Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

 

ΤΡΙΤΗ ΤΗΣ 13ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ

28 Ιουνίου 2022

Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν

Επικαλούμαι το Πνεύμα Σου Κύριε, να με καθοδηγήσει και να με φωτίσει.

 

ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ

Ανάγνωσμα από το κατά Ματθαίο Άγιο Ευαγγέλιο  (8,23-27)

Τον καιρό εκείνο, ο Ιησούς μπήκε στο πλοιάριο, οι μαθητές του τον ακολούθησαν. Και τότε ξέσπασε στη θάλασσα μεγάλη τρικυμία, ώστε το πλοιάριο να σκεπάζεται από τα κύματα, ενώ εκείνος κοιμόταν. Τότε τον πλησίασαν και τον ξύπνησαν, λέγοντας: “Κύριε, σώσε μας. Χανόμαστε”. Και τους λέει: “Γιατί είστε δειλοί, ολιγόπιστοι;” Και τότε, αφού σηκώθηκε, επιτίμησε τους ανέμους και τη θάλασσα κι έγινε απόλυτη γαλήνη. Κατάπληξη κυρίεψε τους ανθρώπους τότε, που είπαν: “ποιος είν’ αυτός, στον οποίον υπακούν και οι άνεμοι και η θάλασσα;”

Λόγος του Κυρίου

 

ΣΤΟΧΑΣΜΟΣ

Γιατί φοβόμαστε, ολιγόπιστοι; Ο Κύριος είναι στη βάρκα της Εκκλησίας η οποία πρέπει να διασχίσει της θάλασσα της ιστορίας, ανάμεσα στους διωγμούς του κόσμου αλλά με την παρηγοριά του Θεού, και το μόνο που πρέπει να κάνει είναι να εμπιστεύεται πάντα και μόνο το διδάσκαλο.

Γιατί φοβόμαστε, ολιγόπιστοι; ο Κύριος είναι μαζί μας, στη βάρκα της ζωής, ακόμη και όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά (όταν είναι δραματικά) και αισθανόμαστε πως βουλιάζουμε εξαιτίας των γεγονότων και των ορίων μας.

Γιατί φοβόμαστε, ολιγόπιστοι; Ο Κύριος δεν μας φανέρωσε πολλές φορές πως ξέρει πολύ καλά πότε και τι να κάνει; Βέβαια, όλοι εμείς θα θέλαμε η θάλασσα να είναι γυαλί, ήρεμη, αλλά δεν είναι πάντοτε έτσι. Η τρικυμία, μας διδάσκει να πλέουμε ακόμη και ανάμεσα στα κύματα, μας μαθαίνει το πότε να βγούμε στην ανοιχτή θάλασσα με τη βάρκα και το πότε να μείνουμε στο ασφαλές λιμάνι.

Γιατί φοβόμαστε, ολιγόπιστοι; Ο Κύριος είναι παρόν, ακόμη και αν κάποιες στιγμές φαίνεται να κοιμάται. Και εμείς αγωνιζόμαστε και θαλασσοπνιγόμαστε συνειδητοποιώντας πως είμαστε καπετάνιοι του γλυκού νερού (και εμείς νομίζαμε πως είμαστε ικανοί να περάσουμε τους ωκεανούς μόνοι μας).

Ευτυχώς που όταν συνειδητοποιήσουμε τα όρια μας, ανοιγόμαστε στον Κύριο, αναγνωρίζουμε πως μόνο εκείνος είναι ικανός να μας σώσει, πως μόνο με εκείνον στη βάρκα της ζωής μας μπορούμε να πλεύσουμε με ασφάλεια, γιατί εκείνος όλα τα μπορεί. Όταν στη βάρκα της ζωής μου έχω τον Κύριο, τίποτα δεν φοβάμαι.

Λοιπόν, γιατί φοβόμαστε ολιγόπιστοι; Μήπως γιατί δεν αφήσαμε ακόμη τον Κύριο να μπει στην δίκη μας βάρκα;

 

ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Κύριε μεγάλα κύματα έπεσαν πάνω μου για να με πνίξουν. Τα προβλήματα, οι ανησυχίες όλο και φουσκώνουν περισσότερο σε σημείο που έχω παραλύσει από τον τρόμο μου. Η πίστη μου δεν κρατιέται άλλο, σύντομα θα πέσω κάτω Κύριε! Δεν ξέρω αν θα μπορέσω να ξανασηκωθώ. Η ελπίδα μου έχει αρχίσει να σβήνει. Δεν βλέπω πλέον διέξοδο από αυτήν την κατάσταση. Μόνο Εσύ μπορείς να με σώσεις Κύριε μου. Είσαι το φως μου και σωτηρία μου. Χρειάζομαι την σιγουριά Σου. Μην απομακρύνεις την παρουσία Σου από εμένα. Έλα σε παρακαλώ να με βοηθήσεις δίνοντας μου ειρήνη στην καρδιά μου, και γαλήνη στην ψυχή μου. Άναψε σε εμένα ξανά την φλόγα της πίστης. Κάνε την να φουντώσει μέσα μου για να σηκωθώ επωμίζοντας όλα τα βάρη μου. Και αύξησε την ελπίδα μου προς Εσένα ώστε να σε ακολουθώ παντού και πάντοτε..

Προσευχή  του π. Πέτρου Χονγκ τ.Ι

Απόσπασμα από το προσευχητάρι ” Μέρα με την ημέρα με τον Θεό”.

 

 

(πηγή: https://episkopisyrou.gr)

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Γενική Ακρόαση Πάπα Φραγκίσκου, 22 Μαρτίου 2023

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΓΕΝΙΚΗ ΑΚΡΟΑΣΗ                                                                           Πλατεία Αγίου Πέτρου Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2023   Κατήχηση. Το πάθος για τον ευαγγελισμό: ο αποστολικός ζήλος του πιστού. Η

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ 2023 ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν  Επικαλούμαι το 

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου