Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ 28ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ

20 Οκτωβρίου 2023

 

                                 
Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν

Επικαλούμαι το Πνεύμα Σου Κύριε, να με καθοδηγήσει και να με φωτίσει.

 

Ανάγνωσμα από το κατά Λουκά Άγιο Ευαγγέλιο  (12,1-7)

Τον καιρό εκείνο,  συγκεντρώθηκαν χιλιάδες κόσμου, σε σημείο που να πατάει ο ένας τον άλλο, ο Ιησούς άρχισε να μιλά καταρχήν στους μαθητές του: “Προσέξτε τους εαυτούς σας από τη ζύμη των Φαρισαίων, που είναι η υποκρισία. Δεν υπάρχει τίποτα που να είναι σκεπασμένο και που δε θα ξεσκεπασθεί και κρυφό που δεν θα γίνει γνωστό. Για τούτο, όσα θα πείτε στο σκοτάδι, θα ακουσθούν στο φως και ό,τι είπατε στο αφτί μέσα στα εσωτερικά δωμάτια, θα κηρυχθούν πάνω στα δώματα.

Αλλά λέω σε σας, τους φίλους μου: μη φοβηθείτε αυτούς που σκοτώνουν το σώμα, αλλά που μετά δε μπορούν να κάμουν τίποτα περισσότερο. Θα σας υποδείξω ποιό πρέπει να φοβηθείτε: να φοβηθείτε εκείνον που μετά το φόνο έχει εξουσία να σας ρίξει στη Γέενα. Ναι, σας λέω: αυτόν να φοβηθείτε! Πέντε σπουργίτια δεν πουλιούνται για δυο δεκάρες; Και ένα απ’αυτά δεν θα ξεχασθεί από το Θεό. Κι εσάς και οι τρίχες της κεφαλής σας είναι όλες μετρημένες. Μη φοβάσθε. Εσείς διαφέρετε από πολλά σπουργίτια.

Λόγος του Κυρίου

 

Στοχασμός  ( Στοχασμός του Πάπα Φραγκίσκου)

Στο Ευαγγέλιο αντηχεί η πρόσκληση που απευθύνει ο Ιησούς στους μαθητές του να μην φοβούνται, να είναι δυνατοί και να έχουν εμπιστοσύνη απέναντι στις προκλήσεις της ζωής, προειδοποιώντας τους για τις αντιξοότητες που τους περιμένουν. Ο Ιησούς τους προτρέπει επίμονα «να μη φοβούνται». Ο φόβος είναι ένας από τους πιο άσχημους εχθρούς της χριστιανικής μας ζωής. Ο Ιησούς προτρέπει: «Μη φοβάσαι», «μη φοβάσαι». Και ο ίδιος ο Ιησούς υπέστη αυτή τη δοκιμασία στον κήπο των ελαιών και στον σταυρό: «Πατέρα, γιατί με εγκατέλειψες;», λέει ο Ιησούς. Μερικές φορές αισθανόμαστε αυτή την πνευματική ξηρασία. δεν πρέπει όμως να φοβόμαστε. Ο Πατέρας μας φροντίζει, γιατί η αξία μας είναι μεγάλη στα μάτια του. Αυτό που έχει σημασία είναι η ειλικρίνεια, είναι το θάρρος της μαρτυρίας, της μαρτυρίας της πίστης: «αναγνωρίζοντας τον Ιησού ενώπιον των ανθρώπων» και προχωρώντας κάνοντας καλό.

 

Προσευχή της ημέρας.

Ιησού Χριστέ, Υιέ του Θεού, στον οποίο κατοικεί πλήρως η θεότητα, εσύ καλείς όλους τους βαπτισμένους να μένουν ενωμένοι μαζί σου όπως η βέργα στο κλήμα.

Διέγειρε σε παρακαλούμε στις καρδιές μας, την επιθυμία να είμαστε μέσα στο σημερινό κόσμο μάρτυρες της δύναμης που έχει η αγάπη σου.

Γέμισέ μας με το Πνεύμα σου, Πνεύμα δύναμης και σύνεσης για να είμαστε ικανοί να ανακαλύψουμε την πλήρη αλήθεια για τον εαυτό μας και για την κλήση μας. Αμήν.

(www.episkopisyrou.gr)

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

2η Κυριακή της Παρουσίας (Β)

2η  ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ (Β)   ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Ησ 30,19,30                         Λαέ της Σιών, ιδού, ο Κύριος έρχεται να σώσει τους λαούς. Ο Κύριος

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ 1ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ 9 Δεκεμβρίου 2023                                       Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν

9 Δεκεμβρίου μνήμη της Αγίας Λευκαδίας

  Υπάρχουν ελάχιστες πληροφορίες για την Αγία Λευκαδία. Η ευλάβεια προς το πρόσωπό της αναπτύχτηκε στον τόπο ταφής της, το ρωμαϊκό κοιμητήριο του Τολέδο στην

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου