Μαζί στο Γολγοθά και στην Ανάσταση

Μαζί στο Γολγοθά και στην Ανάσταση

Με χαρμολύπη πληροφορηθήκαμε το θάνατο της αγαπητής σε όλους μας Μαρίας. Λύπη διότι αποχαιρετούμε μία αδελφή μας στην πίστη η οποία μας αφήνει ένα δυνατό παράδειγμα πίστης, αλλά και χαράς διότι αποκτούμε μία μεσίτρια στον ουρανό για τη συνέχιση της πορείας μας πάνω στη γη ακολουθώντας το χριστιανικό παράδειγμα της.

Συλλυπούμαστε τον αγαπητό μας π. Μανώλη και όλη την οικογένειά του για τον αποχωρισμό τους από την αγαπημένη αδελφή τους που μέχρι την τελευταία στιγμή της επίγειας ζωής της, έδινε δυνατά δείγματα πίστης στο Θεό και αγάπης για τους ανθρώπους.

Την ευχαριστούμε για το χριστιανικό της παράδειγμα που αφήνει σε όλους μας. Παράδειγμα εμπιστοσύνης στο Θεό και αγάπης προς την Παναγία. Παράδειγμα υποδειγματικής υπομονής η οποία την χαρακτήριζε σε όλη τη ζωή της, μέχρι την τελευταία αναπνοή της.

Αρκετά χρόνια της ζωής της τα βίωσε υπομένοντας την ασθένειά της και μέσα από αυτήν μας έδινε παράδειγμα υποταγής στο θέλημα του Θεού, σηκώνοντας μαζί με το Χριστό το σταυρό της. Βάδισε υπομονετικά πίσω από το Χριστό το δικό της Γολγοθά και εκεί παρέδωσε το πνεύμα της στο Θεό Πατέρα για να αναστηθεί μαζί με το Χριστό στην αιώνια ζωή.

Υπήρξε μια αφανής, απλή και ταπεινή μάρτυρας της πίστης. Αγάπησε και τίμησε την Εκκλησία και δόξασε το Θεό με όλες τις δυνάμεις της.

Εμπιστευόμαστε την αδελφή μας στον Κύριο και του ζητούμε να την κατατάξει μεταξύ των ζώντων εις την ουράνια Βασιλεία του.

Παρακαλούμε τον ζωοδότη των πάντων να της χορηγήσει την αιώνια ανάπαυση, αφού πίστεψε και έδωσε κατά τη διάρκεια όλης της ζωής της υποδειγματική μαρτυρία για την αιώνια ζωή. Της ζητούμενα ικετεύει τον Ένα και Τριαδικό Θεό, του οποίου τώρα τη θέα απολαμβάνει, ώστε Εκείνος να στέλνει την ουράνια παρηγοριά Του στον π. Μανώλη και σε όλα τα μέλη της οικογένειά της που με τόση αγάπη και φροντίδα στάθηκαν κοντά της, ως σωστοί Κυρηναίοι, βοηθώντας την να φέρει μέχρι τέλους το σωτήριο σταυρό της.

Αιωνία σου η μνήμη αγαπητή Μαρία!

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Αποκαταστάθηκε ο Ναός του Αγίου Ιωσήφ στη Χίο

Το πρωί της Τετάρτης, 7 Δεκεμβρίου, ο Αποστολικός Τοποτηρητής της Καθολικής Επισκοπής Χίου,  Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Ιωσήφ, μαζί με τον Εφημέριο Χίου π. Λέοντα, επισκέφτηκαν τα

10 Δεκεμβρίου μνήμη της Παναγίας του Λορέτο

  Το προσκύνημα της Παναγίας του Λορέτο κτίστηκε στον τόπο όπου σύμφωνα με την παράδοση τοποθετήθηκε η κατοικία της Παναγίας που είχε μεταφερθεί με θαυματουργό

Mελέτη  του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ 2ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ 10 Δεκεμβρίου 2022                                     Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου