Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΕΤΑΡΤΗ ΤΗΣ 25ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ

27 Σεπτεμβρίου 2023

 

                                  
Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν

Επικαλούμαι το Πνεύμα Σου Κύριε, να με καθοδηγήσει και να με φωτίσει.

 

Ανάγνωσμα από το κατά Λουκά Άγιο Ευαγγέλιο  (9,1-6)

Κάλεσε τότε ο Ιησούς τους Δώδεκα και τους έδωσε δύναμη και εξουσία πάνω σε όλα τα δαιμόνια και να θεραπεύουν τις ασθένειες. Και τους απέστειλε να κηρύξουν τη βασιλεία του Θεού και να θεραπεύσουν τους ασθενείς. Και τους είπε: “Τίποτα να μη σηκώνετε στο δρόμο, ούτε ραβδί, ούτε σακκίδιο, ούτε ψωμί, ούτε ασημένια νομίσματα, ούτε να έχουν από δυο χιτώνες. Σε όποιο σπίτι και αν μπείτε, εκεί να μένετε και από εκεί να αναχωρείστε. ‘Οσοι δεν σας δέχονται, φεύγοντας απ’εκείνη την πόλη να αποτινάξτε τη σκόνη από τα πόδια σας, για να είναι μαρτυρία εναντίον τους”. Κι εκείνοι βγήκαν και περνούσαν από χωριό σε χωριό, φέρνοντας τη χαρούμενη αγγελία και κάνοντας παντού θεραπείες.

Λόγος του Κυρίου

 

Στοχασμός (don Pino Terranova)

Κάποιος μπορεί να θεωρεί ότι οι απόστολοι, είχαν λάβει από τον Ιησού υπερδυνάμεις. Αλλά δεν ήταν οι απόστολοι που ενεργούσαν θαυμάσια πράγματα. Ήταν ο Λόγος του Ιησού, ο οποίος τους έδινε την δύναμη να κάνουν θεραπείες και να διώχνουν τα δαιμόνια. Ο Λόγος κατοικούσε τόσο βαθιά μέσα τους, σε σημείο που να τους έχει μετατρέψει σε «καλή είδηση». Ο ίδιος Λόγος μιλά σε μας σήμερα. Απευθύνεται άμεσα σε μένα και σε σένα. Είναι επείγον εγώ και εσύ, που λάβαμε την είδηση, και είμαστε αμαρτωλοί που συγχωρεθήκαμε, που  θεραπευθήκαμε μετά την ασθένειά μας, απελευθερωθήκαμε ενώ ήμασταν σκλάβοι, να μεταμορφωθούμε σε μια «καλή είδηση» για τους άλλους. Μια «καλή είδηση» που λέει σε όλους ότι ο Ιησούς υπάρχει, είναι αλήθεια, είναι παρών, δεν είναι μύθος, αλλά συνεχίζει να περνά, να καλεί, να σώζει και να θεραπεύει. Θέλει να ασχοληθεί με τον καθένα από εμάς, με τα προβλήματα μας, τις πληγές μας, τους “δαίμονες” που από πάντα καταπιέζουν τις ζωές μας. Θέλει να μας βοηθήσει να προχωρήσουμε πέρα από το ποτάμι των θλίψεών μας, για να περάσουμε πέρα από την κοιλάδα των αμαρτιών μας. Θέλει να μας κάνει να αναπνεύσουμε τον αέρα μιας ζωής που να ξέρει “από ζωή”, εφόσον θα μας έχει κάνει να αφήσουμε πίσω τη ζωή της παραίτησης του “τίποτα δεν θα αλλάξει ποτέ”. Ας αποφασίσουμε σήμερα να είμαστε “καλή είδηση για τους άλλους”. Ας αποφασίσουμε να είμαστε με τη ζωή μας, με την προσευχή μας. Ας το αποφασίσουμε να είμαστε ακόμη και μέσα στους τοίχους του δωματίου μας, μέσα στο μοναστήρι, σε ένα τρένο που ταξιδεύει, στην πτήση ενός αεροπλάνου, οπουδήποτε κι αν βρισκόμαστε. Κανείς μην νιώθει φτωχός ή ανεπαρκής. Ο καθένας έχει τα δώρα που του έδωσε ο Κύριος για να τα δωρίσει. Ο καθένας έχει να δώσει τον Ιησού. Ας είναι ευλογημένος ο Ιησούς, το δώρο που καλούμαστε να δωρίσουμε. Να είστε ευλογημένοι, αδελφοί και αδελφές μου, “Καλή είδηση” στη ζωή μου.

 

 Προσευχήσου……

Ιησού Χριστέ, ο οποίος με αγαπάς τόσο πολύ, Θεέ αληθινά παρόντα στην Ευχαριστία, άκουσε με! Θέλω να σε συναντήσω. Το θέλημα σου ας είναι και δικό μου θέλημα. Κάνε να το αναζητώ, να το βρίσκω, να το εκπληρώνω.

Εσύ έχεις για μένα το σχέδιο σου. Κάνε να το γνωρίσω, και δώσε μου τη δύναμη να το ακολουθήσω μέχρι την οριστική σωτηρία της ψυχής μου.

Κύριε ξέρω πως είσαι παρόν στη ζωή μου. Θέλω να σε συναντώ σε κάθε στιγμή της ζωής μου. Να σε συναντώ στις χαρές αλλά και στις λύπες της ζωής. Να είσαι μαζί μου στις αδυναμίες μου, να είσαι μαζί μου όταν πρέπει να προσπαθήσω για το καλύτερο.

Κύριε Ιησού, σου ζητώ μια καρδιά πιστή και γενναιόδωρη, που να μην ταλαντεύεται ούτε να κάμπτεται. Η δική σου η χάρη ας κατευθύνει τα βήματα μου στο δρόμο της ζωής.

Αισθάνομαι δυνατά μέσα μου την επιθυμία να σε αναζητήσω, να σε γνωρίσω, να σε αισθανθώ κοντά μου… Πιστεύω σ’ Εσένα Κύριε, Θεέ της ζωής. Αμήν.

 

(www.episkopisyrou.gr)

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ 1ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ 9 Δεκεμβρίου 2023                                       Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν

9 Δεκεμβρίου μνήμη της Αγίας Λευκαδίας

  Υπάρχουν ελάχιστες πληροφορίες για την Αγία Λευκαδία. Η ευλάβεια προς το πρόσωπό της αναπτύχτηκε στον τόπο ταφής της, το ρωμαϊκό κοιμητήριο του Τολέδο στην

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου