Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

 

ΤΕΤΑΡΤΗ ΤΗΣ 1ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ

11 Ιανουαρίου 2023

                                   
Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν

Επικαλούμαι το Πνεύμα Σου Κύριε, να με καθοδηγήσει και να με φωτίσει.

 

ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ

Ανάγνωσμα από το κατά Μάρκο Άγιο Ευαγγέλιο  (1,29-39)

Κι όταν βγήκαν από τη συναγωγή, πήγαν στο σπίτι του Σίμωνα και του Ανδρέα, μαζί με τον Ιάκωβο και τον Ιωάννη. Η πεθερά του Σίμωνα ήταν κατάκοιτη με πυρετό κι αμέσως του μίλησαν γι’ αυτήν. Ο Ιησούς πλησίασε, την έπιασε από το χέρι και τη σήκωσε. Και ο πυρετός την άφησε κι αυτή τους υπηρετούσε.

Όταν βράδιασε, την ώρα που έδυε ο ήλιος, του έφεραν όλους τους αρρώστους και τους δαιμονισμένους. Και όλη η πόλη συγκεντρώθηκε μπροστά στην πόρτα. Και θεράπευσε πολλούς αρρώστους που υπέφεραν από διάφορες ασθένειες κι έδιωξε πολλά δαιμόνια και δεν άφηνε τα δαιμόνια να μιλούν, επειδή τον γνώριζαν.

Και το πρωί, ενώ ήταν ακόμα σκοτάδι, σηκώθηκε και βγήκε και πήγε σ’ένα έρημο τόπο κι εκεί προσευχόταν. Αλλά ο Σίμωνας και οι σύντροφοί του έτρεξαν πίσω του. Τον βρήκαν και του λένε: “Όλοι σε αναζητούν!”. Κι εκείνος τους λέει: “Πάμε αλλού, στα πλησιέστερα χωριά για να κηρύξω κι εκεί. Γι’ αυτό το λόγο ήλθα”. Πήγε και κήρυττε στις συναγωγές τους σε όλη τη Γαλιλαία κι έβγαζε τα δαιμόνια.

Λόγος του Κυρίου

 

ΣΤΟΧΑΣΜΟΣ

Μετά την θεραπεία του δαιμονισμένου στην Συναγωγή, που είδαμε χθες και ήταν μια δυνατή εικόνα η οποία ήθελε να μας πει πως πρέπει να ξεκινήσουμε μέσα μας, ο καθένας, την μεταστροφή της καρδιάς μας, ο Ιησούς θεραπεύει την πεθερά του Πέτρου, η οποία αρχίζει να τους υπηρετεί.

Αν είμαστε θεραπευμένοι στην καρδιά, εάν έχουμε συναντήσει τον Κύριο, αν έχουμε λάβει το εσωτερικό φως, δεν είναι για να υπερηφανευόμαστε για την νέα πνευματική μας ταυτότητα, αλλά για να υπηρετήσουμε τους αδελφούς μας.

Ο Ιησούς, στο τέλος μιας έντονης και κουραστικής μέρας, κλέβει χρόνο από τον ύπνο του για να προσευχηθεί στον Πατέρα, μόνος στην ηρεμία. Οι απόστολοι καταλαβαίνουν πως σε αυτές τις στιγμές προσευχής του Ιησού κρύβεται το μυστικό της δύναμης και του δυναμισμού του.

Μόνο στην συνεχή προσευχή μπορούμε να βρούμε ακόμη τις δυνάμεις να αναγγείλουμε  το Ευαγγέλιο, ακόμη και αν αυτό σου κοστίζει να χάσεις λίγα λεπτά από τον ύπνο σου.

Μας είναι τόσο απαραίτητο να μείνουμε δεμένοι με την τρυφερότητα του Θεού, μας είναι τόσο βασικό να αντλούμε συνεχώς από τον ωκεανό της ειρήνης της καρδιάς Του, και για αυτό πρέπει να καταλάβουμε πως η βαθιά προσευχή, ο στοχασμός, η συνειδητοποίηση του θελήματος του Θεού μας είναι ζωτικά. Και πρέπει να τα αναζητούμε ότι κι αν μας κοστίζει αυτό

 

 

ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Κύριε Εσύ δεν επηρεάζεσαι από τις γνώμες των άλλων, ούτε παρασύρεσαι από τις καταστάσεις επιτυχίας ή αποτυχίας. Αλλά πάντα στρέφεις το βλέμμα μου στον Θεό Πατέρα περιμένοντας το κάλεσμα του για να εκπληρώσεις το θέλημα του. Αφήνεις όλη σου την βούληση, όλη σου την ελευθερία στις προθέσεις του Θεού. Ποτέ δεν θα κρίνεις ή θα πάρεις απόφαση χωρίς να συμβουλευτείς Εκείνον. Δεν θα ενεργήσεις ποτέ για την δική Σου τιμή και δόξα παρά μόνο εκείνη του Πατέρα που σε καίει μέσα Σου μέρα νύχτα. Πόσο αδέκαστος, αμερόληπτος είσαι κοιτώντας μόνο Εκείνον. Γι’αυτό όπως κι Εσύ, θέλω να βασίζομαι μόνο στον Πατέρα κάθε μέρα σε όλες τις αποφάσεις μου μικρές και μεγάλες. Επιθυμώ πολύ να καίγομαι από αυτόν τον ζήλο για τον Θεό όπως Εσύ. Χορήγησε μου την χάρη Σου ώστε όλες οι σκέψεις μου, οι πράξεις μου, τα συναισθήματα μου να είναι πάντοτε στραμμένα προς την δόξα Εκείνου που μας αγαπά δίχως όρια.

Προσευχή  του π. Πέτρου Χονγκ τ.Ι

Απόσπασμα από το προσευχητάρι ” Μέρα με την ημέρα με τον Θεό”.

 

 

 

 

(πηγή: episkopisyrou.gr)

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Ολοκληρώθηκε το Αποστολικό Ταξίδι του Πάπα Φραγκίσκου στο Κονγκό – Κινσάσα και στο Νότιο Σουδάν

Το «προσκύνημα ειρήνης» όπως είχε χαρακτηρισθεί από τον ίδιο τον Ποντίφικα το ταξίδι του στο Congo R.D. και στο Νότιο Σουδάν, ολοκληρώθηκε. Το πρώτο πραγματοποιήθηκε

Μελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΤΕΤΑΡΤΗ ΤΗΣ 5ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 8 Φεβρουαρίου 2023   ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ Ανάγνωσμα από το κατά Μάρκο Άγιο Ευαγγέλιο (7, 14-23) Κάλεσε

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου