Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

 

ΤΡΙΤΗ ΤΗΣ 17ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ

26 Ιουλίου 2022

Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν

Επικαλούμαι το Πνεύμα Σου Κύριε, να με καθοδηγήσει και να με φωτίσει.

 

ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ

Ανάγνωσμα από το κατά Ματθαίο Άγιο Ευαγγέλιο (13,36-43)

Τον καιρό εκείνο, ο Ιησούς άφησε το πλήθος κι επέστρεψε στο σπίτι. Και τον πλησίασαν οι μαθητές του, λέγοντας: “Εξήγησέ μας την παραβολή των ζιζανίων του χωραφιού”. Κι εκείνος, απαντώντας, είπε:

“Αυτός που σπέρνει το καλό σπόρο είναι ο Υιός του ανθρώπου, το χωράφι είναι ο κόσμος, ενώ ο καλός σπόρος είναι τα παιδιά της βασιλείας και τα ζιζάνια είναι τα παιδιά του Πονηρού, ενώ ο εχθρός που τα έσπειρε είναι ο διάβολος, ο θερισμός είναι το τέλος του κόσμου και οι θεριστές είναι οι άγγελοι.

Με τον ίδιο τρόπο που μαζεύουν τα ζιζάνια και τα καίνε στη φωτιά, έτσι θα είναι και στο τέλος του κόσμου. Θα στείλει ο Υιός του ανθρώπου τους αγγέλους του και θα μαζέψουν από το βασίλειό του όλα τα σκάνδαλα και όσους κάνουν την ανομία και θα τους ρίξουν στο καμίνι που καίει, εκεί θα είναι το κλάμα και το τρίξιμο των δοντιών. Τότε οι δίκαιοι θα λάμψουν όπως ο ήλιος στη βασιλεία του Πατέρα τους.

Όποιος έχει αυτιά, ας ακούει».

 

Λόγος του Κυρίου

 

ΣΤΟΧΑΣΜΟΣ

(Από την Διδαχή του Πάπα Φραγκίσκου)

Θα μας κάνει καλό αυτή την εβδομάδα να σκεφτούμε το τέλος. Αν ο Κύριος με καλούσε σήμερα, τι θα έκανα; Τι θα έλεγα? Ποιο καρπό θα είχα να του παρουσιάσω; Η σκέψη του τέλους μας βοηθά να προχωρήσουμε, να πάμε μπροστά , δεν είναι μια στατική σκέψη: είναι μια σκέψη που μας ωθεί μπροστά γιατί την ωθεί η αρετή, της ελπίδας. «Ναι, θα υπάρξει ένα τέλος, αλλά εκείνο το τέλος θα είναι μια συνάντηση: μια συνάντηση με τον Κύριο. Είναι αλήθεια, θα είναι ένας απολογισμός αυτού που έχω κάνει, αλλά επίσης, θα είναι μια συνάντηση ευσπλαχνίας, χαράς, ευτυχίας». Το να σκέφτεσαι το τέλος, το τέλος της δημιουργίας, το τέλος της ζωής σου, είναι σοφία. Οι σοφοί το κάνουν.

(Παρεκκλήσιο Αγίας Μάρθας, 27 Νοεμβρίου 2018)

 

 

ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Κύριε, θέλω να δω με τα δικά Σου μάτια τη δράση της βασιλείας του Θεού, που κρύβεται μέσα στον κόσμο μας. Επιθυμώ να δω την παρουσία της Αγίας Τριάδος σ’ ολόκληρη τη γη. Άνοιξε τα αυτιά μου για ν’ ακούω τον λόγο Σου, σφραγίζοντάς τα βαθιά μέσα στην καρδιά μου. Οι πράξεις μου, τα λόγια μου, η διάθεση μου ας εμπνέονται από τη διδασκαλία Σου. Εξαιτίας Σου, ποτέ να μην δειλιάσω μπροστά στους άλλους, αλλά να βρίσκω πάντα το θάρρος, έτσι ώστε αυτά που βλέπω κι ακούω στα κρυφά από Εσένα να το αναγγείλω φανερά σε όλους. Συγχώρησέ με όλες εκείνες τις φορές που έκλεινα τα μάτια γιατί φοβόμουν να δω αυτά που ήθελες να μου δείξεις. Σου ζητώ συγγνώμη όταν έκλεινα τα αυτιά μου σε αυτά που ήθελες να μου πεις επειδή φοβόμουν ν’ ακούσω την αλήθεια Σου. Από τώρα και στο εξής δώσε μου θάρρος για να βλέπω και να ακούω όλα όσα θέλεις να μου αποκαλύψεις ακόμη κι αυτά που δεν θέλω να δω ούτε να ακούσω.

 

Προσευχή  του π. Πέτρου Χονγκ τ.Ι

Απόσπασμα από το προσευχητάρι ” Μέρα με την ημέρα με τον Θεό”.

 

 

 

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ευχήθηκε στον Σεβ. Αρχιεπίσκοπο ΡΚαθολικών Τήνου κ. Ιωσήφ

Σήμερα το απόγευμα, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ , συνοδευόμενος από Αρχιερατικό Επίτροπο Τήνου, Πρωτοπρ. Γεώργιο Φανερό, μετέβη στο Επισκοπείο της ΡΚαθολικής Αρχιεπισκοπής και ευχήθηκε

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΡΙΤΗ  ΤΗΣ 4ης  ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΤΕΣΣΡΑΚΟΣΤΗΣ 28 Μαρτίου 2023    Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν Επικαλούμαι το 

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου