Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

 

ΤΕΤΑΡΤΗ ΤΗΣ 12ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ

22 Ιουνίου 2022

 

Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν

Επικαλούμαι το Πνεύμα Σου Κύριε, να με καθοδηγήσει και να με φωτίσει.

 

ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ

Ανάγνωσμα από το κατά Ματθαίο Άγιο Ευαγγέλιο  (7,15-20)

Τον καιρό εκείνο είπε ο Ιησούς: Προσέχετε απ’ τους ψευδοπροφήτες, οι οποίοι έρχονται σε σας ντυμένοι σαν πρόβατα, αλλά μέσα είναι αρπακτικοί λύκοι. Θα τους καταλάβετε από τους καρπούς των. Μήπως τρυγούν σταφύλια απ’ τα αγκάθια ή μήπως μαζεύουν σύκα απ’ τα τριβόλια; Έτσι, κάθε καλό δέντρο κάνει καλούς καρπούς, ενώ το σάπιο δέντρο κάνει κακούς καρπούς. Δεν μπορεί ένα καλό δέντρο να κάνει κακούς καρπούς, ούτε ένα σάπιο δέντρο να κάνει καλούς καρπούς. Κάθε δέντρο, που δεν κάνει καλό καρπό, κόβεται και ρίχνεται στη φωτιά. Οπότε, θα τους καταλάβετε από τους καρπούς των.

Λόγος του Κυρίου

 

ΣΤΟΧΑΣΜΟΣ

Οι χριστιανοί δεν πρέπει να είναι άτομα κοιμισμένα, αλλά ξύπνιοι και προσεκτικοί. Αυτό ακριβώς σήμερα μας προτείνει το Ευαγγέλιο: «Φυλαχτείτε από τους ψευδοπροφήτες….. θα τους καταλάβετε από τα έργα τους».

Οι ψευδοπροφήτες είναι εκείνοι που λένε αλλά δεν κάνουν, ο Ματθαίος επιμένει στην συνέπεια της ζωής. Οι καρποί, τα έργα φανερώνουν την καρδιά.

Οι ψευδοπροφήτες παρουσιάζονται ως καλοί, στην όψη είναι δύσκολο να τους διακρίνεις, όμως πέφτουν οι μάσκες τους από τα έργα τους: δεν έχουν έλεος, όπως οι αρπακτικοί λύκοι.

Οι αληθινοί προφήτες είναι εκείνοι που μιλούν στο όνομα του Θεού, φανερώνουν το Λόγο  και έχουν τα ίδια αισθήματα του Ιησού Χριστού, του αμνού που θυσιάστηκε, δίνουν τη ζωή τους για τους αδελφούς τους.

Δεν αρκεί όμως να έχεις το Λόγο του Υιού του Θεού, πρέπει να έχεις και την ίδια Καρδιά που καθοδηγεί τις ενέργειές μας.

Σε κάθε περίσταση είμαστε καλεσμένοι να διακρίνουμε για να ξέρουμε ποιον ακούμε, ποιον να ακολουθούμε.

Κάθε χριστιανός έχει λάβει ένα πνεύμα προφητείας, γι’ αυτό πρέπει να αναρωτηθώ από ποια πλευρά βρίσκομαι: στους λύκους ή στον αμνό του Θεού;

 

 

ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Κύριε οι καρποί μου δεν είναι πάντα ευάρεστοι σε Σένα. Ξέρω πολύ καλά ότι έχω ξεφύγει από τον δρόμο Σου εξαιτίας των δυσκολιών που αντιμετώπισα. Έτσι άρχισα να κάνω τα δικά μου, να κοιτώ μόνο τα συμφέροντα μου. Ενώ ήξερα ότι δεν είναι σωστό ωστόσο το συνέχισα διότι κέρδιζα κύρος, δύναμη μπροστά στα μάτια των άλλων αρπάζοντας το ενδιαφέρον τους. Κι όποιος δεν είναι ενωμένος μαζί Σου, όποιος δεν είναι ριζωμένος μέσα Σου δεν μπορεί ν’αποφέρει καλούς καρπούς. Γι’αυτό Κύριε καθάρισε από εμένα από τους κακούς αυτούς καρπούς. Φύτεψε με στο χώμα της αγάπης Σου ώστε να μεγαλώσω πολύ για να προσφέρω τους καρπούς μου γενναιόδωρα σε όλους όσους βρίσκονται δίπλα μου ή έχουν ανάγκη. Μην σταματάς να με ποτίζεις με την ευλογία Σου. Φρόντιζε με καθαρίζοντας από εμένα ότι είναι αγκάθι για Σένα Κύριε. Ρίξε στην φωτιά ότι καρπός προέρχεται από τον εγωισμό μου και την απληστία μου.

 

Προσευχή  του π. Πέτρου Χονγκ τ.Ι

Απόσπασμα από το προσευχητάρι ” Μέρα με την ημέρα με τον Θεό”.

 

 

ηγή:episkopisyrou.gr)

 

 

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Μελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΤΡΙΤΗ ΤΗΣ 5ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 7 Φεβρουαρίου 2023   ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ Ανάγνωσμα από το κατά Μάρκο Άγιο Ευαγγέλιο (7, 1-13) Και

Ο σεισμός στην Τουρκία και Συρία…

Δυστυχώς ο σεισμός των 7.9 ρίχτερ που έπληξε Τουρκία και Συρία προξένησε μεγάλο αριθμό θυμάτων, που συνεχώς μεγαλώνει. Ο Πάπας Φραγκίσκος απέστειλε αμέσως συλλυπητήρια τηλεγραφήματα,

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου