Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

 

ΠΕΜΠΤΗ ΤΗΣ 17ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ

28 Ιουλίου 2022

 

Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν

Επικαλούμαι το Πνεύμα Σου Κύριε, να με καθοδηγήσει και να με φωτίσει.

 

 

ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ

Ανάγνωσμα από το κατά Ματθαίο Άγιο Ευαγγέλιο  (13,47-53)

Τον καιρό εκείνο, είπε ο Ιησούς στα πλήθη: «Μοιάζει, πάλι, η βασιλεία των ουρανών με ένα δίχτυ που ρίχθηκε στη θάλασσα κι έπιασε κάθε λογής ψάρια. Όταν γέμισε το δίχτυ, το έσυραν στο γιαλό και κάθισαν και μάζεψαν τα καλά ψάρια σε δοχεία, ενώ τα άχρηστα τα πέταξαν έξω. Έτσι θα γίνει και στο τέλος του κόσμου. Θα βγουν οι άγγελοι και θα χωρίσουν τους κακούς απ’τους δίκαιους και θα τους ρίξουν στο καμίνι της φωτιάς. Εκεί θα είναι ο θρήνος και το τρίξιμο των δοντιών.

Τα καταλάβατε όλα αυτά;” Του λένε: “Ναι”. Κι εκείνος τους είπε: “Γι’αυτό, κάθε γραμματέας που διδάχθηκε για τη βασιλεία των ουρανών, μοιάζει με έναν οικοδεσπότη, ο οποίος βγάζει από το θησαυρό του νέα και παλαιά”.

Λόγος του Κυρίου

 

 

ΣΤΟΧΑΣΜΟΣ

«Τα καταλάβατε όλα αυτά;» Ο Ιησούς μιλάει μέσα από παραβολές, παίρνει τις απλές καταστάσεις της ζωής και μέσα από αυτές θέλει να μας αποκαλύψει τη Βασιλεία του Θεού.

Εάν θα έλεγε σ’ εμάς αυτά τα λόγια θα μπορούσαμε να πούμε: «Ναι, καταλάβαμε;».

Πολλές φορές ακούμε το Λόγο, κάνουμε εμπειρία πως οι λέξεις δεν είναι δύσκολες, πως το λεξιλόγιο είναι απλό, αλλά υπάρχει κάτι που μας ξεφεύγει.

Τι θέλεις να μας πεις Ιησού;

Η βασιλεία σου είναι για όλους, κανείς δεν αποκλείεται από αυτήν, μόνο στο τέλος θα κριθούμε αν θα ανήκουμε στη βασιλεία, και θα είναι η ζωή μας που θα αποφασίσει, θα είναι οι επιλογές μας, και η απόφαση μας να σε ακολουθήσουμε Ιησού.

 

ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Κύριε, θέλω να εργαστώ για να εγκατασταθεί η βασιλεία Σου, σ’ ολόκληρη τη γη! Όπως μάζεψαν οι ψαράδες με το δίχτυ τους κάθε λογής ψάρια, επιθυμώ να συναντήσω κάθε λογής ανθρώπους για να Σε γνωρίσουν με την προοπτική να μπουν στη βασιλεία Σου. Γι’ αυτό προσεύχομαι για όλους τους συνανθρώπους μου που γνωρίζω ή θα γνωρίσω ν’ ανοίξουν τις καρδιές τους διάπλατα ώστε να δεχτούν τον σπόρο του ευαγγελίου για ν’ ανθίσει ο λόγος Σου. Κι όταν έρθει η ώρα της κρίσης ή του θανάτου αυτοί που σε δέχτηκαν και έγιναν αληθινοί μαθητές Σου, ας μην φοβηθούν, αλλά περήφανα δίχως ντροπή να σε κοιτάξουν με σιγουριά, με αίσθημα δικαιοσύνης για όλα όσα έχουν πράξει..

Προσευχή  του π. Πέτρου Χονγκ τ.Ι

Απόσπασμα από το προσευχητάρι ” Μέρα με την ημέρα με τον Θεό”.

 

πηγή: episkopisyrou.gr

 

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ  ΤΗΣ 4ης  ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΣΤΗΣ 1 Απριλίου 2023    Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν Επικαλούμαι το 

5η Κυριακή της Τεσσαρακοστής Α      

5η ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΣΤΗΣ                (Α)                   ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ                                  Πβ. Ψλ 43(42),1-2                     Κρίνε με, Κύριε, υπεράσπισε την υπόθεσή μου από ένα

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου