμενος από Αρχιερατικό Επίτροπο Τήνου, Πρωτοπρ. Γεώργιο Φανερό, μετέβη στο Επισκοπείο της ΡΚαθολικής Αρχιεπισκοπής και ευχήθηκε

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΡΙΤΗ  ΤΗΣ 4ης  ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΤΕΣΣΡΑΚΟΣΤΗΣ 28 Μαρτίου 2023    Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν Επικαλούμαι το 

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου