Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ 6ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ

3 Ιουνίου 2022

 

Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν

Επικαλούμαι το Πνεύμα Σου Κύριε, να με καθοδηγήσει και να με φωτίσει.

ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ 

Ανάγνωσμα από το κατά Ιωάννη Άγιο Ευαγγέλιο (16, 20-23)

Τον καιρό εκείνο, είπε ο Ιησούς στους μαθητές του: «Αλήθεια, αλήθεια σας λέω: εσείς θα κλάψετε και θα θρηνείστε, αλλά ο κόσμος θα χαρεί. Εσείς θα λυπηθείτε, αλλά η λύπη σας θα μετατραπεί σε χαρά.

Η γυναίκα, όταν γεννά, λυπάται, επειδή έφθασε η ώρα της. Αλλά όταν γεννήσει το παιδί, δε θυμάται πια τη θλίψη της, εξαιτίας της χαράς που γεννήθηκε ένας άνθρωπος στον κόσμο.

Κι εσείς, βέβαια, τώρα αισθάνεσθε λύπη. Αλλά πάλι θα σας ξαναδώ και η καρδιά σας θα χαρεί και τη χαρά σας κανένας δε θα σας την αφαιρέσει. Κι εκείνη τη μέρα δε  θα ζητήσετε τίποτα».

Λόγος του Κυρίου

 

ΣΤΟΧΑΣΜΟΣ

Το πρώτο πράγμα που κάνει ένα παιδί μόλις έρθει στον κόσμο είναι ένα μεγάλο κλάμα. Λένε οι ιδικοί πως είναι η αντίδραση της επαφής με το νέο περιβάλλον. Ένα αρχαίο ινδιάνικο ρητό λέει: «Όταν γεννήθηκες, εσύ έκλαιγες και οι άλλοι γύρω σου γελούσαν. Ζήσε με τέτοιο τρόπο ώστε την ώρα του θανάτου σου, όλοι γύρω σου να κλαίνε, και μόνο εσύ να χαμογελάς».

Ο Ιησούς μας υπόσχεται πως η καρδιά μας θα χαρεί, ακόμη και  αν τώρα πρέπει να κλάψει, αλλά κανένας δεν θα μπορέσει να μας αφαιρέσει τη χαρά που θα αισθανόμαστε μ’ Εκείνον.

Εάν πολλές στιγμές αισθανόμαστε πως δεν θα τα καταφέρουμε, ο Ιησούς μας διαβεβαιώνει πως στο τέλος θα συναντήσουμε την πλήρη χαρά, τη χαρά που κανείς δεν θα μπορεί να μας αφαιρέσει. Έτσι όπως ένα παιδί αναπτύσσεται και γίνετε ολοκληρωμένος άνθρωπος σιγά σιγά καθ’ όλη τη ζωή του, έτσι και η πνευματική μας ζωή. Γινόμαστε χριστιανοί, δηλαδή του Χριστού, μέσα από συνεχείς μεταστροφές. Η ωρίμανση στην πνευματική ζωή και το κλάμα που συνοδεύει συχνά το κάθε πέρασμά μας στη ζωή μπορούν να μετατραπούν σε χαρά.

Ας ευχαριστήσουμε τον Κύριο για τον σημερινό Λόγο και να ζητήσουμε από το Πνεύμα να μας τον αποκαλύψει.

 

ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Κύριε, πολλοί είναι κλεισμένοι στον εαυτό τους! Δεν θέλουν ν’ ανοιχτούν στους συνανθρώπους τους, ούτε σ’ Εσένα, Ιησού Χριστέ. Οι σκέψεις τους είναι κακές. Κοιτάνε μόνο πώς να διασκεδάσουν, τι λεφτά θα βγάλουν, τι όφελος θ ’αποκομίσουν από την κατάσταση. Η ανομία τους και η κατάχρηση των αγαθών δεν έχει όρια γι’ αυτούς. Λυπάμαι και στεναχωριέμαι, Κύριε, που βλέπω τόσους ν’ απομακρύνονται από Εσένα. Ωστόσο σε αυτήν την χαοτική κατάσταση, εγώ δεν θα εγκαταλείψω την πίστη μου. Θα συνεχίζω ν’ αντλώ δύναμη, κουράγιο, ελπίδα από Εσένα. Μέσω του Αγίου Σου Πνεύματος η χαρά μου είναι πλήρης. Η παρουσία Σου γεμίζει την ψυχή μου, ηρεμεί την καρδιά μου, ανανεώνει το πνεύμα μου. Με την παρηγοριά Σου θα μείνω για πάντα σταθερός στην αγάπη Σου.

 

Προσευχή  του π. Πέτρου Χονγκ τ.Ι

Απόσπασμα από το προσευχητάρι ” Μέρα με την ημέρα με τον Θεό”.

 

 

(πηγή: episkopisyrou.gr)

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

«Σώμα Χριστού» στον απόστολο Παύλο

«ΣΩΜΑ ΧΡΙΣΤΟΥ» ΣΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΠΑΥΛΟ Δύο τύποι εκκλησίας   Όπως είναι γνωστό, η διδασκαλία περί «Σώματος Χριστού» δεν είναι ενιαία στις Επιστολές του Αποστόλου Παύλου.

Προετοιμασία Μελλονύμφων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Στην Μετασυνοδική Αποστολική Παραίνεσή του ο Πάπας Φραγκίσκος γράφει: η συζυγική αγάπη που ενώνει τους συζύγους είναι μια αγάπη εξαγιασμένη, εμπλουτισμένη και φωτισμένη από

Angelus, 19 Μαρτίου 2023

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΥΡΙΟΥ Πλατεία Αγίου Πέτρου Κυριακή, 19 Μαρτίου 2023   Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές, καλημέρα! Σήμερα το Ευαγγέλιο μας δείχνει τον Ιησού που

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου