Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

 

 

ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ 7ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ

11 Ιουνίου 2022

 

Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν

Επικαλούμαι το Πνεύμα Σου Κύριε, να με καθοδηγήσει και να με φωτίσει.

ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ 

Ανάγνωσμα από το κατά Ιωάννη Άγιο Ευαγγέλιο (21, 20-25)

Τον καιρό εκείνο, γύρισε πίσω ο Πέτρος και βλέπει να ακολουθεί ο μαθητής που ο Ιησούς αγαπούσε, εκείνος που είχε σκύψει στο στήθος του Ιησού κατά το δείπνο και του είχε πει: `Κύριε, ποιός είναι αυτός που θα σε παραδώσει;’.

Βλέποντας τον, τότε, ο Πέτρος, λέει στον Ιησού: “Κύριε, κι αυτός;”

Του λέει ο Ιησούς: “Αν θέλω αυτός να παραμείνει ωσότου έλθω, τι σχέση έχει με σένα; Εσύ ακολούθα με”. Διαδόθηκε, τότε, αυτός ο λόγος στους αδελφούς, ότι εκείνος ο μαθητής δε θα πεθάνει. Αλλά ο Ιησούς δεν του είπε: `δε θα πεθάνει’, αλλά `Αν θέλω αυτός να παραμείνει ωσότου έλθω, τι σχέση έχει με σένα;’.

Αυτός είναι ο μαθητής που δίνει μαρτυρία γι’ αυτά τα γεγονότα και που τα έγραψε και γνωρίζουμε ότι η μαρτυρία του είναι αληθινή. Αλλά υπάρχουν κι άλλα πολλά που έκαμε ο Ιησούς και τα οποία αν γράφονταν ένα προς ένα, νομίζω, πως ούτε ο ίδιος ο κόσμος δε θα χωρούσε τα βιβλία που θα έπρεπε να γραφούν.

Λόγος του Κυρίου

 

ΣΤΟΧΑΣΜΟΣ

“Υπάρχουν κι άλλα πολλά που έκανε ο Ιησούς, που, αν γραφτούν ένα προς ένα, ούτε ο κόσμος ολόκληρος δε θα χωρούσε, νομίζω, τα βιβλία που θα έπρεπε να γραφτούν.”

 

Με αυτή τη φράση κλείνει το Ευαγγέλιο του Ιωάννη. Ο Ευαγγελιστής Ιωάννης, ο οποίος έγραψε αυτό το Ευαγγέλιο, διαβεβαιώνει ότι έζησε από πρώτο χέρι όλα όσα διηγείται και ότι «η μαρτυρία του είναι αληθινή». Μου αρέσει να σκεφτώ ότι ακόμα και η δική μου μαρτυρία είναι αληθινή. Όπως και η δική σου. Η μαρτυρία του Ιωάννη τελειώνει, αλλά αρχίζει η δική μου και η δική σου. Και πριν από εμάς και μετά από μας, υπάρχει εκείνη η αληθινή μαρτυρία από πολλούς, σαν κρίκοι σε μια αλυσίδα “ιστοριών της ζωής με τον Ιησού”, που δεν επιτρέπει στο Ευαγγέλιο να κλείσει εκεί. Γι’αυτό το Ευαγγέλιο είναι ένα ζωντανό βιβλίο. Γι’ αυτό είναι πάντα επίκαιρο. Πολλοί έχουν να διηγηθούν, όπως έκανε ο Ιωάννης, την εμπειρία της ζωής τους την οποία βίωσαν με τον Ιησού. Έτσι όπως εμείς έχουμε να διηγηθούμε την δική μας, το πώς μια ημέρα τον συναντήσαμε, πώς ερωτευθήκαμε με αυτόν τον Θεό, μέχρι εκείνη την άγνωστη και μακρινή στιγμή, που απρόσμενα έγινε ζωντανός  και παρόν στη ζωή μας. Από τα σημάδια που μας έδωσε. Πώς μας εξέπληξε.  Τα πολλά “τυχαία γεγονότα” που συνέβησαν στη ζωή μας. Τις θεραπείες που λάβαμε. Τις προδοσίες μας, την εγκατάλειψή μας, την συγχώρεσή Του, τα χάδια Του, την τρυφερότητά Του. Και τόσα πολλά ακόμα, καινούργια, θα υπάρχουν να γραφτούν. Η ζωή μας, πράγματι, δεν έχει τελειώσει. Όπως ούτε και η εμπειρία μας μαζί Του, την οποία συνεχίζουμε να ζούμε καθημερινά. Δεν τελείωσε, όπως φαίνεται πως δεν τελείωσαν και οι σελίδες του Ευαγγελίου, το βιβλίο της ζωής, το οποίο μιλάει και διηγείται την αληθινή αγάπη που έχει ο Θεός για τον καθένα μας. Την παραμονή της Πεντηκοστής, ευχαριστούμε το Άγιο Πνεύμα, που κατοικεί στην καρδιά μας. Χάρης σε Αυτό, έχουμε εμπειρία του Ιησού και του Ευαγγελίου, επιτρέποντάς μας να γίνουμε «Καλή είδηση» για τους άλλους. Ας είναι ευλογημένο το Άγιο Πνεύμα ο Παράκλητος.

Στοχασμός του don Pino Terranova

 

ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Κύριε διψάω για το ζωντανό νερό που αναβλύζει από Εσένα. Εσύ με δροσίζεις από τον καύσωνα των προβλημάτων, των βασάνων, των ανησυχιών. Το πνεύμα μου αδρανεί δίχως την ζωντανή πηγή που είσαι Εσύ. Με ανανεώνεις με το Άγιο Σου Πνεύμα θεραπεύοντας κάθε πληγή μέσα μου για να έρθω πιο κοντά Σου. Αναζωογονείς την καρδιά μου να χτυπά μόνο για Σένα καθαρίζοντας την από εμμονές και προσκολλήσεις. Εμψυχώνεις την ψυχή μου που είναι καταρακωμένη δίνοντας χαρά, ευθυμία, ειρήνη. Το ζωοποιό Άγιο Πνεύμα Σου με σηκώνει ψηλά για να παρουσιαστώ μπροστά στον Θεό Πατέρα. Μαζί του θα προσευχηθώ με τα λόγια της καρδιάς που μόνο ο Θεός κατανοεί και καταλαβαίνει. Θέλω όλες τις ημέρες της ζωής μου Κύριε να σε υμνώ, να σε δοξάζω, να σε υπηρετώ.

Προσευχή  του π. Πέτρου Χονγκ τ.Ι

Απόσπασμα από το προσευχητάρι ” Μέρα με την ημέρα με τον Θεό”.

 

 

(πηγή: episkopisyrou.gr)

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Γενική Ακρόαση του Πάπα Φραγκίσκου, 24 Απριλίου 2024

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΓΕΝΙΚΗ ΑΚΡΟΑΣΗ                                                                           Πλατεία Αγίου Πέτρου Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024     Κατήχηση. Τα πάθη και οι αρετές. 16. Η ζωή της χάριτος

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου