Μ. Εβδομάδα στη Χίο με βάπτιση το Πάσχα

Μ. Εβδομάδα στη Χίο με βάπτιση το Πάσχα

Πάσχα της Ανάστασης! Χρόνια πολλά σε όλους! Ο Ιησούς ανασταίνεται και στις περιφέρειες της Ευρώπης, της Ελλάδας, της Εκκλησίας, όπως είναι η Χίος, η Λέσβος και η Σάμος!

Δεν έχει ανάγκη από τον πάταγο ιπτάμενων "άγιων φώτων" που γίνονται δεκτά με τιμές αρχηγού κράτους!

Το δικό μας Πάσχα, το Πάσχα των πιστών, είναι η δική μας έξοδος από τους τάφους μας· είναι το νέο φως, το γεμάτο ελπίδα φως του Αναστημένου, που φωτίζει τις δυσκολίες, τα προβλήματα της καθημερινότητας, την κόλαση που έχουμε (ή μας έχουν) δημιουργήσει επάνω στη γη.

Ο Χριστός είναι το Πάσχα μας. Ας μην είμαστε εκείνοι οι Χριστιανοί που, όπως οι μυροφόρες, φέρνουν τα αρώματά τους, τις ευλάβειες τους, σε έναν νεκρό Ιησού. Ας μην είμαστε Χριστιανοί σταματημένοι στον Σταυρό, στη Μ. Παρασκευή, που έχουμε μεγάλη ευλάβεια στον Εσταυρωμένο, ξεχνώντας το τέλος αυτής της ιστορίας.

Διότι, αν ο Ιησούς δεν αναστήθηκε, μάταια είναι η πίστη μας. Αν δεν είναι αληθινά αναστημένος, τότε είμαστε ευλαβείς που τελούμε το μνημόσυνο ενός “καλού ανθρώπου” και του φέρνουμε, σαν λουλούδια, στον τάφο τις ευλάβειές μας.

Ας μην μένουμε καθηλωμένοι στη Μ. Παρασκευή. H πρόκληση είναι να περάσουμε από μια σταυρωμένη πίστη σε μια αναστημένη πίστη, διότι η χριστιανική χαρά είναι μια (ξε)περασμένη θλίψη.

π.Λ

[module-836]

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Ολοκληρώθηκε το Αποστολικό Ταξίδι του Πάπα Φραγκίσκου στο Κονγκό – Κινσάσα και στο Νότιο Σουδάν

Το «προσκύνημα ειρήνης» όπως είχε χαρακτηρισθεί από τον ίδιο τον Ποντίφικα το ταξίδι του στο Congo R.D. και στο Νότιο Σουδάν, ολοκληρώθηκε. Το πρώτο πραγματοποιήθηκε

Μελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΤΕΤΑΡΤΗ ΤΗΣ 5ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 8 Φεβρουαρίου 2023   ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ Ανάγνωσμα από το κατά Μάρκο Άγιο Ευαγγέλιο (7, 14-23) Κάλεσε

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου