MΕΛΕΤΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 8 Μαΐου 2021

Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν
Επικαλούμαι το  Πνεύμα  Σου Κύριε, να με καθοδηγήσει και να με φωτίσει.

ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ
Πηγαίνετε σε όλο τον κόσμο και κηρύξτε το Ευαγγέλιο.

Ανάγνωσμα από το κατά Μάρκο Άγιο Ευαγγέλιο (16, 9-15)

Μετά την Ανάστασή του, ο Ιησούς, το πρωί της επόμενης ημέρας από το Σάββατο, φανερώθηκε πρώτα στη Μαρία τη Μαγδαληνή, απ’ την οποία είχε διώξει επτά δαιμόνια. Εκείνη πήγε και το ανέφερε σε όσους ήταν μαζί του, οι οποίοι πενθούσαν και έκλαιγαν. Κι εκείνοι, όταν άκουσαν ότι ζει και ότι τον είδε η Μαρία, δεν πίστεψαν. Μετά από αυτό φανερώθηκε με άλλη μορφή και σε δυο από αυτούς που περπατούσαν και πήγαιναν προς την εξοχή. Κι αυτοί γύρισαν πίσω και το ανήγγειλαν στους υπόλοιπους. Αλλά ούτε σ’ αυτούς πίστεψαν.
Ύστερα, ενώ οι Ένδεκα κάθονταν στο τραπέζι, φανερώθηκε και σ’ αυτούς ο Ιησούς και τους επέπληξε για την απιστία και τη σκληροκαρδία τους, επειδή δεν πίστεψαν σ’ εκείνους που τον είδαν αναστημένο. Και τους είπε: «Πηγαίνετε σε όλο τον κόσμο και κηρύξτε το Ευαγγέλιο σε όλη την πλάση».
Λόγος του Κυρίου

ΣΤΟΧΑΣΜΟΣ

«Τους επέπληξε γιατί αμφέβαλλαν»

Βλέπετε πόσο δύσκολο είναι να μεταδοθεί η καλή είδηση; Ακόμη και ανάμεσα στους “πιστούς” υπάρχουν πολλοί που δεν πιστεύουν. Σήμερα ακούμε πως οι Απόστολοι έκαναν το ίδιο. Δεν πιστεύουν την Μαρία την Μαγδαληνή όταν τους λέει: «Είδαμε τον Κύριο». Δυσκολεύονται να πιστέψουν τους μαθητές της Εμμαούς, όταν τους διηγούνται τη συνάντησή τους με τον Ιησού. Χρειάστηκε να εμφανιστεί στους ίδιους ο Ιησούς, και να τους επιπλήξει για τη σκληρότητα της καρδιάς τους, ώστε να έχουν κάτι. “Κάτι” που δεν ήταν αρκετό για το Θωμά. Αυτός θα χρειαστεί να βάλει το δάχτυλό του στις πληγές του Ιησού για να ομολογήσει: «Ο Κύριός μου και ο Θεός μου». Αυτό συμβαίνει επειδή οι μαθητές δεν έχουν ακόμη φτάσει στην Κυριακή της Ανάστασης. Παρέμειναν στον Σταυρό και στον τάφο.
Ακόμη και σε εμάς τους πιστούς, συμβαίνει συχνά αυτό. Μείναμε στη Μεγάλη Παρασκευή και δεν μπορούμε να φτάσουμε στην Κυριακή της Ανάστασης. Και αυτό μπορεί να συμβαίνει παρά τα πολλά χρόνια δραστήριας προσφοράς, συμμετοχής στην ενοριακή ζωή και στην κατήχηση. Δεν έχουμε ακόμη ανακαλύψει τον Ιησού ζωντανό στη ζωή μας.
Συχνά πολλοί θέλουν έναν πιο σύγχρονο Ιησού, στους ρυθμούς της εποχής μας και των “πολιτικών δικαιωμάτων”. Άλλοι δε μιλούν πλέον για τον Ιησού, αλλά μόνο για φιλανθρωπικά έργα, για το περιβάλλον και πολλά άλλα. Όλα αυτά είναι τα πράγματα που μπορούν να κάνουν και οι μη-πιστεύοντες. Σε αυτούς λοιπόν, πρώτα από όλους, πρέπει να φθάσει η καλή μας αγγελία, εάν έχουμε ζωντανό τον Ιησού στις καρδιές μας. Αγγελία που δεν είναι δική μας και που μας θυμίζει ότι Εκείνος είναι ζωντανός, παρών, ενεργός στη ζωή όλων, ακόμα και το 2021.
Ο Κύριος είναι ο Αναστημένος!

Στοχασμός του don Pino Terranova

ΠΡΟΣΕΥΧΗ

Κύριε, σταυρωμένε και αναστημένε, Εσύ είσαι η μοναδική αλήθεια του κόσμου! Τίποτα καλό δεν μπορώ να καταφέρω εάν Εσύ δεν είσαι πλάι μου. Δίχως τη δική Σου παρουσία στη ζωή μου, τίποτα δεν έχω να προσφέρω σε αυτούς που είναι δίπλα μου.
Κύριε, κάνε να επιθυμώ μόνο Εσένα. Ας είσαι Εσύ τα πάντα στη ζωή μου. Κάνε ώστε , οι άλλοι να μπορούν να βλέπουν στη ζωή μου τη δική Σου αγάπη. Αμήν.

(πηγή: episkopisyrou.gr)

πνρ

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

26η Κυριακή του Έτους (Α)

26η    ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ (A)   ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Δαν   3,31.29.30.43.42 Όσα έκανες σ’ εμάς, Κύριε, τα έκανες με κρίση αληθινή. Αμαρτήσαμε σε όλα

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου