Μ. Εβδομάδα στην ακριτική Μυτιλήνη

Μ. Εβδομάδα στην ακριτική Μυτιλήνη


Έφτασε και η Μεγάλη Εβδομάδα στην ενορία της Μυτιλήνης. Μία εβδομάδα με ιδιαιτερότητες και με αντικειμενικές δυσκολίες στη διαποίμανση της Καθολικής κοινότητας του ακριτικού αυτού νησιού, καθότι είναι αδύνατον ο εφημέριος π.Λέων να βρίσκεται ταυτόχρονα στη Χίο και τη Μυτιλήνη για τις Ακολουθίες του Ιερού Πασχαλινού Τριημέρου. Η Χίος έχει πάντοτε την προτεραιότητα αυτές τις ημέρες, αφού είναι η έδρα της Επισκοπής και εκεί βρίσκεται ο καθεδρικός ναός.

Όμως και οι πολύ αγαπητοί και δραστήριοι ενορίτες της Μυτιλήνης, αλλά και οι Χριστιανοί πρόσφυγες που συχνάζουν στο ναό, έχουν δικαίωμα να βιώσουν το κλίμα της Μ. Εβδομάδας, και όχι να τραφούν με εκκλησιαστικά ψίχουλα.

Η φετινή Μ. Εβδομάδα ήταν ακόμη πιο δύσκολη για την εξασφάλιση κάθε λειτουργικής εξυπηρέτησης της κοινότητας Μυτιλήνης, διότι ενώ ο εφημέριος είχε προγραμματίσει να είναι εκεί από Μ. Δευτέρα ως και Μ. Τετάρτη, ο θάνατος και η κηδεία ενός ενορίτη της Χίου ανάγκασαν τον εφημέριο να παραμείνει στη Χίο, και να μεταβεί στη Μυτιλήνη μόνο τη Μ. Τετάρτη. Το ταξίδι επίσης του άξιου υποδιακόνου μας κ. Λεονάρδου στην Αγγλία, δυσκόλεψε κι άλλο την κατάσταση, καθώς κινδύνευαν αυτοί οι άνθρωποι να μείνουν χωρίς ίχνος βιώματος αυτών των ημερών και λειτουργικής κατάνυξης.

Έτσι, τη μοναδική ημέρα που ο εφημέριος μπόρεσε να ταξιδέψει στη Μυτιλήνη, δηλαδή τη Μ. Τετάρτη στις 17:30 το απόγευμα, τέλεσε για ποιμαντικούς λόγους το Δρόμο του Σταυρού και την Ακολουθία των Παθών της Μ. Παρασκευής. Η προσέλευση των πιστών ήταν ικανοποιητική. Ο εφημέριος το ίδιο βράδυ στις 20:00 πήρε το πλοίο για τη Χίο και θα ξαναεπιστρέψει στη Μυτιλήνη την εβδομάδα της διακαινησίμου.

Καλό Πάσχα σε όλους!

π.Λ

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΕΜΠΤΗ ΤΗΣ 19ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 11 Αυγούστου 2022   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

11 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΚΛΑΡΑΣ

  Το βράδυ της Κυριακής των Βαΐων του 1211 ή 1212 μια όμορφη δεκαοχτάχρονη νεαρή φεύγει από το πατρικό της στην Ασίζη και πηγαίνει στην

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου