Mελέτη του Ευαγγελίου

 

ΠΕΜΠΤΗ ΤΗΣ 2ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 5 Μαΐου 2022

 

Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν

Επικαλούμαι το Πνεύμα Σου Κύριε, να με καθοδηγήσει και να με φωτίσει.

ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ 

Ανάγνωσμα από το κατά Ιωάννη Άγιο Ευαγγέλιο  (3, 31-36)

Εκείνο τον καιρό, έλεγε ο Ιησούς στο Νικόδημο: «Εκείνος που έρχεται από ψηλά, είναι επάνω απ’ όλους. Όποιος είναι απ’ τη γη, είναι γήινος κι απ’ τα γήινα μιλά. Αυτός που έρχεται απ’ τον ουρανό, είναι επάνω απ’ όλους. Αυτό που είδε και άκουσε, αυτό μαρτυρεί, και τη μαρτυρία του κανένας δεν τη δέχεται. Αυτός που δέχεται τη μαρτυρία του, επιβεβαιώνει ότι ο Θεός λέει την αλήθεια.

Διότι αυτός που στάλθηκε απ’ το Θεό, λέει τα λόγια του Θεού, επειδή δε δίνει μετρημένο το Πνεύμα. Ο Πατέρας αγαπά τον Υιό και όλα τα έχει δώσει στο χέρι του. Αυτός που πιστεύει στον Υιό έχει την αιώνια ζωή. Ενώ όποιος απειθεί στον Υιό δε θα δει τη ζωή, αλλά η οργή του Θεού μένει επάνω του».

Λόγος του Κυρίου

 

ΣΤΟΧΑΣΜΟΣ

Αυτές τις μέρες, ο Λόγος μας πρόσφερε τον διάλογο ανάμεσα στον Ιησού και στο Νικόδημο. Η επικαιρότητα του Λόγου κάνει  ώστε ο διάλογος να μην είναι ανάμεσα στον Ιησού και στο  Νικόδημο, αλλά ανάμεσα στον Ιησού και στον καθένα μας, που αναζητάμε την  πληρότητα της ζωής.

Ο Ιησούς δεν αρνείται αυτούς που τον αναζητούν με ειλικρινή καρδιά.

Ας απολαύσουμε την ομορφιά αυτής της συνάντησης, επειδή μας αφορά. Είναι μέρος της  δικής μας ζωής. Σ’ αυτή τη συνάντηση Εκείνος μας ζήτησε να ανανεώσουμε τον εαυτό μας, να αναγεννηθούμε από ψηλά. Μας ζήτησε να αναζητήσουμε το φως και να αγαπάμε την αλήθεια. Να δεχτούμε τη μαρτυρία του και να τον αναγνωρίσουμε ως Θεό, και έτσι να έχουμε την αιώνια ζωή.

Αλλά πώς μπορούμε να τα κάνουμε όλα αυτά, Ιησού μου, με τις δικές μας φτωχές δυνάμεις; Εμπιστευόμαστε  Εσένα, που δίνεις το Πνεύμα χωρίς μέτρο. Ναι, Κύριε,  το Άγιο Σου Πνεύμα ας  μας οδηγήσει εκεί  όπου είσαι Εσύ και που θέλουμε να είμαστε και εμείς:  στην παρουσία σου Κύριε Ιησού!

 

ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Κύριε, η πίστη μου είναι αδύναμη! Πολλοί είναι οι πειρασμοί και οι ταραχές που αναστατώνουν την καρδιά μου. Δεν μπορώ να κρατηθώ στα πόδια μου χωρίς την στήριξή Σου και την παρηγοριά Σου. Νιώθω απελπισμένος και μόνος. Βουλιάζω μέρα με την ημέρα μέσα στη λύπη μου. Η κατάθλιψη μου έχει φάει την ψυχή μου. Όμως Εσύ πάντα απλώνεις τα χέρια Σου πλουσιοπάροχα για να μου προσφέρεις τη σωτηρία Σου. Με σηκώνεις από τον βούρκο της θλίψης. Αφαιρείς όλες τις ανησυχίες μου φέρνοντας πίστη, ειρήνη, χαρά στην καρδιά μου. Με την καθοδήγηση Σου με οδηγείς στον Θεό αποκαλύπτοντας όλα τα μυστικά της βασιλείας του. Με φωτίζεις με το Άγιο Σου Πνεύμα για να γνωρίσω την αληθινή αγάπη Σου διακρίνοντας την σε κάθε στιγμή της ζωής μου. Σ’ ευχαριστώ, Κύριε, γι’ αυτό που είσαι και κάνεις για εμάς. Σ’ ευγνωμονώ διότι είσαι ο παντοτινός πιστός μου φίλος.

 

Προσευχή  του π. Πέτρου Χονγκ τ.Ι

Απόσπασμα από το προσευχητάρι ” Μέρα με την ημέρα με τον Θεό”.

 

(πηγή: episkopisyrou.gr)

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Γενική ακρόαση του Πάπα Φραγκίσκου, 29 Νοεμβρίου 2023

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΓΕΝΙΚΗ ΑΚΡΟΑΣΗ                                                                           Αίθουσα Παύλος Στ’ Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2023     Κατήχηση. Το πάθος για τον ευαγγελισμό: ο αποστολικός ζήλος του πιστού.

ΦΡΑΣΕΙΣ_ΚΑΙ_ΙΔΕΕΣ_ΓΙΑ_ΜΕΛΕΤΗ.jpg

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023               Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου