Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

 

 

ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ 6ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ

4 Ιουνίου 2022

 

Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν

Επικαλούμαι το Πνεύμα Σου Κύριε, να με καθοδηγήσει και να με φωτίσει.

ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ 

Ανάγνωσμα από το κατά Ιωάννη Άγιο Ευαγγέλιο (16, 23β-28)

Τον καιρό εκείνο, είπε ο Ιησούς στους μαθητές του: « Αλήθεια, αλήθεια σας λέω: Αν ζητήσετε κάτι απ’τον Πατέρα στο όνομά μου, θα σας το δώσει. Μέχρι τώρα τίποτα δε ζητήσατε στο όνομά μου. Ζητάτε και θα λάβετε, ώστε η χαρά σας να είναι πλήρης.

Αυτά τα πράγματα σας τα είπα με παραβολές. Θα έλθει όμως η ώρα που δε θα σας μιλήσω πια με παραβολές, αλλά θα σας μιλήσω καθαρά για τον Πατέρα. Εκείνη τη μέρα θα ζητήσετε στο όνομά μου και δε σας λέω ότι εγώ θα παρακαλέσω τον Πατέρα για σας. Διότι ο ίδιος ο Πατέρας σας αγαπά, επειδή με αγαπήσατε και πιστέψατε πως εγώ προέρχομαι απ’το Θεό.

Εγώ προέρχομαι απ’τον Πατέρα και ήλθα στον κόσμο. Και πάλι αφήνω τον κόσμο και πηγαίνω στον Πατέρα”.

Λόγος του Κυρίου

 

ΣΤΟΧΑΣΜΟΣ

Τι ωραία αυτή η μικρή περικοπή του Ευαγγελίου.  Είναι ένα ακόμη γράμμα αγάπης. Πολύ γλυκό, που σήμερα ο Ιησούς γράφει για μας. Για να πας πει ότι ο Θεός μας αγαπά. Και αυτό είναι πολύ. Και γι΄ αυτό μας έστειλε τον υιό του Ιησού. Γι΄ αυτό μας έστειλε το Άγιο Πνεύμα Του.  Όλα όσα είχε να μας πει ο Θεός μας το έδωσε και συνεχίζει ακόμη να μας το δίνει. Ο Ιησούς μας αποκαλύπτει αυτή την γλυκιά πτυχή του Θεού. Αυτή την μεγάλη Του αγάπη. Αλλά κυρίως μας θυμίζει  πως προερχόμαστε από τον Πατέρα, και στον Πατέρα θα επιστρέψουμε. Κάθε μέρα πρέπει να το θυμόμαστε αυτό. Δεν είναι εδώ ο προορισμός μας. Δεν είναι η ωμή γη το μέλλον μας. Αλλά το σπίτι του πατέρα είναι εκείνο που μας περιμένει. Που είναι και δικό μου και δικό σου σπίτι. Γιατί είμαστε παιδιά του. Εμείς δεν είμαστε παιδιά της τύχης. Δεν είμαστε μόνο ένας συνδυασμός κυττάρων. Δεν είμαστε ορφανοί. Είμαστε παιδιά και μάλιστα παιδιά αγαπητά. Ξέρετε για μένα αυτό είναι απερίγραπτη χαρά. Είναι αφορμή για να τον δοξάσω και να τον ευχαριστήσω. Και σε όποιον θέλει να μας κλέψει την γλυκύτητα αυτής της προοπτικής, αυτής της βεβαιότητας, απαντάμε: «Εγώ πιστεύω. Πιστεύω ότι ο Θεός πέθανε για μένα. Πως αναστήθηκε για μένα. Και πως είναι πάντοτε μαζί μου. Για να με οδηγήσει στο σπίτι. Στον Πατέρα». Έχουμε ένα σπίτι, αδελφοί μου. Ο Πατέρας είναι αυτό το σπίτι. «Υπέροχη είναι η μερίδα που μου έπεσε, και πράγματι θαυμάσια η κληρονομία μου». (ψαλμός 15).

 Στοχασμός του don Pino Terranova

 

 

ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Κύριε Ιησού Χριστέ, ένα πράγμα μόνο θέλω να σου ζητήσω, ν’ αναγνωρίσω τον Θεό ως πραγματικό Πατέρα μου, κι Εσένα ως αληθινό αδερφό μου. Δεν με νοιάζει αν οι δικοί μου με εγκαταλείπουν ή με προδώσουν, ούτε με πονάει όταν με χλευάζουν ή με εξευτελίζουν. Αυτό που είναι καταστροφικό για μένα είναι να φύγω μακριά από την αγκαλιά του Πατέρα και τη δική Σου. Τίποτα δεν συγκρίνεται με τ ην παρουσία Σας στην ζωή μου. Ζω, αναπνέω, προχωρώ, ονειρεύομαι, πιστεύω, ελπίζω, καρτερώ, αγαπώ χάρη σ’ Εσάς. Αν υπάρχω ακόμη είναι επειδή, Εσύ Θεέ Πατέρα, θέλησες μέσα στην απέραντη σοφία Σου να υπάρξω. Δεν επέλεξα να γεννηθώ αλλά Εσύ υποκίνησες όλες εκείνες τις ενέργειες για να δημιουργηθώ. Όλα είναι μια δωρεά της άπειρης αγάπης Σου, ένα υπέροχο θαύμα των χεριών Σου. Γι’ αυτό σε παρακαλώ, ουράνιε Πατέρα, μην με αφήσεις να χαθώ ποτέ από μπροστά Σου. Κράτα με κοντά Σου σφιχτά ώστε η χαρά μου να είναι γεμάτη. Αξίωσε με να είμαι για πάντα παιδί Σου..

 

Προσευχή  του π. Πέτρου Χονγκ τ.Ι

Απόσπασμα από το προσευχητάρι ” Μέρα με την ημέρα με τον Θεό”.

 

 

(πηγή: episkopisyrou.gr)

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Πρόγραμμα Θείων Λειτουργιών 9–10.12.2023

Οικισμός Ενορία  9-10 Δεκεμβρίου 2023 Αγάπη Αγίου Αγαπητού Κυριακή 09.00 Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου – Άνδρος Καθεδρικού Ναού Αγίου Ανδρέα – Βωλάξ Γεννήσεως της Θεοτόκου  Σάββατο

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΤΗΣ ΑΜΙΑΝΤΟΥ ΣΥΛΛΗΨΕΩΣΤΗΣ ΜΑΚΑΡΙΑΣ ΑΕΙΠΑΡΘΕΝΟΥ ΜΑΡΙΑΣ  Παρασκευή  8 Δεκεμβρίου 2023                                       Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου