Mελέτη  του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ 19ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ

19 Αυγούστου 2023

 

Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν

Επικαλούμαι το Πνεύμα Σου Κύριε, να με καθοδηγήσει και να με φωτίσει.

 

 

Ανάγνωσμα από το κατά Ματθαίο Άγιο Ευαγγέλιο  (19,13-15)

Τον καιρό εκείνο, έφεραν παιδιά, στον Ιησού, για να επιθέσει πάνω τους τα χέρια του και να προσευχηθεί. Αλλά οι μαθητές τους μάλωσαν. Ο Ιησούς, όμως, είπε: “Αφήστε τα παιδιά και μη τα εμποδίζετε να έλθουν σε μένα, επειδή η βασιλεία των ουρανών ανήκει σε ανθρώπους σαν κι αυτά”. Κι αφού επέθεσε τα χέρια του πάνω τους, αναχώρησε από εκεί.

Λόγος του Κυρίου

 

Στοχασμός

Ας μην εμποδίζουμε τα παιδιά να πηγαίνουν κοντά στον Ιησού! Ας μην κάνουμε και εμείς ότι έκαναν και οι ζηλωτές απόστολοι του Ιησού που θεωρούσαν πως ο θόρυβος των παιδιών ήταν μια ενόχληση για τον μεγάλο διδάσκαλο! Ας μην εμποδίζουμε τα παιδιά να πλησιάζουν στον Κύριο, προτείνοντάς τους λειτουργίες ακατανόητες και βαρετές γι’ αυτά, κατηχήσεις μονότονες, άχρωμες και ηθικολογικές, παρουσιάζοντάς τους μια Εκκλησία σοβαροφανής και αυστηρή. Ας σταματήσουμε πια να συγχέουμε το σοβαρό με το σκληρό πρόσωπο και την αυστηρότητα! Η Εκκλησία μιλάει για μεγάλα και σημαντικά πράγματα, γι’ αυτό και είναι επίσης όμορφα και χαρούμενα! Δυστυχώς όμως στις κοινότητές μας λείπουν χώροι για τα παιδιά και τα ζευγάρια: πόσες φορές εμείς οι εφημέριοι, δυσκολευόμαστε να καταλάβουμε, για παράδειγμα, τις απαιτήσεις και τις δυσκολίες ενός νέου ζευγαριού με ένα νεογέννητο. Ο Ιησούς είναι ξεκάθαρος: τα παιδιά πρέπει να μπορούν να πλησιάσουν στο Ευαγγέλιο. Ήδη από νήπια, όμως! Ας προσπαθήσουμε ώστε στις κοινότητες μας να υπάρχει τουλάχιστον μια τελετή στα μέτρα των παιδιών, με την ακολουθία του Λόγου και κατάλληλα άσματα. Ας προσπαθήσουμε στις οικογένειες μας να υπάρχει έστω μία καθημερινή στιγμή προσευχής ιδιαίτερα με τα παιδιά της οικογένειας.

 

Προσευχή της ημέρας.

Κάθε μέρα σε αναζητώ, αλλά που μπορώ να σε βρω Κύριε;

Μου απαντάς: είμαι στο βάθος της καρδιάς σου και σε αναζητώ.

Κάθε πρωί ελπίζω σε Εσένα, πώς να χορτάσω την πείνα μου;

Μου απαντάς: Δέξου την Ευχαριστία η οποία είναι η ίδια μου η ζωή που τεμαχίζεται για όλους. Η επιθυμία σου είναι η δική μου ελπίδα.

Κάθε βράδυ, με αγωνία μέσα στη σιωπή σε επικαλούμαι, άκουσε την κραυγή μου.

Μου απαντάς: μάθε να ακούς, γιατί μέσα στη σιωπή σε καλώ.

Κάθε μέρα σε αναζητώ Κύριε, αλλά είσαι πάντοτε Εσύ αυτός που με βρίσκει.     Αμήν

(www.episkopisyrou.gr)

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Πρόγραμμα Θείων Λειτουργιών 30.9–1.10 2023

Οικισμός Ενορία 30 Σεπτεβρίου – 1 Οκτωβρίου 2023 Αγάπη Αγίου Αγαπητού Κυριακή 09.00 Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου – Άνδρος Καθεδρικού Ναού Αγίου Ανδρέα – Βωλάξ Γεννήσεως

Γενική ακρόαση του Πάπα Φραγκίσκου, 27 Σεπτεμβρίου 2023

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΓΕΝΙΚΗ ΑΚΡΟΑΣΗ                                                                           Πλατεία Αγίου Πέτρου Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου 2023   Κατήχηση. Το αποστολικό ταξίδι στη Μασσαλία επί τη ευκαιρία των «Μεσογειακών Συναντήσεων»

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου